Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Sekán online videí na NTB - HP Compaq nc6120

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2014
    Příspěvků
    7

    Dobrý den,
    Dostal jsem ntb od kamaráda - HP Compaq nc6120 ( http://notebook.cz/clanky/recenze-no...-Compaq-nc6120 - mám tu levnější variantu) problém je v tom, že na ntb se sekaj online videa (youtube, dailymotion atd... ) a to už i při kvalitě 480p noo ono i při 360p se tak nějak posekávají ( no spíše se jako by rozsekávaj, takové jakoby čáry po tom vydeu běhaj) :/ a CPU při online videí limituje hranici 100% (větrák jede naplno). Také jsem zkoušel jestli se videa nesekaj jen v tej Mozile ale sekali se i v Exploeru a též jsem zkoušel vypnout při videu hardwerovou akceleraci, ale nevšim sem si změn. Ntb je po kompletní reinstalaci WIN 7 nastaven nejzákladnější motiv - ten co byl ve WIN 98 (původně tam byli XP), je i vyčištěn od prachu. Má Flash player 14 .... Na NTB jde hrát i některé hry ale pouze na nejnižší detaily (Flatout 1, GTA SA, CS 1,6...) a tak by mě zajmalo proč se sekaj online videa přičemž stáhlý filmy a to i v HD kvalitě se nesekaj.
    Prosím o radu, ikdyž vím že ntb je dost starej ale zase snad videa by měl "utáhnout".
    Děkuji
    Naposledy upraveno uživatelem Noire: 28-08-2014 v 16:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    329

    Nenapsal jsi, jakou to má paměť a hlavně zda se ti to seká u filmů uložených na HDD. Já tedy spíš podezřívám tvoje pomalé připojení k netu a tvoje připojení PC k routeru.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2014
    Příspěvků
    7

    1,25GB RAM ... nn zkoušel jsem i na jiném netu u kamaráda a to video se spíše jako by "rozsekává" takové vodorovné rozseky obrazu :/
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    329

    Jenom 1,25GB RAM ?! A co s tím chceš dělat za zázraky? Až tam budeš mít aspoň 4GB a bude se ti to sekat, pak teprve napiš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    880

    byt tebou, tak tam hodim zpet WXP...
    pokud tam mas W7x64, tak tam nahod W7x32 / pokud teda trvas na W7 /
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2014
    Příspěvků
    7

    Bastlir: néé to nechci mě by stačilo aby to přehrávalo videa na netu ... no tady do toho ntb jde max 2Gb RAM :/

    john: nooo taky jsem nad tím přemejšlel ikdyž WIN 7 tu mam 32bit ... noo uvidím, ale já si myslím že by to chtělo ještě nějakej ovladač na grafiku ikdyž tu je :/ ... nevím
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    880

    HW akceleraci podporuje?
    je zapnuta/vypnuta?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Ovládače si inštaloval, alebo si to nechal iba na systém ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    329

    2GB je lepší jak 1. To systém má starosti sám ze sebou. Do starého Dellu D600 jsem kdysi také dal 2GB, W7-32 a chodilo to jak z praku.
    Ne opravdu, vidím to jinak jako ztrátu času a úsilí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2014
    Příspěvků
    7

    John: no to nevím když jsem to zapnul a nebo vypnul nezaznamenal jsem žádnou změnu :/

    Robky: no já ho neistaloval to instaloval ještě ten kamarád. Je tu nainstalovaný právě Intel(R) Graphics Media Accelerator Driver for Mobile Report

    Výpis z jeho informací:

    Report Date: 09/01/2014
    Report Time[hr:mm:ss]: 13:44:17
    Driver Version: 6.14.10.4704
    Operating System: * , Service Pack 1 (6.1.7601)
    Default Language: Czech
    DirectX* Version: 9.0
    Physical Memory: 1271 MB
    Minimum Graphics Memory: 8 MB
    Maximum Graphics Memory: 128 MB
    Graphics Memory in Use: 9 MB
    Processor: x86 family 6 Model 13 Stepping 8
    Processor Speed: 800 MHZ
    Vendor ID: 8086
    Device ID: 2592
    Device Revision: 03

    * Accelerator Information *

    Accelerator in Use: Mobile Intel(R) 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family
    Video BIOS: 3412
    Current Graphics Mode: 1024 x 768 True Color (60 Hz)

    * Devices Connected to the Graphics Accelerator *

    Active Notebook Displays: 1

    * Notebook *

    Monitor Name: @monitor.inf,%pnpmonitor.devicedesc%;Obecný monitor PnP
    Display Type: Digital
    Gamma Value: 2,20
    DDC2 Protocol: Supported
    Maximum Image Size: Horizontal: Not Available
    Vertical: Not Available
    Monitor Supported Modes:
    1024 x 768 (60 Hz)
    Display Power Management Support:
    Standby Mode: Not Supported
    Suspend Mode: Not Supported
    Active Off Mode: Not Supported

    * Other names and brands are the property of their respective owners.

