Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Assassin's Creed Unity - hardwarové nároky

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    47

    Zdravím,
    jsem velkým fandou série Assassin's Creed a nemohl jsem si nevšimnout nedávno vydaných HW nároků k připravovanému dílu Unity: HW nároky Vím, že možná plaším, protože jsem někde četl, že se nároky asi budou ještě snižovat, ale i tak je to prostě nářez!
    Jde mi o to, že si chci hru prostě užít na vyšší detaily a ne se klepat s 20ceti FPS na nejnižším nastavení. Vzhledem k tomu,že se mi problémy s FPS začínají objevovat už u her, jako je předešlý AC4:Black Flag, Crysis 3, Far Cry 3 apod. se teď začínám opravdu bát.

    Moje aktuální sestava:
    MB: Gigabyte Intel P55
    CPU: Intel Core i7 860 - 2,80GHz + GELID Solution Tranquillo
    GPU: Gigabite GeForce GTX 680 - 2GB
    RAMky: Kingstone HyperX 12GB (2x4GB + 2x2GB)
    HDD: SSD Crucial M500 240GB + Seagate Barracuda 3TB + Western Digital Caviar Blue 1TB

    Myslíte, že to už nezvládá procák? Nataktováno nemám, nikdy jsem to nedělal a upřímně řečeno se toho bojím.
    Mám teda upgradovat desku a procesor? Jsem hráč a chystané AC:Unity a Far Cry 4 si zkrátka chci užít .
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Výměna desky a CPU by toho moc neřešila, ve hrách je většinou limitem grafická karta. Takže bych si počkal až to vyjde a určitě se objeví nějaký recenze kde se budou věnovat HW nárokům i z pohledu CPU. Pak se můžeš rozhodnout. Ještě tu postrádám informaci, v jakém rozlišení hraješ. Jestli jen fullHD, tak by to třeba mohlo stačit. Pokud máš solidní chladič a zdroj, o přetaktu CPU bych uvažoval. Nějakých 500 MHz nahoru by asi bylo znát.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    47

    Jop, zapoměl jsem. Hraju na 1920x1080.
    Já jsem nedostatek FPS ve hrách vždycky přisuzoval právě procáku. Je mi dost divný, že třeba lidi se slabší sestavou než mám já hráli AC4 bez problémů na plný detaily. U mě je to na plný detaily s těma pár obrázkama za vteřinu úpně nehratelný. Další zvláštní věc je, že mi NVIDIA Experience nadává, že hraju na zbytečně slabé nastavení a když teda dám "Optimalizovat" hru, tak se to hodí na full. Tady za to grafika asi nemůže, tak proto jsem myslel na procesor . Navíc jestli u toho novýho AC uvádějí v minimálních požadavkách i5-2500k, tak to můžu asi zrušit předobjednávku .
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    No ale pisou tam 2500K @3.3Ghz - tzn. nenataktovanej, nechapu proc tam pisou K-verzi na zakladni frekvenci Nicmene si myslim, ze kdyz ten Tvuj trochu pretocis, tak by ses mohl dostat vykonem na podobnou uroven
    Naposledy upraveno uživatelem ICE_D: 25-10-2014 v 19:06
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    47

    Tak to taktování prubnu.Zdroj a chladič by měly být v pohodě. Ale jak říkám, nikdy jsem to nedělal, takže asi potřebuju podrobný návod pro začátečníky. Dalo by se postupovat podle tohoto článku? http://bitly.com/1tyQC61 Deska je úplně stejná, jako moje, akorát procesor je i5 2,66GHz místo mojí i7 2,8GHz.

