Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2014
    Příspěvků
    3

    Co chci upgradovat: Zdroj, grafická karta, procesor, paměti RAM, základní deska

    Aktuální konfigurace: Měním vše, až na DVD mechaniku a 500gb HDD.

    Další komentář:
    Zdravím!
    Mám rozpočet max tak těch 13 000 a chtěl bych poradit s koupí komponent. Kamarád mi navrhl tuto intel sestavu:
    http://www.tsbohemia.cz/msi-nvidia-n...c_d186112.html
    http://www.tsbohemia.cz/gigabyte-ga-...3_d180313.html
    http://www.tsbohemia.cz/intel-core-i5-4460_d192330.html
    http://www.tsbohemia.cz/kingston-hyp...c_d190058.html
    http://www.tsbohemia.cz/zalman-zm450-gs_d170878.html

    Chci se zeptat co si o tom myslíte, pokud to není dobré tak jak by se to dalo změnit, a nakonec bych chtěl poprosit o nějakou sestavu založenou na AMD místo na intelu ve stejném finančním rozmezí a porovnání daných dvou sestav.
    Předem děkuji za názory a rady. :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Na co má počítač být, na hraní? Každopádně - ten zdroj ne. Raději Seasonic OEM nebo S12II.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Pouzil bych Crucialy: http://www.czc.cz/crucial-ballistix-...101084/produkt

    A dale, pokud nemas micro atx bednu, tak bych pouzil Full Atx desku, idelane B85, ale na to asi nemas rozpocet, tak vezmi aspon stejnou co sis vybral, ale v ATX provedeni, stoji jen 12Kc navic.
    http://www.tsbohemia.cz/gigabyte-ga-h81-d3_d180766.html

    Pokud mas standardni bednu (ne vyse zminene mATX), tak ten Tvuj kamos toho o skladani PC moc nevi
    Naposledy upraveno uživatelem ICE_D: 19-09-2014 v 11:42
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od Nixonson Zobrazit příspěvek
    ....a nakonec bych chtěl poprosit o nějakou sestavu založenou na AMD místo na intelu ve stejném finančním rozmezí a porovnání daných dvou sestav.
    AMD sestava za dané peníze bude sice parametrově lepší (vyšší takty, více "jader" - u AMD je jsou dvě pseudojádra v jednom bloku, takže šestijádro je vlastně jen tříjádro) avšak ve výsledku má AMD nižší herní výkon (díky architektuře), vyšší spotřebu a teplotní nároky (tudíž by bylo třeba lepší chlazení). AMD je velmi dobré, pokud jej dáš do sestavy určené k šifrování či renderingu, herní průmysl vede Intel.

    Citace Původně odesláno od NFG_ICE Zobrazit příspěvek
    Pokud mas standardni bednu (ne vyse zminene mATX), tak ten Tvuj kamos toho o skladani PC moc nevi
    Děláš, jako by ti to bylo jasné už když jsi na foru začal přispívat Jinak ale souhlas, H81 chipset NEDÁVAT pokud je to možné. Dvě stovky navíc by nemusely zabít http://www.tsbohemia.cz/msi-b85-g41-...e_d165174.html.
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 19-09-2014 v 12:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,227

    Návrh sestavy:




    Citace Původně odesláno od NFG_ICE Zobrazit příspěvek
    Pokud mas standardni bednu (ne vyse zminene mATX), tak ten Tvuj kamos toho o skladani PC moc nevi
    Mohu se zeptat čemu tak moc vadí osazení mATX základní desky do ATX case? Řekl bych, že celkem ničemu. U výkonnějších sestav by mohl být trochu problém s uchlazením komponent a musíš si více ohlídat kompatibilitu komponent, třeba chladiče procesoru a paměťových modulů. Jinak to přeci vůbec ničemu nevadí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2014
    Příspěvků
    3

    Dobře, díky všem za reakce.
    johny: PC má být herní. To, co potřebuju do školy, zvládá i tenhle starý pc.
    Zdroj bych teda koupil seasonic, ale bude 430W opravdu stačit?
    NFG_ICE: V čem jsou crucialy lepší? skoro všechny parametry mají stejné, a já vždycky myslel, že kingston je záruka kvality.
    Jaký mám case netuším, nevím, jak se to pozná, ale moc velký není. Každopádně do budoucna počítám s koupí nového většího, takže bych teda koupil tu ATX.
    VencaX: Díky moc za vysvětlení :-). Tak já teda zkusím ten intel.
    A v čem je chipset H81 špatný?
    kevin00: Díky za návrh, ale já trvám na 8gb RAM. A proč tu NVIDIA vyměnit za radeon? všude slýchám na NVIDIA samou chválu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,227

