Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Reklamace,nebo se dá něco dělat ?

wariorpolni (35)|12.10.2014 12:24
Zdravím,mám dotaz. Grafiku mám v záruce,takže to nejspíš reklamuju ... jde o to , že mám cca 3 měsíce MSI R9 270x HAWK . Má 2 vady a dost by mě zajímalo,jestli se daj nějak vyřešit,nebo to je vhodné na reklamaci.

1.) Vada je,že při hraní her se mi vlní obraz tak,že je to fakt nehratelné,prostě to se nedá,zkoušel jsem vyměňovat i kabely a nic ... jediné co pomohlo je zaplý V-sync,ale to mám zase lagy hry i na low a přitom jí utáhnu na ultra bez V-sync (kámoš má taky AMD a takové pruhy mu to nedělá ...)

2.) Nevím čím to je , co to způsobuje,ale když hraju hru , tak mi někdy začné jakoby pískat grafika , prostě fakt nevím jak to nazvat , prsotě píská

Dá se s tím teda něco dělat,nebo reklamace ? Díky
Gouranga (699)|13.10.2014 00:09
1) k tomuto dochazi, kdyz neodpovida snimkova frekvence grafiky a monitoru. Monitor jede na 60 Hz, grafika na nejakou hodnotu, ktera neni nasobkoem tohoto. v-sync je k tomuto urcen - omezi framerate na obnovovaci frekvenci monitoru. mozna reseni jsou rychlejsi monitor (120 nebo 144 Hz) nebo to, co ted propaguje nvidia - g-sync nebo v podani amd free-sync. Pod pojmem lag se zpravidla schovava ztraceni paketu a v dusledku sekani hry (postavicka skace z mista na misto, misto aby bezela), s grafikou to nema nic spolecnyho. zkus nejak lepe popsat "lagy na low".

2) nejspis civka v grafice nebo muze to byt i ve zdroji. narozdil od predchoziho problemu by mohlo byt reklamovatelne, otazkou je, jak se to servisu podari zreplikovat, nejake grafiky/zdroje piskaji jen za urcitych podminek, treba kdyz framerate vyskoci do radu stovek (treba 500+).