Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Rychlost v místní síti

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2014
    Příspěvků
    8

    Hezký den ve spolek

    Vezmu to ve zkratce ... Mám domácí síť kde mám dva NASY jeden od Zyxelu a druhý od D-Linku .

    Kopírování z a do mi nepřesáhne 15MB/s .... Proč tak malé rychlosti? Nemůžou být na vině kabely?

    Nedávno jsem měnil router ale rychlost se nijak zvlášť nezměnila , ač by router měl být papírově rychlejší než starší router .

    Předem děkuji za reakce
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Předpokládám, že průměr nebude víc jak 10 MBps. Není někde 100 Mbps síťovka?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Nebo rovnou 100Mbit router?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2014
    Příspěvků
    8

    Tak Router je momentálně Turris od CZC ... Jeden NAS je D-Link 320 a druhý Zyxel NSA221 a mám tam i Switch Zyxel GS-105B V2 ... Za jakou radu,postřeh budu rád ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Switch, router i NASy mají Gbit síťovky. Teď ještě jakou máš základní desku v PC a jakou rychlost ti to ukazuje když otevřeš síťové adaptéry.

    Ukázka co máš hledat:Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Výstřižek.PNG 
Zobrazení: 513 
Velikost: 46.6 KB 
ID: 30062

    Taky ještě zkontroluj kabely. Mělo by na nich být napsáno "cat5e" (nebo vyšší) a měly by být 8 žilové (to uvidíš když se podíváš na konektor - některé mají pouze 4)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    329

    Já si myslím, že u domácích serverů neboli NASů je to přibližně +- normální rychlost, protože tam záleží na elektronice toho NASu. Gigová síť je sice bezva, ale v praxi se již ukázalo, že i 100Mb síť např. stream stíhá. Pingni si na NASy a uvidíš, jakou máš odezvu.

    Já na jednom vzdáleném NASu za routerem mám odezvu 0 ms a na druhém NASu za switchem (2m od PC) 1ms. Je to gigová síť.
    Naposledy upraveno uživatelem bastlir: 24-08-2014 v 11:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2014
    Příspěvků
    8

    Tak co se týče kabelů, řekl bych že když jsem to tady tahal tak jsem kupoval NoName kabely ... Takže už neřeknu jaké mají označení .... Ale co jsem koukal tak bych řekl že mají 8 žil .... Jediné kabely "žlutý a modrý" jsou na NAS které byly v balení ... Barva ale asi nehraje roli .... Jen přemýšlím jak na ten PING ? A k čemu mi to bude dobrý? Jinak ještě dodám , v obývacím pokoji mám Multimediální přístroj přes který přehrávám z NASu mkv nebo i bluray a bez problému ....
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1gb-s.jpg 
Zobrazení: 175 
Velikost: 49.6 KB 
ID: 30063  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Tohle vypadá, že to jsou prostě zoufale pomalý NASy, který víc než těch nedají. Co jsem pohledal recenze, tak Zyxel je zoufalost (10-15MB/s) a D-Link by na tom měl být líp, ale taky nic moc (okolo 20-25MB/s)

    Zlatej XPEnology na Celeronu J1800 - moc nestál, nic nežere a i při plným Gigabitu se CPU fláká
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2014
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    Tohle vypadá, že to jsou prostě zoufale pomalý NASy, který víc než těch nedají. Co jsem pohledal recenze, tak Zyxel je zoufalost (10-15MB/s) a D-Link by na tom měl být líp, ale taky nic moc (okolo 20-25MB/s)

    Zlatej XPEnology na Celeronu J1800 - moc nestál, nic nežere a i při plným Gigabitu se CPU fláká
    Nojo no .... Takže myslíš že to asi nemá cenu řešit? Já sem si myslel že prostě to musí dát kolem těch 50mb/s

    Ještě přikládám rychlosti viz obrázky .... Mě to prostě příjde zoufalé jak píšeš
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: z-d-link-do-pc.jpg 
Zobrazení: 159 
Velikost: 43.4 KB 
ID: 30064   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: z-pc-do-d-link.jpg 
Zobrazení: 165 
Velikost: 46.3 KB 
ID: 30065   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: z-zyxel-do-pc.jpg 
Zobrazení: 150 
Velikost: 44.3 KB 
ID: 30066   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: z-pc-do-zyxel.jpg 
Zobrazení: 107 
Velikost: 42.7 KB 
ID: 30067  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Ano, bohužel se jedná o slabé NASy, které za nic nestojí a podle toho to vypadá. Pokud to chceš vyřešit, tak ti nezbývá než koupit nějakej pořádnej NAS.

