Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte P35 - DS4

Rado85 (4)|30.7.2007 12:51
Neviete aky moze byt problem s tuto desku stale sa restartovava hned pri instale winXP..
Raz sa mi uz podaril nainstalovat ale hned po restarte zase to iste.. Bios default iba RAM + 0.4V

CPU C2D E6750
RAM Corsair 2X1GB 8500 Dominator
VGA ATI X1900XT
HDD Hitachi 2x250 SATAII STRIPE
mech13 (5526)|30.7.2007 12:54
mas dost novy model CPU - mas na desce posledni BIOS?
kdy se resetuje? jeste nez se rozne monitor se porad dokola resetuje, zapina vypina nebo az pozdej? pri cem?
jaky je pouzity zdroj?

vrat RAM na default casovani a defaultni stavu
Rado85 (4)|30.7.2007 13:05
Mam bios F4 potom je uz len beta verzia
Resetuje sa az jak nabotuje s cd a v roznych bodoch niekedy hned po potvrdeni licencnej zmluvy a niekedy aj pri konci instalacie a raz sa podarilo aj nainstalovat system ale hned po klasickom restarte dalsie restarty pri nabiehany systemu.
Zdroj mam Tagan 500W
Ram default som skusal ale Ram potrebuju podla vyrobcu 2.2V a na default je 1.8 ale skusal som aj tak aj tak nepomohlo a s casovanim som skusal aj default aj manual podla vyrobcu.
mech13 (5526)|30.7.2007 13:10
tak ted uz asi bude nejspis neco z HW spatnyho... urcite bych zacal s memtestem - http://www.memtest.org/download/1.70/memtest86+-1.70.iso.zip - stahnout, rozbalit .zip vypalit .iso (obraz disku), nechat z CD nabootovat a bezet aspon hodinu dve - nesmi najit jedinou chybu

ma nejaky lepsi znamy v okoli podobnou sestavu jako ty? S775, DDR2, PCI-E (treba i AMD na vyzkouseni RAM a grafiky)

zakladni deska je mozna pricina, ale muze to byt klidne neco jinyho...
Rado85 (4)|30.7.2007 13:13
Skusal som aj goldmemory na tejto deske nepresiel ale na druhej dseske konkretne MSI 945PL neo3 presli bez problemov..Aj ja mam taky pocit ze je nieco s HW tak uz ju akurat balim a davam na reklamaciu no uvidime ako to dopadne.
mech13 (5526)|30.7.2007 13:15
chtelo by to spis vyzkouset prohazet komponenty s jinym fungujicim kompem - pokud bude chyba jinde nez v desce tak budes mit na reklamaci smulu. taky muzou byt vsechny komponenty OK, jen se neco proste neam rado, v jine sestave bude vse fungovat OK, a v reklamaci to zrovna zapoji s necim jinym a pojede to...
Rado85 (4)|30.7.2007 13:26
Prave som sa docital v recenzii ze zakladne napatie na PCIE je male no ale to som uz nestihol vyskusat lebo deska je uz v predajni u mna za barakom ale ved uvidime mozno aspom dostanem rev 1.2
boboco (1987)|7.8.2007 15:36
Mám také tuhle desku, v ní C2D E6320 a 2x1GB GEIL Ultra 800 MHz 4-4-4-12 a několik postřehů: Deska si příliš nerozumí s pamětmi (rozhodně je to ale lepší než v případě GEIL Ultra 667MHz 3-4-4-8, které jsem tu měl na zkoušku), deska má dost pomalý POST, nevím z jakého důvodu, ale je to docela škoda, rovněž i start XPček je dost líný. Běh systému jako takového je již rychlý, ale stává se mi, že z ničeho nic Windowsu vypadne skinování oken (klidně i defaulní modré schema) a obnoví se až po restartu. Mnohem víc mě ale štvou problémy se zvukem - z ničeho nic vypadne int. zvukovka a nefunguje zvuk. Mezi HW se zvukovka normálně hlásí, Windows však tvrdí, že žádné zvukové zařízení není přítomno. Pomůže pouze restart. Těžko říct, zda je to jen nějaký SW problém, nemám moc času se tím teď zabývat, ale docela mě to štve. Ještě jeden postřeh, použití chladiče Scythe infinity na této desce není možné - teda vlastně je, ale je nutné chladiči ohnout spodní žebra, která kolidují s chlazením chipsetu:turtle.

Několik pozitivních zkušeností: S jinými pamětmi jsem se dostal až k 526 MHz na FSB, taktování je velmi pohodlné a pokud nastavíte třeba špatné latence pamětí nebo nízké napětí, deska sama po několika pokusech obnoví defaultní nastavení - díky bohu za to, předtím jsem měl ASUS P5N-E SLI a to věčné hledání nepřístupného jumperu pro mazání CMOSky mě přivádělo k šílenství!