Instalace Win7 z USB3 - chybí ovladač
Ahoj,
mám problém s instalací Win 7 na notebook Dell Inspiron N5110. Při instalaci win z USB 3 (USB 2 je vylomeno) i z DVD mechaniky se instalace zasekne tím, že chybí ovladače. Přesněji to hodí okno s tímto textem:
Chybí požadovaný ovladač zařízení jednotky CD/DVD. Pokud používáte disketovou jednotku, jednotku CD. DVD, nebo USB Flash ovladače, vložte ji nyní.
Potnámka: Pokud je instalační médium systému Windows v jednotce CD/DV, můžete je u tohoto kroku bezpečně vyjmout.
Hledal jsem všude možně nějaké řešení, ale bezvýsledně...
Děkuji za každou radu.
mám problém s instalací Win 7 na notebook Dell Inspiron N5110. Při instalaci win z USB 3 (USB 2 je vylomeno) i z DVD mechaniky se instalace zasekne tím, že chybí ovladače. Přesněji to hodí okno s tímto textem:
Chybí požadovaný ovladač zařízení jednotky CD/DVD. Pokud používáte disketovou jednotku, jednotku CD. DVD, nebo USB Flash ovladače, vložte ji nyní.
Potnámka: Pokud je instalační médium systému Windows v jednotce CD/DV, můžete je u tohoto kroku bezpečně vyjmout.
Hledal jsem všude možně nějaké řešení, ale bezvýsledně...
Děkuji za každou radu.
Chová se to správně. Ve W7 nebyl nativně vložen ovladač na USB3. Programem nLite nebo vLite možná půjdou vložit ovladače na USB3 a udělat novou kompilaci OS.
To asi moc originální OS nebude, co? :-) Instalace však v úvodu umožňuje vložení ovladačů. Máš-li nepoškozený OS, nainstaluj jej na běžnou 4GB flashku a při bootu přes horkou klávesu (zpravidla F12) bys ji měl měl vidět. Instalace pak musí proběhnout bez problému. V BIOSu ale 1. boot zařízení zůstává HDD. Pokud to takto nepůjde, máš poškozenou verzi OS.