Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Sestava "vodníka" - pomoc

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    5

    Dobrý den,

    rád bych přešel na vodní chlazení, ale zatím nemám žádné zkušenosti, jen spoustu otázek. Pokud se najde někdo kdo mi aspoň trochu poradí, budu rád.

    1) Expanzku bych chtěl do 5,25" slotu, nebude vadit že bude níže než radiátor?
    2) Mám procesor i7-4790K a grafiku ASUS GTX770. Budou stacit radiátory 1x 280 a 1x 140?
    3) Vodní pumpa, stačí jedna nebo dvě?
    4) V košíku mám tuto sestavu, něco změnit?
    http://www.alphacool.cz/Nakupni-kosi...MzQwNTU6MXw%3d

    Děkuji za každou radu ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    Dobrý den,

    1) Expanzku můžete mít kdekoliv, klidně to může být nejnižší bod okruhu.
    2) Ano budou, je to akorát. Ani poddimenzované, ani předimenzované.
    3) Určitě stačí jedna.

    Ke košíku bych měl jeden dotaz - jakou přesně GTX 770 od Asusu máte ? Ideálně například odkaz na eshop, kde jste ji kupoval. Referenčních GTX 770 je velmi málo, tak abychom vybrali správný blok. Každopádně k tomu výběru:
    - Alphacool nedělá dobré full cover bloky na VGA, berte raději EKWB.
    - XP3 Black Chrome je dost drahý. Buď bych volil standardní Acetal variantu o 600Kč levnější se stejným výkonem, nebo EK-Supremacy, Watercool HK Rev3 nebo Koolance CPU-380, vše přibližně se stejnou cenou jako ta black chrome varianta ale s vyšším výkonem.
    - dvě pumpy a expanzku pro dvě pumpy opravdu nepotřebujete.

    Celkem po úpravách by to vypadalo takto http://www.alphacool.cz/Nakupni-kosi...MzQwNTU6MXw%3d - o 3000,- Kč levnější, výkon stejný (výkon bloku na VGA vyšší).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    5

    Děkuji za rychlou reakci! Grafiku mám tuto: http://www.alza.cz/asus-gtx770-dc2oc-2gd5-d435172.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    No vida, hned by byl problém. Takže ten full cover blok v košíku vyměňte za jeden z těchto http://www.alphacool.cz/Vyhledat?arg...52b%2b770%2bdc
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    5

    Velmi Vám děkuji za pomoc! Nečekal jsem takovou rychlost. Teď jen dát dohromady patřičný obnos ... :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    Není za co. Jinak umíme případně i splátky od CETELEMu
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    5

    Dobrý den p. Šustr,

    s Vaší pomocí jsem si postavil svého prvního „vodníka“. I přes nemalou investici jsem opravdu nadšený. Získal jsem na něm nové zkušenosti. Ještě se chystám jej trochu vylepšit. Chtěl bych regulovat výkon pumpy, bohužel jsem na to nemyslel při nákupu, mám pumpu „Alphacool VPP655 Single“, která nemá regulaci PWM, ale jen senzor otáček. Takže pokud chci automaticky regulovat její otáčky mám jen 2 možnosti, buď koupit jinou pumpu (EK Water Bloks EK-D5 PWM) nebo dokoupit regulaci. Pokud se rozhodnu pro regulaci, tak jakou? Bude vhodná „Aqua Computer Aquaero 5 LT USB Fan Controller“ a kabel pro pumpu „Aqua Computer Cable for Laing DDC/D5 Pumps“?

    Děkuji za Vaší pomoc

    S pozdravem
    Pavlovský
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    Dobrý den,

    to jsem rád, že jste spokojený

    Jednoduchá otázka na začátek - proč chcete pumpu regulovat ? Respektive lepší otázka - proč chcete aby pumpa měla při různé zátěži PC různou rychlost ? Jako "fičůra" je to pěkný, ale prakticky je to víceméně na nic. Jakýkoliv průtok nad cca 60 - 80 litrů za hodinu nezvedá výkon chlazení (respektive zvedá, ale velmi velmi málo), zvedá jen hlučnost čerpadla. Tudíž když tu pumpu manuálně zregulujete tím otočným potenciometrem na zadní straně na 2 - 3 rychlostní stupeň (spíš druhý), tak si můžete být jistý, že průtok v okruhu bude určitě více než 80 litrů za hodinu a zároveň nemusíte řešit, jestli je zrovna PC v zátěži nebo ne, protože tu pumpu neuslyšíte...

    Pokud se přesto rozhodnete pro ten regulátor - a doporučil bych ho především pro to, že umí inteligentně regulovat ventilátory a ne kvůli pumpě, tak ano, potřebujete k tomu ten kabel co jste psal + na to aquaero pasiv, tento http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua...Aquaero_5.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    5

    Rychlá odpověď jako vždy, děkuji. Ano, myslel jsem si že při zvýšení teploty zvednu průtok kapaliny a tím zvýším odvádění tepla z procesoru. No ještě se mám co učit ... :-) Momentálně mám nastavený st. 3, teplota procesoru se pohybuje mezi 33 až 45°C. Takže máte pravdu, regulace asi nepotřebuji ... Větráky řídím deskou, mám Asus a regulace funguje dobře.
    Děkuji Vám za dobré rady, určitě se na Vás budu obracet častěji ...

    S pozdravem,
    Pavlovský +++
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    Není za co
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Pomoc s výběrem "vodních" komponentů...
    Od Mayki07 v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 66
    Poslední příspěvek: 21-11-2015, 12:35
  2. Pomoc při výběru MB "socket 1150"
    Od Solitario v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-07-2014, 09:45
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-09-2013, 15:18
  4. Základní desky: Pujde tato "sestava"
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-07-2012, 13:49
  5. Pomoc - grafická karta primárně na "grafiku"
    Od lestrix v sekci Grafické karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 22-09-2009, 12:12