Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Rozšíření wifi na 2 routery

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    28

    Dobrý den,mám internet od firmy baja.cz pro rodinný dům. Z antény co mám na střeše to jde do černé krabičky do které je přivedeno trafo a z této krabičky to jde do wifi routeru Air Live WT2000R. Na Air Live WT2000R je vypnuté DHCP a internet stejně jako počítače jsou zapojeny do zdířky LAN(WAN neobsazen). Nicméně na tento router mám ve svém pokoji špatný wifi signál. Druhý router který bych chtěl použít pro zesílení je Tp-Link TD-8960NB.Nicméně nevím jak ho nastavit,ať ho zapnu jako bridge či jinak tak mi prostě wifi padá na Airlive.kanály byly rozdílné 1 a 6 myslím. Vidím 2 wifi signály od obou routerů,myslel jsem,že se to nějak sloučí.Tudíž co vlastně chci-potřebuji poradit co a jak zapnout aby mi to šlo a wifi se navzájem nerušily,jelikož wifi na airlive potom padala...Děkuji za radu,či vájde lépe koupit nějaký lepší router? třeba se třemi anténami a nemít 2 routery? Děkuji za info
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    329

    Air Live WT2000R je už tak trochu muzeální záležitost. Nicméně má možnost připojení velké antény místo malé. Najdi si na netu nějakou větší anténu do interiéru a budeš mít vystaráno.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    28

    on tu anténu omezuje mám tam 12 nebo 15Dbi nejsem si jistý a signál je pořád stejný
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Bez znalosti "terénu" lze v takové situaci těžko radit. Faktorů, proč to nefunguje, může být mnoho. Co bude fungovat vždy, je kabel. Natáhni si do pokoje kabel a pojede to na 100%.
    Pokud kabel nelze (ale opravdu o tom velmi uvažuj, je to investice do budoucna), pak se tě zeptám jenom- 1. Kde je ta anténa (podlaží a umístění v rámci plochy objektu=na kraji domu...) a
    2. Z jakého materiálu je dům a podlahy.
    3. Je anténa natočená "tvým" směrem- tzn. "bokem" k tomu pokoji?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    28

    Mě by spíš zajímalo když nemusím mít dhcp ,adresa je auto a stačí mít internet z té černé krabičky co vede z antény zapojen do lanu co to vlastně je PPPoA nebo co jak se tomu řiká v téhle skratce,když to budu vědět budu schopen nakonfigurovat router Tp-link

    ---------- Doplněno v 14:56 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 14:53 ----------

    Poe je označován konektor co vede z antény do té černé krabičky(asi trafo) a lan potom z té krabičky zase vychízí do routeru co to tedy je?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Na daném routeru je vypnutý DHCP server pro LAN. Já bych to ale vyřešil jinak- dej TP-Link do továrního nastavení, píchni kabel, co vede z "černé krabičky" do toho modrého portu WAN a nakonfiguruj router (wifi) dle vlastního přání.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    28

    ten tp link nemá wan má právě jen line a pokud to nebude přes tu černou krabičku nejede ani anténa ta tam prostě být musí...vědět zda mám to pppoe či co vlastně mám tak to nastavím lehce...na tom airlive tohle řešit nemusím ten se nastaví sám
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,115

    Ten TP-link je ADSL modem+router, takze na nejake WAN zapomen. IMHO pro tve ucely nepouzitelne zarizeni. Mozna jako AP k AirLive.
    A ta cerna krabicka bude dle tveho popisu PoE injektor, ktery napaji zarizeni poskytovatele za oknem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    28

    tak když ho napojím na ten airlive a dám mu funkci bridge vše by mělo šlapat ne? teda takhle šlapalo mi to ale prostě kdo byl připojen na airlive tomu padala wifina a to sem měl kanály 1 a 6
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Ten TP-link je ADSL modem+router, takze na nejake WAN zapomen. IMHO pro tve ucely nepouzitelne zarizeni. Mozna jako AP k AirLive.
    A ta cerna krabicka bude dle tveho popisu PoE injektor, ktery napaji zarizeni poskytovatele za oknem.
    Proč nepoužitelné? Pokud má DHCP a NAT už na anténě, tak je zbytečný dávat druhej NAT ještě domů. Stačí novýmu routeru dát IP z daného /24 rozsahu, vypnout mu DHCP a zapojit do LAN. Nic víc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Jo no. WAN tam není . Já jsem se akorát bál, že na anténě je bridge (jak obvykle na wifince bývá) a právě proto jsem to chtěl oddělit od ostatních účastníků sítě.
    Takhle je ale jediná možnost bez koupě jiného zařízení a to vypnout ten DHCP server na LAN a píchnout to stejně, jako AirLive.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Sítě: Dva routery a wifi
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-12-2014, 20:33
  2. 2 Wifi routery za sebou
    Od ugousek v sekci Sítě
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 01-02-2014, 21:38
  3. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-04-2013, 10:10
  4. Rozšíření wifi pomocí repeatru / nový modem
    Od Tmac10 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 12-08-2012, 20:01
  5. wifi, lan 2 routery
    Od yaroush v sekci Sítě
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-12-2011, 21:19