Grafická karta PCI
Dobrý den potřeboval bych poradit s výběrem grafické karty do slotu PCI ne PCIe. Teď používam GeForce 4 MX 440 AGP 8x
PCI není AGP. Hledáš kartu do PCI nebo náhradu za kartu do AGP? (otázka jen pro ujištění)
K čemu má karta (resp. celý PC) sloužit? Popiš i zbytek sestavy (hlanvě CPU, MB, zdroj (značka, model výkon)).
K čemu má karta (resp. celý PC) sloužit? Popiš i zbytek sestavy (hlanvě CPU, MB, zdroj (značka, model výkon)).
hledám kartu do PCI slotu mam totiz 3x PCI a 1x AGP a slyšel jsem že AGP jsou slabé. Grafiku bych chěl nějakou multimedialní a abych mohl na ní spustit Windows 7.
parametrry PC
CPU AMD Athlon 2400+ 2.00 GHZ
RAM 1GB
HDD 40 GB chystam se ho vyměnit za 500 GB a nainstalovat nový OS
motherboard
ASUS A7V8X-MX nejsem si jistý ale myslím že VIA KM 400
Zdroj ma 300W
parametrry PC
CPU AMD Athlon 2400+ 2.00 GHZ
RAM 1GB
HDD 40 GB chystam se ho vyměnit za 500 GB a nainstalovat nový OS
motherboard
ASUS A7V8X-MX nejsem si jistý ale myslím že VIA KM 400
Zdroj ma 300W
To jsi slyšel špatně, nebo jsi to nepochopil. PCI grafiky oproti AGP jsou ještě řádově slabší, takže tudy cesta nevede. Navíc starý jednojádrový Athlon a 1 GB RAM? Win7? To není dobrý nápad, nech tam Win XP. Pokud chceš nějakou lepší grafiku, vyměň zdroj a sežeň třeba Radeon 9700 Pro.
[QUOTE=johny__g;561108]To jsi slyšel špatně, nebo jsi to nepochopil. PCI grafiky oproti AGP jsou ještě řádově slabší, takže tudy cesta nevede. Navíc starý jednojádrový Athlon a 1 GB RAM? Win7? To není dobrý nápad, nech tam Win XP. Pokud chceš nějakou lepší grafiku, vyměň zdroj a sežeň třeba Radeon 9700 Pro.[/QUOTE]
Přesně tak! Já bych ale už rovnou přemýšlel o výměně MB a koupi SATA HDD. Do této desky se už nevyplatí investovat. Navíc AGP snad už jen v bazaru.
Přesně tak! Já bych ale už rovnou přemýšlel o výměně MB a koupi SATA HDD. Do této desky se už nevyplatí investovat. Navíc AGP snad už jen v bazaru.
[QUOTE=bastlir;561117]Přesně tak! Já bych ale už rovnou přemýšlel o výměně MB a koupi SATA HDD. Do této desky se už nevyplatí investovat. Navíc AGP snad už jen v bazaru.[/QUOTE]
Taky jsem si myslel, ze uz jen bazar, ale ono se to porad prodava novy! :D FX5500 v 44 obchodech :)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Taky jsem si myslel, ze uz jen bazar, ale ono se to porad prodava novy! :D FX5500 v 44 obchodech :)
[QUOTE=NFG_ICE;561120]Taky jsem si myslel, ze uz jen bazar, ale ono se to porad prodava novy! :D FX5500 v 44 obchodech :)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]
No vidíš, to jsem už dlouho nesháněl a ani netušil. Jesli si dobře vzpomínám, tam se navíc muselo dávat bacha na typ AGP sběrnice. Jinak se dala nová karta odpálit.
No vidíš, to jsem už dlouho nesháněl a ani netušil. Jesli si dobře vzpomínám, tam se navíc muselo dávat bacha na typ AGP sběrnice. Jinak se dala nová karta odpálit.
