Instalace Windows 8.1 32-bit na starsim HW
Zdravim, rodice meli PC s Win XP a kvuli neustalym hlaskam o zastaralosti OS jsem blahove zakoupil plnou licenci Windows 8.1
HW je Celeron 2.4 GHz SL7C4, 1 GB ram, 80 GB HDD, nejaka OEM PCIE grafika.
Pri instalaci to vsak hodi chybu 0x0000000A (0xFFFFFFE6, 0x0000001F, 0x00000000, 0x81B85FAB) a vyzaduje restart PC.
Pri patrani jsem nasel, ze by to snad bylo tim, ze procesor nepodporuje nejaky NX bit. Da se to nejak resit pro stavajicim HW nebo MS sel natvrdo na ruku vyrobcum HW a zajistil jim novy kseft?
HW je Celeron 2.4 GHz SL7C4, 1 GB ram, 80 GB HDD, nejaka OEM PCIE grafika.
Pri instalaci to vsak hodi chybu 0x0000000A (0xFFFFFFE6, 0x0000001F, 0x00000000, 0x81B85FAB) a vyzaduje restart PC.
Pri patrani jsem nasel, ze by to snad bylo tim, ze procesor nepodporuje nejaky NX bit. Da se to nejak resit pro stavajicim HW nebo MS sel natvrdo na ruku vyrobcum HW a zajistil jim novy kseft?
Licenci si dej na jiny pocitac, tenhle nerozjede ani 8.0 prave kvuli zvysenym narokum na vybavu procesoru. Nech tam XP.
Pridej si na druhe misto dalsi i
[code]dit.cz/clanek/error-code-0x0000005d/intel
dit.cz/blog/pozor-na-zvysene-procesorove-naroky-windows-81-x64[/code]
Pridej si na druhe misto dalsi i
[code]dit.cz/clanek/error-code-0x0000005d/intel
dit.cz/blog/pozor-na-zvysene-procesorove-naroky-windows-81-x64[/code]
No tak to je tedy celkem zrada. XP tam nenecham, to by nic neresilo. A novy HW se me kupovat nechce. Neni nejaka moznost ty 8.1 downgradovat treba na Win7?
Deska je jedno, neznam CPU pro sc478, ktery by splnoval pozadavky W8 (viz. clanky vyse).
Pravda, ten cpu jsem přehlídl. Tak v tom případě je to konečná, win 8 nepojedou. Ovšem souhlasím, že na tenhle HW jsou XP ideální.
XP jsou idealni, to souhlasim. Ale v te medialni masazi kdy to v prohlizeci blika kazdou chvilku, ze XP jsou out, a hlavne kdy banky pri prihlaseni varuji pred XP to starsim lidem tezko vysvetlim.
Navic teda jsem udelal pres bootovaci USB flash novejsiho BIOSu a i pres to, ze to vse dobehlo do konce jak ma uz pocitac nenastartoval. Ze stare desku jsem kvuli tomu vypajel i pipak a pripojil, deska se tvari ze zije, po zapnuti problikne klavesnice, pak pipne a nahodi numlock, ale obraz nejde. Zkousel jsem i jine grafiky do PCIE, pak i do PCI (pravda jen do jednoho slotu) ale na
monitoru nic.
Takze jsem to vzdal, pohledal desku se soketem 775 a E1200 a Win 8.1 uz jsou uspesne nainstalovane.
Jeste jednou diky za rady, ted uz vim, ze az nekdo prijde, ze chce legalni novejsi system na starsi pocitac, ze to neni tak jednoduche.
Navic teda jsem udelal pres bootovaci USB flash novejsiho BIOSu a i pres to, ze to vse dobehlo do konce jak ma uz pocitac nenastartoval. Ze stare desku jsem kvuli tomu vypajel i pipak a pripojil, deska se tvari ze zije, po zapnuti problikne klavesnice, pak pipne a nahodi numlock, ale obraz nejde. Zkousel jsem i jine grafiky do PCIE, pak i do PCI (pravda jen do jednoho slotu) ale na
monitoru nic.
Takze jsem to vzdal, pohledal desku se soketem 775 a E1200 a Win 8.1 uz jsou uspesne nainstalovane.
Jeste jednou diky za rady, ted uz vim, ze az nekdo prijde, ze chce legalni novejsi system na starsi pocitac, ze to neni tak jednoduche.