Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Problém s externím HDD, nelze se dostat k uloženým datům

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    5

    Mám externí HDD 2TB (Western Digital). Predtím byl v case My book, ale shodil mi ho pes a ulomil se USB konektor. Disk nesel nijak pripojit k pc. Poridila jsem si novy externi case s napajenim, HDD jsem do nej prendala, ale ouha. V polozce tento pocitac se mi nenacte, neni ani prirazeno pismeno. HDD normalne jede. Pc ho detekuje: http://www.2i.cz/90c385af7c
    Další problem nastane, ze ho nemohu ve spravci disku nijak inicializovat (pokud teda ma byt inicializovan).
    Kdyz kliknu pravou mysi na cislo sest: http://2i.cz/7f3c7a5083
    Kdyz kliknu pravou mysi na neprirazeno: http://2i.cz/5d1e5872a1

    Bude to potrebovat nejakeho specialistu, ze?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Pravdepodobne bude poskozena partisna. Vyzkousej http://www.svethardware.cz/photorec-...umentu/29502-2 pripadne http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=940&t=1132029 Ja to delal poprve podle http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Step_By_Step

    HLAVNE NEDAVEJ FORMAT, nebo VYTVORIT novou partisnu!!!!

    Jinak tehdá jsem to poprvé řešil v tomto topicu a vše rozchodil...doporučuju přečíst celé... http://www.svethardware.cz/forum/sho...light=testdisk
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 12-09-2014 v 18:15
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    5

    Nainstalovala jsem ten TestDisk. Jedu podle navodu v topicu. A co ted s tim?
    http://2i.cz/275b0d27f4

    Dosove okno TestDisku je prtave. Musim pouzivat lupu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Od kdy má 2Tera disk formátování FAT16?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    5

    Ja ho nikdy neformatovala. Proste jsem ho dostala a hned na nej zacala hazet soubory. fachcil, tak 2 roky, dokud mi ho pes neshodil a viz.vyse poskodil konektor.
    Takze jak dal postupovat? Prosím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    5

    Posledni polozka, dal jsem se nedostala. A radsi si pockam na odbornika, ktery mi poradi co zmacknout.
    http://2i.cz/c9b5e3c91a
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    5

    Je tu nekdo, kdo by me provedl krok za krokem test diskem?
    Ted tu mam tento obrazek.
    Lze preformatovat? Beze ztraty dat? Disk neni bootovaci. Proste jen ulozny prostor, kde mam dulezite fotografie.
    Obnova přeformátování oddílu:
    V případě, že oddíl byl upraven do jiného systému souborů (FAT32 formátované NTFS nebo naopak).
    Ja koukam, ze ho mam nejak zazracne ve FAT16?!!!
    http://2i.cz/4d4a1c36e5

    Lze to?
    Nebo se mam vydat jinou cestou? Disk mam analyzovan. Mohu zaslat potrebne screeny.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    132

    1) hlavne si to DOSovske okno normalne zobraz, aby to prebiehalo bez trapenia (Properties/Font), to co stvaras s tou lupou, to je fakt peklo.
    2) Nic neformatuj!
    3) Nerob ziadnu akciu, ktorej sama nerozumies. Moze sa stat, ze bude posledna!
    4) Pokial disk padol, je mozne, ze mas poskodene hlavicky. Pokial disk vydava zvuky (cvakanie), ktore doteraz nevydaval, vypni ho. Nerob s nim nic a ak ti to za to stoji (financne), kontaktuj odbornikov.
    5) Ak disk subjektivne rotuje bez vedlajsich zvukovych prejavov, skus pouzit sw na obnovu fotiek, ktory ma GUI (budes ho vediet obsluhovat). Napriklad Recuva alebo PhotoRescue.
    6) Zálohovať, zálohovať, zálohovať! (ešte skôr, ako disk padne) - veľa zdaru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Na fotky pouzij Recuvu nebo photorec, jak jsem psal nahore, nebo udelej zalohu pomoci testdisku - to sem taky postoval nahore. Pak si s tim muzes hrat. Jako prvni udelej partition recovery, pak boot sector recovery jak to delaj tady http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Step_By_Step
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Oct 2014
    Příspěvků
    6

    Nebudem zakládať novú tému keďže prvý príspevok vystihuje v podstate môj problém. Mám externý HDD 640GB 2,5" no pád nemá za sebou žiaden plus nevychádzajú z neho žiadne divné zvuky takže mechanické poškodenie by nemalo byť.
    Pokiaľ je disk zapojený v boxe problém viď prvý príspevok (nie je inicializovaný medzi diskami ho nevidno) ak ho pripojím cez satu windows sa oveľa dlhšie zapína plus mi ho windows vôbec nezobrazí (bios áno správca zariadení nie).
    Skúšal som ešte možnosť linux fedora live (bootovateľne z USB) plus hdd pripojeny cez satu medzi diskami mi zobrazilo chybný disk dal som vytvoriť image zobrazilo mi toto
    (1.obrázok)
    Potom najprv pomaly kopírovalo potom sa to rozbehlo a pri asi 2GB zčernela obrazovka a videl som len kurzor. Linux som nechal tak a momentálne som sa pokúšam získať dáta vo windowse a HDD v boxe a cez USB napojený.

