nova pc sestava
Ahoj lidičky když poskládám novou PC sestavu je třeba něco nastavovat v biosu kromě bootovani mezi cd a hdd? děkuji za odpověd
No to se takto nedá seriozně říct. Nikdo tu asi nebude vědět, jaký na tvé desce bude BIOS a jakou bude mít hloubku nastavení. Ale i tak dost věcí nastavíš po nainstalování ovladačů v systému.
no zatím se nic stavět nechystám a je dobry a ja se raději zeptal ale přednost davam deskam ASUS a GIGABYTE pokud by to momohlo v me otazce co je třeba nastavit
Pak se raději podívej na stránky výrobce, které konkrétní paměti k příslušné desce doporučuje. To se docela vyplatí respektovat. A jak tu i kolegy už častokrát bylo zmíněno - nešetřit penězi na kvalitním zdroji.
ano to vim o pamětich a zdroju to je mi jasny :) jde mi jen o to co je třeba nastavit v biosu hned do prvniho prispevku jsem zapomel napsat že preferuju desky asus a GIGABYTE to by vam mohlo pomoct mi poradit co tam mam nastavovat
Nic. Defaultně bude deska nastavená tak, aby se tam píchly paměti, procesor, HDD a případně i GK, není-li integrovaná a šel hned nainstalovat OS. Stejně se dřív do BIOSu nedostaneš, výjimkou je HDD, bez něj se do nastavení dostaneš.
Ne, to se pak tuní až se systémem, zatížením. Případně se dá PC přetaktovat, ale to zejména nezkušeným montérům důrazně nedoporučuji.