    ...teda vážně jsem nasranej. To by mě zajímalo, jestli bude ta hra tak graficky náročná nebo jestli je to tak špatně optimalizovaný. S takovou aby člověk kupoval každej rok nový železo.
    Naposledy upraveno uživatelem G.i.k: 25-10-2014 v 19:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Jop ten Assassin byl na HW pozadavky vzdycky maso Kazdopadne ja to odzkousim na PC a kdyz to nepujde, tak holt koupim PS4 verzi

    P.S. Jo, ten navod je dobrej. Hlavne postupovat (zvedat frekvenci) pomalu a opatrne Taktovani je silne individualni zalezitost, kdy jeden kousek muzes pretocit o 700Mhz a druhej o 100Mhz a nebo vubec...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Důvod, proč je Assassin Creed Unity tak pomalý, je jeho mizerná konverze z konzolí. Ubisoft se nám snažil nemluvit, že 30fps je super... protože ono to málo kdy dá vic...

    diit.c*/clanek/ubisoft-omluva-za-assassins-creed-unity
    "Ani nejvýkonnější sestavy vybavené high-endovým hardwarem totiž nedokážou nabídnout výkon výrazně lepší než ~30 FPS typických pro konzolovou variantu hry. Později vyšlo najevo, že problém tkví v neúměrně vysokém počtu draw-calls (vykreslovacích volání), které je několikanásobně nad možnostmi DirectX 11, takže se neprojevuje jen nízkým výkonem, ale může souviset i s řadou vizuálních bugů.
    Assassin’s Creed Unity využívá ~50 000 draw-calls, zatímco s použitím DirectX 11 není vhodné překračovat 10 000. Ubisoft zkrátka udělal tu chybu, že zkombinoval příliš ambiciózní projekt s nevhodnou softwarovou platformou. Zatímco konzole v tomto ohledu nemají problém a jejich procesory díky low-overhead API nejsou limitujícím prvkem, PC platforma zabržděná DirectX 11 by vyžadovala procesory téměř 10× výkonnější, než jakými disponují konzole, aby jim mohla plně konkurovat."


    ...

    Takže to úmyslně zabrzdili užitím DirectuX přetěžovaného draw cally, místo užití Mantle, kde ani 150 000 draw callů není problém... aby PC nebylo lepší jak konzole. TO je tedy hnus, velebnosti...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    47

    Jo, teď už je mi to taky jasné. Ale my jsme diskutovali jestě před uvedením hry na trh, kdy mě ani nenapadlo, že to bude až tak špatné. Takže já teď čekám na ten jejich slavnej opravnej patch, dřív to hrát nebudu no :/. Jako je to fakt hanba vydat do světa takovejhle paskvil. Ještě, že to Far Cry docela vyšlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    S patchem 1.3.0 i 1.2.0 je to hratelny uplne v pohode, nepotkal jsem zadny bugy, zadny glitche, chybejici textur, propadani se do zeme, letajici kozy ani zadny jiny technicky problem... Jen mi obcas dropne FPS na 25 Mam i5-3350P + R9 280X a mam to nastaveny na HIGH details + SSAO okluze + FXAA vyhlazovani. FPS standardne mezi 30-40, v nenarocnych scenach vyleti i na 60, ale u fontanky na dvorku dropuje na 22-25... Zkousel jsem MSAA 2x, coz je o dost hezci nez FXAA, vetsinou to bylo hratelny, ale u fontanky 16FPS a to uz je fakt moc

    Jinak co se tyce tech draw callu, tak je to samozrejme spravne, aspon prestanou PCckari krast a zacnou hezky platit za originalky na konzolich Vic takovych her, co PC nezvladou
    Naposledy upraveno uživatelem ICE_D: 04-12-2014 v 22:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Grrrrrrr...!
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. GTA 4 - Hardwarove naroky a problemy
    Od goffy v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 125
    Poslední příspěvek: 14-05-2009, 18:16
  2. problem s assassin's creed
    Od TECon v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 02-02-2009, 08:58
  3. Problém s USB porty: nelze najít hardwarové zařízení (kód 41)
    Od jeninicicek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 01-12-2008, 16:35
  4. HW Nároky na Win vista
    Od mikáč v sekci OS Windows
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 18-05-2008, 20:00
  5. Crysis, jaké jsou HW nároky ??
    Od Jackal1 v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 20-01-2007, 09:00