Zdravím, nevím jestli to sem uplně patří ale měl bych pár spíše informativních otázek pokud máte někdo čas.
1. Mám procesor athlon xp 2600+ pc ho vidí jako 2000+ ale pracuje jako 2600+ ten slabší má mít l2 cache 256 kb ale přez cpu-z vidím že má 512 tak jak má mít takže asi pracuje správně jen ten název mě zaráží.
2. Jaký je rozdíl mezi ramkou jednostrannou (8 chipů) a oboustranou (16 chipů) ? Dále co znamená na ramce non-ecc? A jak je to s časováním můžu dát na desku ramky s cl3 když doteď tam byly cl 2.5 pc2700 ?
3. Na deskách od MSI je poblíž cpu 4 pin konektor co jsem dočet tak na napájení cpu ale je tam cpu jako v každé jiné podobné desce a jinde to napájení není. Je ta deska lepší když mám napájení cpu? Mám dvě teměř stejné od asus (nemá 4pin) a msi (má 4 pin).
4. Mám v pc cd-rom a sys. HDD na 2 ide kabelech. Chtěl bych přidat ještě DVD-rom kvůli instalaci her které mi cd-rom nepřečte na CD se píše DVD-rom. Mám ji hodit na kabel k disku nebo k CD-romce? (Disk i cd-rom mám na konci ide kabelu.)
Děkuji pokud se někdo pokusíte odpovědět, klidně jen na něco co víte.![]()