Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: SSHD - ano či ne

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele SkyVessel
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    172

    Zdravím,

    plánuji upgrade disku, neboť o toho svého dědu mám obavy (je možné, aby vydržel 8 let skoro denního používání?)...
    Moc peněz na to nemám, tak bych asi šel do 1TB. Slyšel jsem ale spoustu názorů na sshd: že ten výkon nestojí za tu cenu, že je to o dost rychlejší, že ty ssd paměti jsou vesměs malé a tak se rychle opotřebují...

    Jaké jsou na to vaše názory? Klidně i odborné
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Hybridní disk opravdu o moc rychlejší není. Buď plnohodnotné SSD a klasický disk na data, nebo nic.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    SSD v hybridech je vlastně jenom malá keška na nejpoužívanější soubory, takže na výkonu to opravdu výrazně poznat není. A jak píše johny, zvlášť SSD i klasický disk, nebo se na SSD vykašlat úplně
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele SkyVessel
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    172

    Hmm... A já právě myslel, že to zrychlí to nejpoužívanější docela dost...
    Takže něco jako:
    WD Blue 1TB a Kingston SSDNow V300 120GB ...? Teda ale to už je dost peněz... (WD nebo Seagate?)
    Teď na systém používám nějakých 55GB, tak snad 120 vystačí i na nějaké ty prográmky

    Jinak to jako fakt vyšší rychlost dělá disk s poloviční kapacitou dražší, nebo mi ještě něco uniká?..Kingston SSDNow KC300 60GB
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    V300 určitě nebrat, kvůli tomuhle. Vem Crucial MX100.

    Uniká ti asi to, že cena disků neškáluje lineárně s kapacitou. Ani mechanických, ani SSD.

    Edit: ten stávající disk vykazuje nějaké problémy? Pokud je v pořádku, nech si ho na data a kup jen SSD.
    Naposledy upraveno uživatelem johny__g: 11-11-2014 v 14:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    132

    Citace Původně odesláno od SkyVessel Zobrazit příspěvek
    Jinak to jako fakt vyšší rychlost dělá disk s poloviční kapacitou dražší,
    Problem je, ze rada V300 je o*ebana a je to snad najhorsi SSD na trhu - co sa tyka technickych parametrov (vid prispevok vyssie od Johny__g), preto je tam cena, aka je.
    KC je uz normalny SSD, ktory sa da porovnat s konkurenciou, napriek tomu by som vybral radsej nieco ine, pozri napriklad tieto testy SSD (aj ked uz su na trhu novsie SSD, orientacne moze posluzit, aspon co nekupovat).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele SkyVessel
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    172

    Jo, tak tohle už chápu... Jsem se tedy díval na adata, ale když už jsi tu uvedl ten sandisk... Uvidíme, jestli se mi povede nasbírat nějaká ta korunka navíc...

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Edit: ten stávající disk vykazuje nějaké problémy? Pokud je v pořádku, nech si ho na data a kup jen SSD.
    No zatím běhá v pohodě, ale je to jen 500gb a už mi nestačí kapacita...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Za sebe doporučuji Crucial MX100. Jinak pokud máš ta data pouze na jednom disku, tak o ně dříve, či později snadno přijdeš.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Seagate Desktop SSHD - 1TB hybrid v záruce - problém
    Od konecnyvopa v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 10-07-2014, 19:48