[QUOTE=NFG_ICE;561120]Taky jsem si myslel, ze uz jen bazar, ale ono se to porad prodava novy! :D FX5500 v 44 obchodech :)
Tyjo a že se to vyplatí, kupovat 10 let starou novou kartu za 1000 Kč :D
[QUOTE=tamasek98;561107]hledám kartu do PCI slotu mam totiz 3x PCI a 1x AGP a slyšel jsem že AGP jsou slabé. Grafiku bych chěl nějakou multimedialní a abych mohl na ní spustit Windows 7.[/QUOTE]
Karty do PCI slotu rozhodně nejsou lepší než do AGP. Naopak PCIe jsou, ale na to bys potřeboval komplet jinej počítač a povím ti na rovinu, že do toho počítače, co máš teď se nevyplatí investovat, protože rozdíl prakticky nepoznáš ;) (možná u té grafiky (viz johny__g) bys poznal, ale stejně mi přijde jako blbost do toho cpát peníze...)
[QUOTE=johny__g;561108]To jsi slyšel špatně, nebo jsi to nepochopil. PCI grafiky oproti AGP jsou ještě řádově slabší, takže tudy cesta nevede. Navíc starý jednojádrový Athlon a 1 GB RAM? Win7? To není dobrý nápad, nech tam Win XP..[/QUOTE]
Dobrý nápad to sice není, ale doma jsem kdysi provozoval Win7 na Pentiu 4 2.6GHz (Northwood?), 1GB RAM a tušim že buď 9800Pro nebo HD2600 AGP a bez jakýchkoli problémů ;)
Tyjo a že se to vyplatí, kupovat 10 let starou novou kartu za 1000 Kč :D
[QUOTE=tamasek98;561107]hledám kartu do PCI slotu mam totiz 3x PCI a 1x AGP a slyšel jsem že AGP jsou slabé. Grafiku bych chěl nějakou multimedialní a abych mohl na ní spustit Windows 7.[/QUOTE]
Karty do PCI slotu rozhodně nejsou lepší než do AGP. Naopak PCIe jsou, ale na to bys potřeboval komplet jinej počítač a povím ti na rovinu, že do toho počítače, co máš teď se nevyplatí investovat, protože rozdíl prakticky nepoznáš ;) (možná u té grafiky (viz johny__g) bys poznal, ale stejně mi přijde jako blbost do toho cpát peníze...)
[QUOTE=johny__g;561108]To jsi slyšel špatně, nebo jsi to nepochopil. PCI grafiky oproti AGP jsou ještě řádově slabší, takže tudy cesta nevede. Navíc starý jednojádrový Athlon a 1 GB RAM? Win7? To není dobrý nápad, nech tam Win XP..[/QUOTE]
Dobrý nápad to sice není, ale doma jsem kdysi provozoval Win7 na Pentiu 4 2.6GHz (Northwood?), 1GB RAM a tušim že buď 9800Pro nebo HD2600 AGP a bez jakýchkoli problémů ;)
Chlapi - proč to není dobrý nápad s tím W7? Osobně to na stejné sestavy v pohodě instaluji a nějaké problémy jsem nezaznamenal. Snad jen ten VIA čipset je brzda ...
tak jak to pročítam tak mi doporučujete sestavit nové PC. Ale dlouhou dobu (asi 6 let) jsem již takhle nic neskladal tak bych se chtěl zeptat jestli by mi někdo překontroloval jestli bude tato sestava fungovat.
