Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Pár otázek jestli máte čas.

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2014
    Příspěvků
    116

    Zdravím, nevím jestli to sem uplně patří ale měl bych pár spíše informativních otázek pokud máte někdo čas.

    1. Mám procesor athlon xp 2600+ pc ho vidí jako 2000+ ale pracuje jako 2600+ ten slabší má mít l2 cache 256 kb ale přez cpu-z vidím že má 512 tak jak má mít takže asi pracuje správně jen ten název mě zaráží.

    2. Jaký je rozdíl mezi ramkou jednostrannou (8 chipů) a oboustranou (16 chipů) ? Dále co znamená na ramce non-ecc? A jak je to s časováním můžu dát na desku ramky s cl3 když doteď tam byly cl 2.5 pc2700 ?

    3. Na deskách od MSI je poblíž cpu 4 pin konektor co jsem dočet tak na napájení cpu ale je tam cpu jako v každé jiné podobné desce a jinde to napájení není. Je ta deska lepší když mám napájení cpu? Mám dvě teměř stejné od asus (nemá 4pin) a msi (má 4 pin).

    4. Mám v pc cd-rom a sys. HDD na 2 ide kabelech. Chtěl bych přidat ještě DVD-rom kvůli instalaci her které mi cd-rom nepřečte na CD se píše DVD-rom. Mám ji hodit na kabel k disku nebo k CD-romce? (Disk i cd-rom mám na konci ide kabelu.)

    Děkuji pokud se někdo pokusíte odpovědět, klidně jen na něco co víte.
    Naposledy upraveno uživatelem mariaki: 24-10-2014 v 17:42
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,170

    1. Špatná detekce procesoru základní deskou. Možná řešení: nepodporovaný procesor, reset BIOSu manuální nastavení parametrů

    2. Mezi jednostrannými moduly a oboustrannými moduly v podstatě rozdíl není. Hlavní podstatný rozdíl je v množství skupiny čipů. U jednostranných modulů jsou čipy pouze na jedné straně modulu, u oboustranných modulů jsou čipy po obou stranách.

    [CENTER][IMG]http://www.proprofs.com/certification/comptia/a-plus/study-guide/wbt8/images/l6s7.gif[/IMG]
    [/CENTER]

    Označení Non-ECC znamená, že moduly nejsou vybaveny kódem pro opravu chyb během přenosu. Co se týče časování a značení paměťových modulů doporučuji pročíst např. [URL="http://goo.gl/mymCFI"]Nastavení pamětí a dopad na výkon systému[/URL], [URL="http://goo.gl/2vcXlT"]32 GB paměti RAM: 19 modulů v testu[/URL] či [URL="http://goo.gl/ipHcsm"]Test: 6x DDR-800 paměťové moduly[/URL].

    3. Přídavný nap. konektor slouží pro dodatečné napájení procesorů s vyšší spotřebou či při přetaktování, kdy spotřeba procesoru samozřejmě taktéž roste. To, že je základní deska tímto konektorem vybavena neznamená, že musí být kvalitnější.

    4. IDE zařízení se na "kšandu" připojují tak, že na konec "kšanda" je připojeno Master zařízení a do středu za zapojeno Slave zařízení. Dále je dobré dodržet zapojení ve smyslu Primary Master připojit na konec "primární kšandy", Primary Slave připojit na střed "primární kšandy", Secondary Master připojit na konec "sekundární kšandy" a Secondary Slave připojit na střed "sekundární kšandy". Pokud máš jeden pevný disk je lepší jej nechat připojen na konci "primární kšandy" jako Primary Master a poté DVD mechaniku připojit jako Secondary Master a CD mechaniku jako Secondary Slave na "sekundární kšandu".
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,155

    Asi to nebude úplně 100%, ale myslím, že to kdyžtak někdo narovná.

    1. Toto by pravděpodobně vyřešila aktualizace BIOS, ale jestli se neprojeví nějaké trable, tak je to jen kosmetická záležitost a kakal bych na to. Osobně se mi stalo něco podobného u jedné desky sc.478 a žádné problémy to nezpůsobilo - PC normálně fungoval.

