Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Problém s PC, bez bližší specifikace problému.

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2014
    Příspěvků
    12

    Ahoj,
    mám takový problém. Od dnešního odpoledne mi nějak blbne počítač a to tak, že se mi při hraní her vždy přes obrazovku objeví na půlku sekundy černý pruh, pak na cca 3-4 sekundy dostanu strašné lagy celého počítače, tzn. i zvuku ve hře a třeba zvuku na team speaku s občasným probliknutím černé obrazovky. Pak se celý počítač sekne a vypne se přenos na monitor tzn. že monitor mi napíše hlášku "No Signal". Je tu někdo kdo by mi s tím poradil ? Případně jak diagnostikovat bližší problém, či co by to mohlo být ? Můj osobní názor je, že je to diskem, protože s ním jsem již problémy měl. Díky za odpovědi a rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    No a co jsi s tím diskem dělal? Co to bylo za problém? Základem by mělo být zkontrolovat SMART a udělat test povrchu, umí to třeba HDTune nebo CrystalDiskInfo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2014
    Příspěvků
    12

    Nic jsem zatím nedělal, čekám na nějaké rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2014
    Příspěvků
    12

    Stáhl jsem CrystalDiskInfo, ale údaje jsou pro mne trošku španělská vesnice. Tak to sem radši hodím a koukněte na to.
    http://www.img.tpx.cz/uploads/disk.png
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    93

    Čemu říkáš problémy s diskem? U mě platí: pokud začne blbnout disk (a teď nemyslím řadič disku, kabel, atd, ale opravdu mám ověřeno, že je to DISK) tak takový disk okamžitě musí pryč. Nový, zkopírovat data a starý zahodit. Data jsou asi nejdůležitější a často nenahraditelná část počítače, nepoužívám selhávající zařízení - příště bych mohl o všechno přijít. Přiznávám, že z tvého screenshotu nevím přesně, v jakém je disk stavu, vlevo nahoře je sice napsáno dobrý, ale nevím, co myslí některými hodnotami a co dělal proběhlo za testy. Minimálně program si ale myslí, že je stav dobrý.
    Co se sekání týče, tak to je horší, může tam být celá řada příčin a disk mezi ně určitě patří, ale může to být spousta jiných hardwarových i softwarových problémů. Pokud chceš odhalit hardware, možná nejlepší způsob je zavést počítač do oblíbeného servisu, se kterým máš dobré zkušenosti - oni narozdíl od tebe můžou povyměňovat díly a zkusit, jestli se problém nespraví. Další možnosti jsou - pokud máš zkušenosti se sestavováním počítačů - zkusit vypojit kabely a dát je tam znovu. Občas i takováhle maličkost pomůže, pokud nějaký kabel má špatný kontakt. Bohužel potencionálních příčin je opravdu hrozně moc včetně softwarových. To co píšeš může stejně tak dobře být problém s grafikou, ovladači, základní deskou atd. Měl jsem základní desku, která se dala zapnout, jen když se správně zmáčklo na určité místo na desce - byl tam vadný spoj... počítač byl opakovaně v servisu kde nic nenašli, při převozu se párkrát otřásl a po příjezdu do servisu fungoval
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2014
    Příspěvků
    12

    Disk už je na cestě, ale jak říkáš, mám takové tucha, že ho vyměním, nainstaluji winy a bude to to samé. V tom případě mě asi opravdu čeká návštěva servisu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Tak tohle nechápu. Píšeš že jsi měl problémy s diskem, ale odmítáš nám říct jaké. A čekáš radu? Nebo si jenom myslíš že je to disk, ale nemáš pro to žádný důkaz? V tom případě ti nový disk asi nepomůže. Takové sekání PC může mít spoustu příčin.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    93

    Proč proboha znovu instalovat windows? od toho je backup. Uděláš kopii disku / systémové partition a je to. Mnohem jednodušší, rychlejší a pohodlnější - netřeba reinstalovat všechny programy, znovu dělat jejich nastavení atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 03-10-2013, 06:51
  2. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 06-08-2012, 13:51
  3. HW specifikace-Battlefield 3 na muj pc?
    Od paint v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 10-10-2011, 20:29
  4. Specifikace Intel Core i5 2500K
    Od limonade v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-03-2011, 19:29
  5. Specifikace sestavy HP DX5150 MT
    Od Hurura v sekci PC - archiv
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 08-06-2009, 20:09