reklama
Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty
Chlazení a skříně
Ostatní
Periférie
Procesory
Storage a RAM
Základní desky
O nás  |  Napište nám
Facebook  |  Twitter
Digimanie  |  TV Freak
Svět mobilně  |  Svět audia

Téma: nvidia nebo amd ovladače

primax (82)|18.9.2014 12:39
Ahoj obracím se na Vás s prosbou jaké ovladače jsou lepší od nvidia nebo amd.

Někde jsem zaslechl, že když mám nvidia ovladače tak tam hodím poslední verzi ovladaču a nic dalšího nemusím nastavovat pokud se ovšem nejedná o BETA ovladače.

Narozdíl AMD ovladače se musí pořád měnit v různých verzích.
johny__g (6387)|18.9.2014 14:23
Různé pověsti o (ne)kvalitě ovladačů obou firem kolují po internetu stále. Většina toho jsou výmysly, na úrovni hospodských plků. Pravdou je, že obě firmy dělají celkem kvalitní ovladače a u obou firem se občas vyskytne nějaký problém.

Edit: a ta druhá část je úplně z cesty. Pokud máš novější hardware (předpokládám že jsi měl na mysli grafické karty), tak je vhodné upgradovat ovladače u "zelených" i "červených". Protože nové ovladače přináší mírné zvýšení výkonu hlavně pro nové karty.
primax (82)|18.9.2014 16:24
A jak to je u profi karet? Nvidia Quadro nebo AMD FirePro.

na jednom z diskusních for na notebooky forum mi někdo popisoval, že Nvidia Quadro je lepší a to tím, že se nainstaluji poslední certifikované ovladače a nic dalšího se nemusí řešit. U AMD FirePro se prý musí měnit certifikované ovladače s nižší verze na vyšší nebo naopak.

Jak to tedy je u profi grafik nvidia Quadro a AMD FirePro? viz odkaz

http://notebooky-forum.notebook.cz/viewtopic.php?p=347149&highlight=#347149
VencaX (3686)|18.9.2014 17:32
Další povídačka... Ovladače se vůbec neřeší a jak psal johny, oba výrobci mají své horší a lepší ovladače. Kvalita je ale srovnatelná ;)
johny__g (6387)|19.9.2014 08:59
U profi grafik bych to asi neřešil takhle obecně, ale spíš spojení konkrétní aplikace + to co v ní chceš dělat + grafika. Zjisti si jestli je lepší Quadro nebo FirePro a tím se řiď. Někde ti totiž profi grafika může přinést minimálně desítky procent výkonu navíc, oproti herní kartě se stejným čipem. Většinou v OpenGL. Ovšem za několikanásobnou cenu. U her je to jedno, tam profi karta není výhodou.