    Pro herní počítač plně dostačují 4 GB RAM, 8 GB RAM je de facto zbytečnost. Do návrhu jsem dal Radeon, jelikož je výkonnější než-li nVidia a to cca o 11 %. Čipsety se od sebe liší vybaveností, H81 je opravdu low-end.Co se týče zdroje, strach mít nemusíš. Reálná spotřeba sestavy bude okolo 380 W.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    Děláš, jako by ti to bylo jasné už když jsi na foru začal přispívat Jinak ale souhlas, H81 chipset NEDÁVAT pokud je to možné. Dvě stovky navíc by nemusely zabít http://www.tsbohemia.cz/msi-b85-g41-...e_d165174.html.
    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Mohu se zeptat čemu tak moc vadí osazení mATX základní desky do ATX case? Řekl bych, že celkem ničemu. U výkonnějších sestav by mohl být trochu problém s uchlazením komponent a musíš si více ohlídat kompatibilitu komponent, třeba chladiče procesoru a paměťových modulů. Jinak to přeci vůbec ničemu nevadí.
    Hoši, tak já nevím... Když jsem si chtěl do svýho PC narvat mATX desku, tak jsem dostal vynadáno, že tyhle prťavý srajdy patří do kancl PC, že to ve velký bedně narušuje Airflow a že díky namačkání komponent na sebe vzniká větší teplo ve skříni a tím pádem se snižuje životnost komponent. A NAJEDNOU JE TO V POŘÁDKU? Koukám, že se asi za rok a půl musely nějak změnit fyzikální zákony, nebo tak něco, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,227

    Vždyť to tam píši, že u výkonnějších sestav by mohl být problém s chlazením komponent. Ale jinak to ničemu nevadí. Rozhodně bych u toho netvrdil, že daný navrhovat o problematice absolutně nic neví
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    Jestli můžu, tak z vlastní zkušenoti vím, že 4 gb RAM nestačí a to mám značně slabší GPU a CPU - v BF 3 jsem měl zatížení RAM 2,7 GB (ze 4 gb) a někdy se to začlo sekat po 5sc (díky pomalému HDD), nevím proč, celkově i tak mi ty hry zabírají málo RAM - teď mi kámoš dal další 2 gb a už se to neděje, celkové zatížení RAM v BF3 na full detaily jsou cca 4,01. Minimálně ať má těch 6 gb, nevím sice proč mi to tak blbnulo - využívalo to ohromadu méně RAM, než mohlo (žeby nějaká pojistka, která by způsobovala, aby bylo vždycky 1,5 gb nebo několik procent volno v RAMek?)

    P.S. Celkově ty seky se 4gb RAM se děli i u WoTka, Thiefa - víc jsem asi nehrál
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Milý Vitenuto, ono také záleží na preferencích každého soudruha, že? Tvoje postřehy jsou z jedné, dvou her a ještě bych se u toho BF3 vsadil, že jde o multiplayer, což je pro mě sprosté slovo Hraju zásadně singly a zatím jsem docílil rekordu v zaplnění RAM cca 3,25GB u Far Cry 3. Mám v PC 8GB, ale jen proto, že když jsem je kupoval, tak stály 1000,- Dneska bych se na to asi vykašlal, dát za RAMky přes 2000,- je při takhle omezeným rozpočtu šílený A nebo bych si koupil 1x4GB teď a další 1x4GB dokoupil z další výplaty/brigády/svátku/narozenin/vánoc... Když tu sestavu oseká na čemkoliv jiným, tak to osekané bude muset při upgradu zahodit (=nevýhodně prodat), kdežto u RAMky jen dokoupí a zackvakne
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Sep 2014
    Příspěvků
    3

    Pánové, je to takhle v pohodě?
    http://ctrlv.cz/XzhN
    Chci 8 GB RAM, teď mám 4, a prostě to nestačí.
    Bude ta sestava ze screenu šlapat jak má?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,227

    Což o to, sestava fungovat bude. Ovšem s danou grafickou kartou nepočítej s plnými detaily při FullHD. Napájecí napětí modulů RAM je 1.5V, vyber moduly s napájecím napětím 1.35V.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Copak napeti, ale to casovani CL10 je docela bida. Uz jsem Ti to jednou psal, dej tam Crucialy! Dneska uz maji daleko lepsi povest nez Kingstony!
    http://www.tsbohemia.cz/crucial-ball...-_d168421.html
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od Georginek v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 24-07-2014, 18:14
  2. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Ondrasss v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-04-2013, 17:09
  3. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od bulhy v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 23-10-2011, 14:00
  4. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od nothar3 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-09-2010, 16:58
  5. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od JAKIS0 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 31-08-2010, 15:58