    Bastlir: no ok zkusím se po nějakých podívat... ale počítač jináč jede svižně, tak proto jsem si myslel, že bude chyba v něčom s grafikou
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,261

    To že ti prohlížeč bere 100% CPU při přehrávání videa s tímto procákem je normální. Nicméně video by ti mělo jakštakš jet jen s občasným poposkočením. Sdílím názor s Bastlířem ohledně připojení či routeru - to má vysokou pravděpodobnost. Na dvojku bych pak viděl HW problém s MB (grafika, čipset, apod.).

    Jde také o to jestli nemáš zakakaný Win. Při takovéto HW konfig. je třeba mít systém (zvlášť W7) naprosto čistý, jen s nezbytnými komponenty. Např. instalace Googlu se ti rozes-re celým OS a brzdí. Z mého pohledu je Google Chrome virus, neboť se tak chová. Dále výrobce NTB vždy distribuuje hromadu různých aplikací, které pak nonstop běží na pozadí a také brzdí systém, přičemž jsou mnohdy jen málo prakticky využitelné - to také zkontrolovat třeba. Atd. - apod. Také pak můžeš zkusit nějaký lehký portable prohlížeč s integrovaným flash. Mám dobrou zkušenost s My Internet Browser či zkus Kameleon. Ale tady bych byl pak opatrný - nejel bych na tom třeba Internet Banking apod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2014
    Příspěvků
    7

    No internetem by to bejt opravdu nebylo v domácnosti máme 2 Pc a u všech jedou videa v 720p a tenhle ntb má problém skoro s každým rozlišením (samozřejmně čim vyšší tím horší) tady je ukázka jak se to video "rozsekává" (foceno mobilem, protože screenem to nebylo vidět) http://puu.sh/bgZxX/ac63b7a129.jpg ... noo Win je po nedávnej reinstal tak by měl bejt čistej bez tich prográmků, tedy jediné co tu mám je Tune Up kterej by měl právě optimalizovat vytížení PC aby běžel co nejlíp http://www.imagehosting.cz/?v=cccupu.png a jako prohlížeč používám Mozillu, taky jsem zkusil ten My Internet Browser a video se víceméně neseká ale to "rozsekávání" obrazu je furt stejné ... nevím :/
    Naposledy upraveno uživatelem Noire: 01-09-2014 v 17:54
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Když jsem měl nainstalované TuneUp Utilities, tak mi přišlo, že mi PC běží hůř, než bez nich, zkusil bych to komplet vypnout (nebo odinstalovat) a zkusit bez, jinak samozřejmě zkusit jinej prohlížeč je asi první věc, co bych udělal (Explorer není zrovna lepší náhradou Firefoxu).

    Ovladače chipsetu jsi instaloval? Osobně bych to neviděl na problém s RAM (jak Visty, tak 7 mi běžely s 1.25GB RAM na Pentiu 4 a že by to bylo pomalé a mělo problém s nedostatkem RAM při surfování internetem jsem nespozoroval). Spíš nějaké špatné ovladače nebo problém s Flash Playerem - máš aktuální verzi?

    EDIT:
    btw. samotnej Flash je podle mě náročnější, jak film, kterej ti běží v přehrávači
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,261

    Jasný, že tou RAM to není. A W7 jsou oproti Vistám optimalizovány, tak aby skutečně jeli na 1GB a šetřily CPU. Vyzkoušen byl MIB a šlo to trochu lépe, ale zůstal jakýsi rozklad videa, takže bych se skutečně zaměřil na GK a čipset. Ale předtím bych provedl reinstal a bez TuneUp :-) .
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Aug 2014
    Příspěvků
    7

    Aktuální verzi flash playeru mám, ale ovladače čipsetu nevím kde sehnat :/ a ovladač GK tu jen ten co tu byl (jak jsem už spsal) jinej jsem pro WIN 7 nesehnal, ale za to na WIN XP je jich dost.... také jsem byl dneska u nás v počítačové opravně a tam mi po zkouknutí řekli, že to prostě hardware nestíhá.... tak nevím :/ mám se tedy aspoń pokusit o reinstal na win xp ? a nebo co mám udělat ?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problém s videi
    Od ycos v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 06-04-2012, 21:00
  2. Notebook HP Compaq nc6120 nenabehne
    Od hl.hl v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-12-2009, 12:59
  3. Warhammer online : Age of Reckoning (online RPG)
    Od Tico_BJ v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-10-2009, 21:23
  4. Problém s videi
    Od Lailah v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 10-06-2008, 21:04
  5. HP nc6120
    Od peco30 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 20-08-2006, 11:44