Základní deska MSI H81M-P33
Operační paměť Kingston 4GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Red Series
Procesor Intel Pentium G3420
Grafická karta MSI N630GT-MD4GD3
Počítačový zdroj Eurocase 350W PFC
Pevný disk Western Digital Green 500GB 64MB cache
Děkuji nevím jstli jsem na něco nezapoměl
Základní deska MSI H81M-P33
Operační paměť Kingston 4GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Red Series
Procesor Intel Pentium G3420
Grafická karta MSI N630GT-MD4GD3
Počítačový zdroj Eurocase 350W PFC
Pevný disk Western Digital Green 500GB 64MB cache
Děkuji nevím jstli jsem na něco nezapoměl
Az na ten Eurocase dobry, ale jestli nechces vyhoret, tak jako minimum ber Seasonic ET 350W ;)
Ovsem ted jsem si vsimnul ty grafiky... Tu ber rozhodne s DDR5 a staci 1GB.... 4GB pomale DDR3 je snad ta nejvetsi zrudnost na svete!!! Nikdy nevyuzijes ve Full HD vic nez 1GB, priplacis uplne nesmyslne za hromadu pomaly pameti :(
Za tech 1974Kc, co stoji ta zruda, bych radi koupil tohle: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Predpokladam, ze bude tak dvakrat rychlejsi ;)
Ovsem ted jsem si vsimnul ty grafiky... Tu ber rozhodne s DDR5 a staci 1GB.... 4GB pomale DDR3 je snad ta nejvetsi zrudnost na svete!!! Nikdy nevyuzijes ve Full HD vic nez 1GB, priplacis uplne nesmyslne za hromadu pomaly pameti :(
Za tech 1974Kc, co stoji ta zruda, bych radi koupil tohle: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Predpokladam, ze bude tak dvakrat rychlejsi ;)
Hele jeste jedna pripominka ;) Ten disk Green ma snizeny vykon kvuli spotrebe, pokud to budes davat jako systemovy disk, tak by bylo lepsi dat Blue verzi ;) A nebo Seagate 7200.14
A uplny ideal je priplatit tech 150Kc a vuot 1TB nejen kvuli velikosti, ale taky kvuli 4x vyssi cache - 64MG misto 16MB...
A uplny ideal je priplatit tech 150Kc a vuot 1TB nejen kvuli velikosti, ale taky kvuli 4x vyssi cache - 64MG misto 16MB...
O disku pořád přemýšlím jestli nepořídit na OS [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo pořídit hybridní disk [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
S hybridnim diskem nemam zkusenosti. Co se tyce SSD, tak bych doporucil osvedceny Crucial, ADATA je dnes uz béčková značka...
[QUOTE=NFG_ICE;561161]ADATA je dnes uz béčková značka...[/QUOTE]
Dnes už? A kdy na trhu s SSD nebyla? Navíc jejich paměti jsou "průměrně kvalitní"... na Crucial sice nemá, ale Crucial přišel k nám na trh až v době DDR3 a tím že vyrábí kvalitně a prodává za levno zašlapává tyhle značky do země, každopádně já bych se adatám nebránil, kdybych je dokázal sehnat za slušnou cenu. V testech vycházejí třeba mírně lépe než HyperX Blu BE nebo Corsair Vengeance Blue Pro.
Vlastně mezi konkurencí Crucial Ballistix Tactical LP 1600 MHz, Evolveo Zeppelin Gold 1600 MHz, Kingston HyperX blu Black Edition 1600 MHz, Corsair Vengeance Blue Pro 1600 MHz skončily ADATA XPGčka jako druhý ;)
Dnes už? A kdy na trhu s SSD nebyla? Navíc jejich paměti jsou "průměrně kvalitní"... na Crucial sice nemá, ale Crucial přišel k nám na trh až v době DDR3 a tím že vyrábí kvalitně a prodává za levno zašlapává tyhle značky do země, každopádně já bych se adatám nebránil, kdybych je dokázal sehnat za slušnou cenu. V testech vycházejí třeba mírně lépe než HyperX Blu BE nebo Corsair Vengeance Blue Pro.
Vlastně mezi konkurencí Crucial Ballistix Tactical LP 1600 MHz, Evolveo Zeppelin Gold 1600 MHz, Kingston HyperX blu Black Edition 1600 MHz, Corsair Vengeance Blue Pro 1600 MHz skončily ADATA XPGčka jako druhý ;)