    2. Podle mě je ten modul jen osázen čipy s menší kapacitou a technicky jsem žádný rozdíl v praxi nepostřehl. Non-ecc znamená, že modul není vybaven korekcí chyb. Moduly, které jsou vybaveny ecc se používají do serverů a jen některé modely klasických desktopových desek tyto paměti podporují. S tím časováním je to tak, že se mrkneš na specifikaci desky a tam je popsáno jaké paměti to podporuje. PC2700 = DDR333 a PC3200=DDR400. Někdy však deska rozjede i paměť na vyšší frekvenci, než je v podpoře, ale dochází ke zpomalení na frekvenci podporovanou.

    3. ATX 4pin konektor je dodatečné napájení pro žravější CPU. V nízké zátěži je však PC schopno fungovat i při nezapojeném 4pinu. Také lze náhražkově přivést pomocí redukce či drátkování z molexu.

    4. Osobně bych dal mechaniky k sobě a HDD nechal sólo. Ale zde to beru jen pocitově - intuitivně. Spíš bych ale starší mechaniku vyhodil a nahradil novější.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,155

    Aha, tak už kevin00 stihl odpovědět, než jsem to doťukal. Nevadí - máš to tu dvakrát s mírně jiným úhlem pohledu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2014
    Příspěvků
    116

    Díky za odpověďi ten pc pracuje normálně jak má jen ten název je jiný. Jde tu pouze jak tu píšete o kosmetickou vadu. Z těch toho časování nejsem moc chytrý, moje deska podporuje ramky PC 3200. Ale měl jsem s časováním 2.5 a ted tam chci dát s časováním 3. toto je v manuálu od desky. Max 3x 184-pin ddr dimm sockets max 3 Gb unbuffered pc3200/2700/2100/1600 non-ECC tyto by tam měly tedy jít. http://aukro.cz/ram-1gb-ddr-kingston-i4701857194.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,170

    O jakou základní desku se přesně jedná?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2014
    Příspěvků
    116

    asus a7n8x-x, je lepčí mít na chladiči cpu větrák co fouká do chladiče nebo ten co fouká naopak do case.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,170

    Základní deska podporuje max. 3 GB unbuffered PC3200/2700/2100/1600 non-ECC paměťové moduly. Tebou odkazované moduly jsou bez bližší specifikace, ale podle poskytnutých informací prodejcem by měli v základní desce fungovat.

    Ať máš osazen jakýkoliv chladič procesoru, vždy se snaž co nejvíce zachovat tento airflow skříně:



    Pokud máš boxovaný chladič procesoru (či chladič stejné konstrukce), který fouká teplý vzduch "nad sebe" do prostoru skříně sežeň si wind tunel a snaž se teplý vzduch odvést ventilátorem na bočnici nejrychlejším způsobem ze skříně pryč. Jinak se stále snaž zachovat airflow na obrázku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,155

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Pokud máš boxovaný chladič procesoru (či chladič stejné konstrukce), který fouká teplý vzduch "nad sebe" do prostoru skříně sežeň si wind tunel a snaž se teplý vzduch odvést ventilátorem na bočnici nejrychlejším způsobem ze skříně pryč ...
    Ta rada samozřejmě platí, ale mám pocit, že je to obráceně: Větrák na boxu vždy, nesetkal jsem se s vyjímkou, fouká směrem dovnitř do žeber a tunel z bočnice tak logicky slouží k přívodu vzduchu na chladič CPU z venčí skříně, kde je vzduch chladnější než uvnitř.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,170

    Samozřejmě máš pravdu ... už mi to z toho "teplo = rychle pryč" taky nemyslí
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2014
    Příspěvků
    116

    Děkuji jedinej způsob jak to zjistit je prostě ten větrák otočit a jak bude procesor chladnější tak to nechat
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,155

    Jojo - konceptíky občas najedou i nevhod.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2014
    Příspěvků
    116

    Ano, otočil jsem ho a je to lepší teplota dost spadla tak jsem přitaktoval při zátěži max do 65 stupnů jinak kolem 60. A když jsem nastavil frekvenci na jakou to má být tak se mi i změnil název zpátky na 2600+
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Pár otázek...
    Od split v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-08-2012, 02:52
  2. Externi HDD 2TB a par otazek k USB
    Od .Den v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 27-02-2011, 22:23
  3. Nové PC, pár otázek
    Od Dah4k v sekci PC - archiv
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 07-01-2009, 18:07
  4. Externí HDD: Par otazek ohledne externiho disku
    Od kanabis v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 08-10-2008, 19:03
  5. několik otázek
    Od kachel v sekci FIC Spectra aneb co Vás zajímá
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-10-2006, 13:11