Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Taktování AMD Athlon 64 4200+

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2014
    Příspěvků
    11

    Po dlouhých hodinách zkoušek, pokusů a omylů už dál nevím. Takže jsem tu a chci se s někým poradit jak postupovat při taktování.

    Mám dvoujádrový procesor AMD Athlon 64 X2 Windsor-512, 4200+ (2200MHz jádro) a základní desku Asus M2N-Sli Deluxe (BIOS verze updatovaná na 1701).
    K tomu používám v Dualu paměti Kingmax DDR2 1,8V (KLDD48F-B8KW6), 1024MB, 800MHz (400MHz jádro).
    Chladím to SCYTHE SCKTN-4000 Katana 4 CPU Cooler (http://www.czc.cz/scythe-scktn-4000-...119302/produkt)

    Při taktování jsem se vyšplhal bez nějakého většího zvětšování napětí k 240MHz Bus Speed (2640MHz jádra). Po dosažení této frekvence už musim s napětím výrazně nahoru a nepřináší to žádný větší účinek. Takže otázka: jde to víc? Pokud někdo bude mít trpělivost a zkusí to se mnou taktnout... díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Teplota? Takt pamětí při FSB 240? Napětí pro paměti? Umí tahle deska nastavit takt HT?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2014
    Příspěvků
    11

    Nastavil jsem FSB 238MHz, 1,45V jádro, core speed je 2618MHz s násobičem 11x, HT 714MHz s násobičem 3x, paměti 792MHz při 1,8V (5-5-5-18-26), Teplota CPU při zátěži v Orthos testu 41 stupňů.
    Naposledy upraveno uživatelem mfc_dracek: 02-09-2014 v 12:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Tak to vypadá na strop CPU.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2014
    Příspěvků
    11

    Škoda. Doufal jsem, že mě bude limitovat teplota. Dík za krátkou a rychlou pomoc :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2014
    Příspěvků
    11

    Ještě jeden dotaz. Dá se věřit hodnotě napětí na procesoru v CPU-Z? CPU-Z (mám poslední verzi) ukazuje zhruba o 1 desetinu voltu méně, což může rozhodnout o životě a smrti procesoru. Když na desce dám 1,5V, CPU-Z ukazuje okolo 1,4V.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Tak muzes zkusit jeste hwinfo
    http://www.hwinfo.com/
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2014
    Příspěvků
    11

    hw info 1,5V , cpu-z 1,370, pc probe 1,51
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2014
    Příspěvků
    11

    Po osazení chladiči od Thermalright jsem se přehoupl na 5400+. Jádro běží z původních 2200 na 2800Mhz při 1,55V. Teplota při zátěží do 50 stupňů. Projdu testem Orthos i testem Prime95. Ale nepřejdu přes Everest, to ani omylem. Everest je prostě drtič systému jako celku. Vypadá to, že největší vliv měla s polu s teplotou základní desky, ještě velikost napětí na desce. CPU 2800Mhz 1,55V, ram 744MHz při 1,8V 4-4-4-12-16 2T, "napětí na základní desce" : CPU/HT (hyper transport?) 1,50V (default 1,20V), jádro chipsetu 1,60V (default 1,40V).
    Pokud by měl někdo nápad co ještě zkusit, jak nataktovat paměti nebo cokoliv, klidně napište. Četl jsem, že u AMD je přednější mít paměti s nízkým časováním, proto těch 4-4-4-12-16 při nižší frekvenci.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nefunkční AMD Athlon 64 X2 4200+
    Od Sieben v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 30-04-2008, 14:11
  2. Chlazení procesorů: Chadič pro taktovaný Athlon X2 4200+ (AM2)
    Od ...No...Name... v sekci Chlazení
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 23-03-2008, 19:40