Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Nová 4GB DDR3

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2012
    Příspěvků
    59

    DObrý den, chtěl bych vás poprosit o radu. V počítači mám 4GB Single:

    http://www.czc.cz/kingston-hyperx-bl.../93437/produkt

    problém nastává v tom, že jsi chci rozšířit na 8GB a přišel jsem na to, že nikde tyhle ramky neprodávají...
    Moje otázka tudíž zní... CO je výhodnější? Koupit jinou Single 4GB ramku, nebo vyměnit kompletně za jiný 8GB kit ? Co bude výkonější, nebo jestli vůbec se dá rozeznat rozdíl ...
    Díky Tomáš
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    kup jakoukoliv jinou 4GB ramku, jen si pohlídej aby měla pokud možno shodné parametry
    (1600MHz, CL9, 1,65V) nebo pokud takovou nenajdeš, tak něco s 1,5V, ale zkus jestli stávající RAM dokáže s nižším napětím pracovat
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2012
    Příspěvků
    59

    Ok jenom tak na okraj mám procesor Pentium G3258. Někde jsem četl, že Intel není moc kamarád s 1,65V napětím ramek. Co to dělá za bordel, když bych je tam měl ty 1.65V?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2012
    Příspěvků
    59

    Zkoušel jsem něco pozjišťovat v BIOSu a nevím ale myslím si, že ramky běží na 1,5V. Nejsem si teda jistý. Podívejte:
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: MSI_SnapShothhghghh.jpg 
Zobrazení: 101 
Velikost: 115.4 KB 
ID: 30282   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: MSI_SnapShot_00.jpg 
Zobrazení: 114 
Velikost: 130.6 KB 
ID: 30281  
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    1,65V muze poskodit pametovy radic procesoru.
    Ale RAMka ti bezi na 1,5V, takze vsechno v poradku.
    Takze pokud chces pridat dalsi 4GB modul, mohl by stacit http://www.czc.cz/crucial-ballistix-...112170/produkt

    Pokud chces stejnou znacku, tak http://www.czc.cz/kingston-hyperx-sa...158727/produkt ale rekl bych ze je to zbytecne
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2012
    Příspěvků
    59

    Ok díky moc. Poslední otázka, bude i nadále fungovat Dual-Channel i když jsou to odlišné RAMky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od harakiri39 Zobrazit příspěvek
    Ok díky moc. Poslední otázka, bude i nadále fungovat Dual-Channel i když jsou to odlišné RAMky?
    Melo by to bez problemu fungovat, muze se stat ze bude protestovat zakladni deska, ale na 90% to bude OK. (maximalne bude potreba si v BIOSu pohrat s nastavenim)
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. 8600gt 256 MB ddr3 vs 3650 256MB ddr3
    Od Jerome82 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 06-04-2008, 18:41
  2. Radeony: X1950Pro 256MB DDR3 vs. X800XT PE 256MB DDR3
    Od Sieben v sekci Grafické karty
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-09-2007, 10:46