Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Čistá instalace W7 nebootuje s restartem dokola

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,263

    Zdarec lidičky.

    Udělal jsem čistou instalaci W7 64bit na novodobou desku GA. Při instalaci jsou vždy 2 vynucené restarty - po nich se mi, v obou případech, rozkopala v BIOS sekce nastavující boot a musel jsem nastavit znovu, aby instalace pokračovala - ta se úspěšně dokončila, ale pak po posledním restartu, kdy už má naběhnout OS naostro, tak v okamžiku, kdy má dojít k bootu z HDD, tak se PC restartuje a stále dokola. Kontrola prokázala, že systémový oddíl je aktivní s boot parametrem.

    Po poradě se zkušenějším kamarádem je pravděpodobná příčina v tom, že deska je UEFI a nemá přímý přepínač, kde by se toto dalo vypnout - je tam jen kolonka PCI ROM, kde je přepínač Legacy a EFI, tak nevím jestli je to ono. Také vyslovil domněnku, že tento problém by mohlo způsobit i to, že byla instalace provedena z USB Flash.

    Nevíte prosím, jak to opravit? Instalace je kompletní, tak jestli nějaká úprava, nebo jestli celé znova jiným způsobem - jak?

    Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,263

    Instalace z DVD skončila stejně. Vidím, že se nikdo nevyjadřuje, takže asi opravná rada žádná není. Takže jinak:

    Jak správně instalovat v UEFI ? Co je třeba mít, co je třeba nemít, co je třeba umýt, na co dávat majzla, jak správně a přesně mít nakonfigurovaný BIOS - pardóón UEFI, jestli je třeba nějak upravit instalační médium, či nějaký zásah v průběhu instalace.

    Případně děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    159

    V biosu UEFI přepni vše co jde na Legacy. U tebe bude jiný problém, nemáš instalační médium W7 už SP balíčkem1 a instalaci provádíš s integrovanou grafikou v procesoru. Pokud ano,už se to tu někde řešilo,dotyčný měl orginál DVD a také to končilo v restartující smyčce. Na vině mohou být nekorektní ovladače grafiky. Zkus instalaci W7 bez SP balíčku, nebo s grafikou v PCIE slotu. Ještě jsem se dopátral, že to někomu nešlo pokud dali aktivaci při instalaci.
    Naposledy upraveno uživatelem 62kokos: 30-10-2014 v 17:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Mel jsem stejnej problem, porad se mi instalace restartovala a widle nechtely najet. Oprava se dela pres prikazovou radku:

    Hod tam usb, dvd nebo z ceho to instalujes....dej opravit pc -> resp. si otevri prikazovy radek a zadej v tomto poradi:

    bootrec /RebuildBcd
    bootrec /FixMbr
    bootrec /FixBoot
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,263

    62kokos: Tak tu IG si trefil, instalačku jsem právě použil bez SP1, ale čekal bych to logicky spíš opačně - že ta s SP1 půjde spíš. ?? Product key nedávám během instalace.

    NFG_ICE: Když tam hodím opravit, tak mi klasicky najede hledání problému a pak, že byla provedena oprava (samo, že nepomůže) - k volbám, kde bych mohl vybrat CMD se nedostanu. Jde CMD nějak uměle vyvolat během toho hledání nebo ještě předtím z té instalačky nebotakněco ?
    Naposledy upraveno uživatelem Ventero: 30-10-2014 v 21:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Hele tak yjsem s tim laboroval a trvalo mi nez jsem ten CMD nasel, ale bohuzel je to pul roku zpaky a uz si presne nepamatuju v kterou chvili a jak jsem se do nej dostal Ale ver mi, jde to

    To okno se tusim jmenuje System Recovery Options a ten CMD je uplne dole...
    Naposledy upraveno uživatelem ICE_D: 30-10-2014 v 22:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,263

    Tak jsem se do toho cmd dostal oklikou. Na volbu další (k možnostem, kde se cmd spouští) mi to hlásilo, že nebyla nalezena instalace Windows kompatibilní s konzolí, nebotakněco. Prostě jsem se k té volbě (Sys. Recovery Opt.) nemohl dostat. Pak jsem tedy navolil opravu pomocí bitové kopie (žádnou nemám) a to jsem pak nějak přerušil a ty volby tam naběhly.
    Pak pomohla uvedená sekvence příkazů provedená po přepnutí v cmd na systémový disk ( u mě C: ). Myslím však, že první příkaz je nadbytečný, neboť vyběhlo jen, že počet nalezených instalací Windows je 0.

    Takže systém startuje. Díky

    PS: Chtěl jsem dát RB i NFG_ICE, ale nepustilo mě to, že musím ohodnotit předtím více uživatelů.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    880

    kdyz uz jsme v tom...
    vcera me pristal na reinstal NB ASUS X55A s predinstalovanym W8 a samo s UEFI....
    muj problem je nekde jinde, NB byl uz s W8, tak jsem si pohral s diskem, nastavil BIOS, ale stale je to
    pripada mi to, jak by HDD jel v PIO modu / nejede /, nebo tvrde throttloval CPU....
    po prvotni instalaci sem nahodil HDTune, SMART OK, scan povrchu jel/nejel...
    jak by tomu chybel naky ovladac / dev. manager byl cisty a tvrdil, ze nejsou novejsi verze ovladacu... /
    ted provadim opetovny reinstal / HDD v IDE namisto AHCI /, tak jsem zvedav....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,263

    Tak to dej vědět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    880

    tak problem je v HW, udelal jsem low level format a zrovna delam cistou instalaci, zatim se zda podle prubehu instalace, ze je to lepsi...., uvidime
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,263

    Hele, a jak je to s tím, že u novějších HDD může LLF zničit disk (větší než 500GB ? ) ? Prý nějak v souvislosti s tím, že se nepoužívá konstantní počet sektorů na stopu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    880

    jo, to nevim..., ten muj ma presne 500GB, Toshiba, ale i tak to vypada blbe, zda se, ze je spise v haji radic nez plotny...
    jeste vyzkousim par pokusu s velikosti formatovani, ale vydim to blede...
    instalace W7 probehne OK, ale po instalaci ovladacu se to zacne kousat cim dal tim vice, system jednou nabehne za par s. a pote par minut...
    rychlost cteni skace neskutecnym zpusobem...
    cele je to volajake cudne...
    asi jeste vyhodim HDD a testnu jej v PC, zda vysledky budou obdobne...
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-09-2013, 17:07
  2. Windows Vista: Čistá instalace systému na notebooku HP
    Od Dash v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-10-2010, 15:39
  3. Stále dokola 0 RB...
    Od Draken v sekci Fórum a magazín SHW
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 05-09-2010, 18:55
  4. problém s restartem.
    Od badyk v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 12-11-2008, 21:32
  5. pomoc s restartem BIOSU MSI K7N2
    Od No0oBiK v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-10-2008, 13:59