Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LCD nepřijímá signál

DrZelenka (2491)|26.8.2014 16:54
Zdravím,

mám tu monitor, který po zapnutí regulérně zobrazí logo atp. Ale ve chvíli kdy ho zapojím k PC je detekován a stavová dioda stále signalizuje "stand by" stav. Tzn nepřijímá signál z PC. Zkoušeno na 1PC a 1ntb, 2 různé kabely s D-Sub konektory (na obou jiný monitor funguje, jiný vstup nemá).

Předpokládám, že samotný monitor je funčkní a problém bude asi někde na vstupu signálu. Nějaké tipy co s tím, zda to má smysl opravovat a případně kde jinde by mohla být chyba?

Jedná se o [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
bastlir (328)|26.8.2014 22:42
[QUOTE=DrZelenka;561572]......Předpokládám, že samotný monitor je funčkní a problém bude asi někde na vstupu signálu. Nějaké tipy co s tím, zda to má smysl opravovat a případně kde jinde by mohla být chyba? [/URL][/QUOTE]

Zavolej nebo napiš do servisu, oni ti to řeknou.
DrZelenka (2491)|27.8.2014 18:13
[QUOTE=bastlir;561584]Zavolej nebo napiš do servisu, oni ti to řeknou.[/QUOTE]

Ano, za cenu nového monitoru - přesně tohle nechci.
bastlir (328)|28.8.2014 01:30
No přiznejme si, že tě koupě nového stejně asi nemine.
DrZelenka (2491)|28.8.2014 05:52
[QUOTE=bastlir;561654]No přiznejme si, že tě koupě nového stejně asi nemine.[/QUOTE]

S tím se počítá, ale kamarád chtěl vědět jestli ten monitor náhodou nepůjde zachránit, aby ušetřil (odpověď "dej to do servisu" mi je opravdu na .... to by se dalo napsat do každého tématu v této sekci).
bastlir (328)|28.8.2014 10:24
[QUOTE=DrZelenka;561656]......(odpověď "dej to do servisu" mi je opravdu na .... to by se dalo napsat do každého tématu v této sekci).[/QUOTE]
To je sice pravda, ale co tedy tazateli poradit jiného, když do servisu nechce ani zavolat a zeptat se, čím by to mohlo být a zda to např. není obvyklá uživatelská chyba?
"Předpokládám, že samotný monitor je funčkní a problém bude asi někde na vstupu signálu" .... no funkční není, jinak by jsi sem nepsal.
Jsem dalek toho, abych někomu radil nějaké šílenosti, když už dopředu vím, že s tím doma stejně nic neudělá. A člověk, který by to uměl opravit, nebude sem psát, že?
john (877)|28.8.2014 13:52
no tak ho rozhod a alespon vizualne zkontroluj obvody, treba te neco prasti do oci...
DrZelenka (2491)|28.8.2014 21:25
[QUOTE=bastlir;561667]To je sice pravda, ale co tedy tazateli poradit jiného, když do servisu nechce ani zavolat a zeptat se, čím by to mohlo být a zda to např. není obvyklá uživatelská chyba?
"Předpokládám, že samotný monitor je funčkní a problém bude asi někde na vstupu signálu" .... no funkční není, jinak by jsi sem nepsal.
Jsem dalek toho, abych někomu radil nějaké šílenosti, když už dopředu vím, že s tím doma stejně nic neudělá. A člověk, který by to uměl opravit, nebude sem psát, že?[/QUOTE]

Dobře, napsal jsem špatně 1 slovíčko - "předpokládám, že display je funkční" ...

[QUOTE=john;561677]no tak ho rozhod a alespon vizualne zkontroluj obvody, treba te neco prasti do oci...[/QUOTE]

Jít naslepo se mi moc nechtělo, ale vypadá to, že nikdo nic neporadí a nakonec nic jiného nezbyde.