reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Ventero (1280)|24.10.2014 15:07
Zdravím.

Asus P4R800-VM: Vyhrabal jsem tuto desku a prubnul ji s XP-PE. Při pokusu o instalaci LAN hlášeno, že nebyl detekován žádný síťový adaptér. Říkám OK - Pééčka mají svá omezení a nainstaloval Win7 s jistotou, že disponují drivery na daný síťový čip. Jenže kouknu do DM a co nevidím: Síťový a zvukový adaptér tam prostě nejsou - neexistujou. Tak myslím, že jsou třeba navázány na sběrnici SM, kde chyběl ovladač i když mi prošlo rukama několik starších PC, kde se tento ovladač nainstalovat nepodařilo, neboť ho sedmi nevzali a adaptéry tam normálně byly a ty PC fungujou zcela normálně bez toho. To se podařilo, jenže onboard devices dále prostě jakoby neexistovaly.

Nenapadá vás nějaké vysvětlení?

Tak jsem strčil síťovou kartu do PCI - ta se nainstalovala v pohodě, ale připojení nelze navázat, neboť dle systému není připojený kabel. To by mohlo být vadou té karty, ale jsem si docela jist, že byla funkční.

Prosím tedy o nějaké rady či nápady.

Děkuji a přeji všem hezký den.
johny__g (6387)|24.10.2014 16:00
A v BIOSu je máš povolené?
Ventero (1280)|24.10.2014 16:13
První na co jsem koukal. Zkusil jsem je i vypnout, protože jsem se u jedné desky setkal s tím, že tam byl jeden přepínač nastaven inverzně (tuším, že u grafiky). Zapnout znamenalo vypnout a naopak. To však není tento případ, tak jsem vrátil zpět na audio - auto a LAN - enabled.