    Vyskúšal som HDtune
    (2.obrázok)

    Potom som skúsil photorec nášlo mi to 841 súborov a ďalej sa to pohybovalo okolo sektoru (viď obrázok) nechal som to cez noc no nič.
    (3.obrázok)

    Teraz skúšam testdisk. Detekovalo mi to partition tabuľku EFI GPT, keď dám analyzovať taktiež sa mi nepozdávajú tie partície. Pokračovať ďalej Backup a potom Quick Search?
    (4.obrázok)

    Za každú radu budem veľmi vďačný, keďže na vlastnej koži som si uvedomil že mať jeden záložný disk na všetky fotky nebol najlepší nápad...snáď som ešte neprišiel o ne...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: linux.jpg 
Zobrazení: 218 
Velikost: 50.3 KB 
ID: 30177   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: hdtune.jpg 
Zobrazení: 230 
Velikost: 866.2 KB 
ID: 30178   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: photorec.JPG 
Zobrazení: 205 
Velikost: 39.8 KB 
ID: 30179   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: testdisk.jpg 
Zobrazení: 162 
Velikost: 410.2 KB 
ID: 30180  
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    1. HD Tune se zakrizkovanym QuickScan je uplne na nic. Vadne sektory to neobjevi. Takze odkrizkovat a znovu otestovat.

    2. Proc vyhledavas EFI GPT partisnu? Zkus Intel. Tady je navod. http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Step_By_Step
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Oct 2014
    Příspěvků
    6

    1. Tak dal som prebehnúť test s odškrtnutým quick scan ešte mi to neskončilo ale už sa tam objavili viac vadné sektory (3 kocky červené). Ešte ho nechám dokončiť zatiaľ mám tieto chyby.
    Scanned data : 22 gB
    Damaged Blocks : 0.5 %
    Elapsed Time : 28:49
    1 Error at 0 MB (LBA 0)
    2 Error at 2913 MB (LBA 5966157)
    3 Error at 2925 MB (LBA 5991117)
    4 Error at 2926 MB (LBA 5992525)
    5 Error at 2926 MB (LBA 5992653)
    6 Error at 2990 MB (LBA 6124749)
    7 Error at 2990 MB (LBA 6124877)
    8 Error at 2990 MB (LBA 6125261)
    9 Error at 3010 MB (LBA 6165837)
    10 Error at 3071 MB (LBA 6291405)
    11 Error at 3072 MB (LBA 6291533)
    12 Error at 3095 MB (LBA 6339917)

    2. EFI GPT som dával preto lebo mi ju dalo defaultne plus keď dám intel píše mi read error

    Pokiaľ by ostatné sektory boli už dobré existuje nejaký spôsob ako z nich vytiahnem dáta ale sa rozlúčiť s fotkami?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: read error.JPG 
Zobrazení: 118 
Velikost: 41.6 KB 
ID: 30182  
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Ešte je šanca, že opravu zvládne buď HDDRegenerator alebo HDAT2. HDDRegenerator nájdeš na starších verziách HirensBootCD (tuším 10.x), na najnovších už je HDAT2 ...

    Stiahneš iso hirensbootcd a vypáliš alebo vytvoríš bootovaciu flash-ku ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Oct 2014
    Příspěvků
    6

    Kontrola bola dokončená chybné sektory sú "len" tie čo som písal.
    Takže nabootuje hirens spustiť HDDRegenerator a mám prejsť HDD s normal scan --> scan and repair áno?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 08-októbra-2014_03-34.png 
Zobrazení: 113 
Velikost: 68.7 KB 
ID: 30183  
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    880

    Citace Původně odesláno od durike Zobrazit příspěvek
    Takže nabootuje hirens spustiť HDDRegenerator a mám prejsť HDD s normal scan --> scan and repair áno?
    presne, jinak muzes jeste zkusit i SpinRite / level 2 /, ten je na HirensBoot od verze 15.x / tusim /
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nelze se dostat na HDD
    Od Johny86 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 06-01-2014, 08:08
  2. Nelze se dostat do BIOSu
    Od @NUB!5 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 25-06-2012, 00:28
  3. Nelze se dostat do nouzového režimu
    Od Janeks v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-03-2012, 22:53
  4. Nelze se dostat do sdilenych slozek
    Od krtek989 v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-05-2010, 14:24
  5. Jak se dostat k datům na CD
    Od astec v sekci OS Windows
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 01-11-2008, 23:30