    Já preferuji normální PC s nahraným NAS systémem (levnější, výkonnější, ale náročnější na správu). Alternativou je hotový NAS - mám vyzkoušeno, že Synology má kvalitní a "blbuvzdorný" systém. Na XPEnology (systém ze Synology) dokážu tahat data Gbit a CPU je na 25%, stejné CPU s freeNAS OS jelo na 100% při 750Mbit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele RossiD
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    30

    To máš opravdu pomalé, pro názornost u mne je to například takto:

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: NAS.jpg 
Zobrazení: 204 
Velikost: 32.5 KB 
ID: 30068

    Synology DS212j
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2014
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od RossiD Zobrazit příspěvek
    To máš opravdu pomalé, pro názornost u mne je to například takto:

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: NAS.jpg 
Zobrazení: 204 
Velikost: 32.5 KB 
ID: 30068

    Synology DS212j
    Jaj , tomu říkám rychlost .... Tak jako kupovat novej NAS (pokud bych chtěl jen jeden na 4 disky) je docela drahé .... Asi jak se říká kdo chce ušetřit koupí za málo a pak to tak vypadá ... :-( No i tak děkuji za vaše názory , myslel jsem že to bude v kabelech ale jak koukám ono to je v NAS
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    329

    Citace Původně odesláno od dejvid1980 Zobrazit příspěvek
    Tak co se týče kabelů, řekl bych že když jsem to tady tahal tak jsem kupoval NoName kabely ... Takže už neřeknu jaké mají označení .... Ale co jsem koukal tak bych řekl že mají 8 žil .... Jediné kabely "žlutý a modrý" jsou na NAS které byly v balení ... Barva ale asi nehraje roli .... Jen přemýšlím jak na ten PING ? A k čemu mi to bude dobrý? Jinak ještě dodám , v obývacím pokoji mám Multimediální přístroj přes který přehrávám z NASu mkv nebo i bluray a bez problému ....
    Řekl bych, že "PING" patří k základům síťařiny. Na liště otevřeš Start, do příkazového řádku napíšeš CMD a na právě otevřenou černou obrazovku napíšeš "ping 192.168.x.x" či jinou IP adresu tvého NASu. No a od výsledku odezvy se vlastně můžeš odpíchnout, abys našel zakopaného psa. Jistě, no-name kabely asi nebudou splňovat standard pro 1G, ale to bych v domácí síti ani tak moc neřešil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    217

    Vložím se do otázky. Doma jsem stavěl síť na gigu. Mám počítač dost rychlý s disky dost rychlými, dostatek paměti. gigový 4 portový switch tp-link, nas server s giga D-link a xtreamer prodigy taky s giga. Vše na 6kových certifikovaných gigových kabelech. Nicméně..potřeboval bych na síť ještě přidat televizi a bd přehrávač a ještě by se něco našlo. Dnes si domů dovezu konečně pořádný server (co mi vydrží určitě dýl než jen rok) a to Ibm xseries 336 co má 2 gigový lajny. Protože to už nemám kam zapojit tak zvažuju, že k serveru pořídím ještě (vše z druhé ruky) plnokrevný switch. Jenže nějaký 24 portový co by se mi hodil (třeba i na lan teploměr) je jen 24*10/100 + 2*10/100/1000. Má vůbec cenu doma budovat gigovou síť místo skutečně certifikované stovky ? De fakto mi jde jen o to aby se mi necukal film v 1080p s dts zvukem který je uložen buď na NAS serveru a nebo na počítači. net mám upc 240/20.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Investuješ do toho tolik peněz, aby jsi to nakonec zabil 100 Mbitem?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-01-2013, 17:25
  2. něco jako dropbox, ale v mistni siti
    Od matata v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-12-2012, 10:12
  3. Wifi pomala rychlost v siti
    Od ivca35 v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-03-2010, 18:08
  4. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-08-2009, 21:40
  5. Servr v místní síti
    Od Diamondblack v sekci Sítě
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 24-02-2008, 11:02