noťas nejde s dvoma modulmi RAM
Ahojte mám noťas Acer a AMD turion a 4 GB DDR2. 2x2.
Už dlhší čas na noťase vznikali artefakty a vyskakovali hlášky chyby grafiky. Nakoniec sa odmietal spustiť systém. Skončilo to v stave že sa nedal spustiť žiaden systém, ani WIn, ani Linux z DVD ani s USB. Zamrzlo to krátko po bootu systému ( nie biosu to stále prešlo). Nakoniec som prišiel na to že neurobí ani memtest z UBCD. Spustí sa a zmrzne. ALe ak vyberiem hociktorý z dvoch modulov tak to ide normálne. Aj memtest z UBCD aj win funguje. ALe ak sú oba dnu , nejde to.
Nestretli ste sa s tým ?
Už dlhší čas na noťase vznikali artefakty a vyskakovali hlášky chyby grafiky. Nakoniec sa odmietal spustiť systém. Skončilo to v stave že sa nedal spustiť žiaden systém, ani WIn, ani Linux z DVD ani s USB. Zamrzlo to krátko po bootu systému ( nie biosu to stále prešlo). Nakoniec som prišiel na to že neurobí ani memtest z UBCD. Spustí sa a zmrzne. ALe ak vyberiem hociktorý z dvoch modulov tak to ide normálne. Aj memtest z UBCD aj win funguje. ALe ak sú oba dnu , nejde to.
Nestretli ste sa s tým ?
moduly sú pôvodne od kúpy noťasu. Niekoľko rokov šiel noťas v pohode a až neskôr to začalo robiť to čo som písal. Moduly sú od výrobcu noťasu
mozna nestiha napajeni odber obou RAM, NB uz bude mit naky patek za sebou....
moznost zvyseni napeti RAM na zkousku v BIOSu asi neni :notsure
jeste bych zkusil provoz s/bez baterie, ale to jen pro jistotu, tam problem asi nebude...
moznost zvyseni napeti RAM na zkousku v BIOSu asi neni :notsure
jeste bych zkusil provoz s/bez baterie, ale to jen pro jistotu, tam problem asi nebude...
V několika málo případech mně pomohlo, že jsem otevřel BIOS a beze změn uložil jeho nastavení a restartoval PC.
Zkusil bych si půjčit jiné dva moduly a stejné velikosti a pokud to nepůjde ani s nimi, tipoval bych grafiku, i když samozřejmě existustují katastrofálnější scénáře.
I při výměně RAM nezapomeň na ten BIOS.
Mimochodem to se často stává po přetaktování.
Zkusil bych si půjčit jiné dva moduly a stejné velikosti a pokud to nepůjde ani s nimi, tipoval bych grafiku, i když samozřejmě existustují katastrofálnější scénáře.
I při výměně RAM nezapomeň na ten BIOS.
Mimochodem to se často stává po přetaktování.