Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: nova pc sestava

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2014
    Příspěvků
    6

    Ahoj lidičky když poskládám novou PC sestavu je třeba něco nastavovat v biosu kromě bootovani mezi cd a hdd? děkuji za odpověd
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    329

    No to se takto nedá seriozně říct. Nikdo tu asi nebude vědět, jaký na tvé desce bude BIOS a jakou bude mít hloubku nastavení. Ale i tak dost věcí nastavíš po nainstalování ovladačů v systému.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2014
    Příspěvků
    6

    no zatím se nic stavět nechystám a je dobry a ja se raději zeptal ale přednost davam deskam ASUS a GIGABYTE pokud by to momohlo v me otazce co je třeba nastavit
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    329

    Pak se raději podívej na stránky výrobce, které konkrétní paměti k příslušné desce doporučuje. To se docela vyplatí respektovat. A jak tu i kolegy už častokrát bylo zmíněno - nešetřit penězi na kvalitním zdroji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2014
    Příspěvků
    6

    ano to vim o pamětich a zdroju to je mi jasny jde mi jen o to co je třeba nastavit v biosu hned do prvniho prispevku jsem zapomel napsat že preferuju desky asus a GIGABYTE to by vam mohlo pomoct mi poradit co tam mam nastavovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    329

    Nic. Defaultně bude deska nastavená tak, aby se tam píchly paměti, procesor, HDD a případně i GK, není-li integrovaná a šel hned nainstalovat OS. Stejně se dřív do BIOSu nedostaneš, výjimkou je HDD, bez něj se do nastavení dostaneš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2014
    Příspěvků
    6

    takže nic v biosu nastavovat nemusim až bude sestava složena?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    329

    Ne, to se pak tuní až se systémem, zatížením. Případně se dá PC přetaktovat, ale to zejména nezkušeným montérům důrazně nedoporučuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2014
    Příspěvků
    6

    v biosu akorad přepinam bootovani jinak nic vic skusenosti s biosem nemam..... takže pro běžny chod když nechci taktovat tak nemusim v biosu nic nastavovat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    329

    Už jsem to napsal - NE
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2014
    Příspěvků
    6

    jo diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,594

    defaultně máš AHCI nastavené SATA, takže stačí jen mrknout na prioritu bootování a jedeš . Samotná priorita boot je ještě o něco níže v této záložce.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Nová PC sestava
    Od Alfajk v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 01-12-2010, 22:25
  2. Nova sestava
    Od adddy v sekci PC - archiv
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 25-11-2009, 16:50
  3. Nová PC sestava
    Od cr4zy v sekci PC - archiv
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 28-03-2009, 15:08
  4. Nova sestava
    Od Klementyna v sekci PC - archiv
    Reakcí: 83
    Poslední příspěvek: 06-01-2008, 14:52