Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

prebúdzanie PC z uspatia

chendler (5)|31.8.2014 09:29
Zdravím...

mám problém s PC, ktorý keď uspím (častejšie ho uspávam ako vypínam) alebo keď sa uspí sám po nastavenom čase nečinnosti aa chcem ho prebudiť tak 8x z 10 sa zapne v pohode ale niekedy sa zapne akoby nanovo (ako netrvá to nijako dlho ale všetko nedokončené sa reštartom stratí..) alebo už sa mi stalo že sa v noci prebudil celkom sám
robí to hneď od začiatku je to skladané PC cca 5mesacov...
Vie mi niekto poradiť v čom je chyba SW alebo HW... alebo som niečo blbo pripojil alebo sa bijú komponenty prípadne zlé nastavenie v BIOSe??

Používam záložný zdroj APC Back-UPS 400

PC konfig: Windows 8.1
MB: Gigabyte GA-H87M-HD3 + Intel i3_4340
RAM 8GB KiT Kingston HyperXblu Edition
SSD Kingston SSDNow KC300 + HDD seagate Barracuda
Case: Fractal Desing Core 1000 USB3.0 + zdroj Seaconic SS-400ET-T3
Wireless N PCI Express Adapter TL-WN781ND

Vopred dík za každu radu
bastlir (328)|31.8.2014 13:25
Tady jde o dvě záležitosti.
1. Zřejmě když PC dlouho spí, začne docházet (dle nastavení) k hybernaci. Pokud je hybernace nedokončená, otevřené soubory se vypnou a PC restartuje. Chce to správně nastavit časy a třeba i časy uspávání jednodlivých komponent. Každopádně pak nech vyčistit systém od nepotřebných souborů třeba CCleanerem, který si jako free můžeš stáhnout, pokud jej nemáš.
2. PC probuzením reaguje na různé podněty - třeba ze sítě, někdo drcne do stolu, kde je myš apod. Počítač ale i reaguje na to, že když v místnosti někdo tak chrápe, že na stole myš poskakuje, je celkem logické, že ani on nemůže spát. :D
chendler (5)|31.8.2014 16:12
OK... dík za odpoveď.... tak skúsim za nejaký čas ho uspávať do dlhodobého spánku a uvidím čo to robí...
k bodu 2 pravdepodobne mi to može spôsobovať aj bezdrôtová klávesnica kt. sa pokúša spojiť s vysielačom??

nijak ma nenapadá že ako ale nemôže to spôsobovať aj záložný zdroj
bastlir (328)|31.8.2014 16:17
k bodu 2 pravdepodobne mi to može spôsobovať aj bezdrôtová klávesnica kt. sa pokúša spojiť s vysielačom?? ...... cokoliv, co PC vyhodnotí jako nový stav (může to zapínat i antivirák - dle způsobu jeho nastavení)

nijak ma nenapadá že ako ale nemôže to spôsobovať aj záložný zdroj ...... pokud s PC není zároveň spojení přes USB, tak ne
vivid.sk (132)|31.8.2014 16:44
2) co zobudza PC zistis jednoducho* (tiez som riesil podobne veci, a nakoniec to bol nejaky hlupy event v scheduleri od nepouzivaneho WMP). Samozrejme, vacsinou su to bezdrotove mysky, ktore sa pohnu, tieto treba vzdy zakazat priamo v Device Manageri.
[FONT=courier new]
*
powercfg -lastwake
[/FONT]

co sa tyka restartov, to je boj na dlhe trate. Mal som podobny problem, velmi tazko sa to interpretovalo, pretoze rovnako ako pises 9x sa PC zobudil na desiaty sa bud restartoval alebo vytuhol. Pomohlo pevne nastavenie sleep rezimov v BIOSe (nie AUTO, ale specifikovat rezim). Tieto kombinacie trvali nejaky cas odsledovat, no vysledok sa dostavil. Zelam pevne nervy :)