Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Domácí síť - 1Gbit/s

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    84

    Hezký večer, potřeboval bych poradit jak správně nakonfigurovat/zapojit domácí síť.

    V síti se mimo jiné nachází:
    Router - http://www.alza.cz/tp-link-tl-wdr3600-d344640.htm
    NAS - http://www.alza.cz/synology-diskstat...6902.htm#popis
    PC síťovka - http://www.czc.cz/asus-m4a87td-evo-a.../76841/produkt

    Kabeláž:
    Černý kabel - http://www.czc.cz/utp-kabel-rovny-ka.../74586/produkt
    Žlutý kabel - http://www.czc.cz/utp-kabel-rovny-ka.../74585/produkt

    Propojení:
    Router >> černý kabel >> NAS
    Router >> žlutý kabel >> PC

    Při tomto zapojení bohužel vytáhnu přenosovou rychlost mezi PC >> NAS pouze 100Mbit/s (reálně 11.3MB/s).

    Rád bych se zeptal jak správně nakonfigurovat, popřípadě přepojit toto zapojení aby mi fungovala 1Gbit síť?

    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Kup krizene kabely, 1Gbit sitovky by sice mely umet Auto-MDIx, ale muze to delat neplechu
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    84

    Kabely si kleštěmi předělám, jen se mi nikde nepodařilo najít jak vlastně vypadá zapojení křížených kabelů u cat6.

    Je toto správné?
    http://www.svetsiti.cz/tipy/2005/gig...y/image010.gif

    Moje kabely mají na obou koncích "verzi" vlevo dole.

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Ano, v CR se pouziva 568B
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Router má 1Gbit porty. Pokud z toho vytáhneš max 100 Mbit, pak je asi někde chyba. Na křížený bych se vyprdnul a hledal spíše tu chybu.
    V počítači snadno ověříš, jestli je připojen rychlostí 1 Gbit v informacích o připojení. Jak ověřit připojení NAS nevím, možná je to taky někde v tom webovém rozhraní. Je totiž možné, že někde nedoléhá kontakt a celé se to tak přepne do fast ethernet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    84

    PC ukazuje 1Gb/s, NAS hází 100Mb/s. Otázka zní kde tedy bude chyba. Port na routeru, Nasu nebo kabel...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,113

    To vse muzes vyzkouset prohozenim
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    221

    Podívej se do nastavení NASu jestli tam máš povoleno giga na lan. Poznámka. giga v celé síti ti nazaručí, že ti budou data lítat gigovou rychlostí. Pokud máš na pc már stovek giga fotek a filmů a chceš je přesunout na nas server tak to nechej na noc nebo až půjdeš do práce. jinak u toho vyrosteš jako já.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-02-2011, 23:56
  2. Domácí síť
    Od wojmirek v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 24-02-2010, 23:14
  3. Domácí sít
    Od Frow v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-10-2009, 17:23
  4. wifi n router s 1Gbit lan jaky?
    Od HFX9 v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 21-09-2009, 17:53
  5. domácí síť
    Od Michal.Pl v sekci Sítě
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 14-01-2009, 16:19