Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 67

Téma: Pomoc s výběrem "vodních" komponentů...

  1. #31
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,573

    Krásné grafy, s jednou podstatnou vadou....

    The three graphs below all show front rad as intake
    fail. Dál jsem nečetl. Pokud si vepředu bude hnát teplý vzduch z radiátoru do case, je jasné, že ten teplý vzduch musí horem ven, pokud tedy fany bude mít tak, že nasávají vzduch z case. A že ten teplý vzduch tedy bude mít menší "výkon" na ochlazování komponent. Je to nádherný příklad toho, jak špatně zvolenou metodikou dosáhnete výsledků, které nejsou relevantní. Takže znova, pokud na všech radiátorech budou ventilátory pozicované tak, že budou foukat skrz radiátor ven z case (tedy případně i na předních radiátorech, nebo na spodních), je to vždy to nejlepší řešení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mayki07
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    62

    Takže dle vašich skušeností by orientace větráku v case měla vypadat takto?



    Nebude ten přísun "studeného" vzduchu do case malý?
    Naposledy upraveno uživatelem Mayki07: 14-12-2014 v 20:00
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,573

    Ano s tím, že ten zadní fan můžete vyhodit, není potřeba, a ten přední taktéž, pokud tam nemáte disky. Zrovna Vaše case je více než dost perforovaná, takže ideální kandidát na negative pressure aplikaci což je při stejné hlučnosti jako positive pressure vždy lepší řešení, pokud PC není v nějak prašném prostředí, kde je potřeba regulovat kudy jde vzduch do case
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od Mayki07 Zobrazit příspěvek
    Takže dle vašich skušeností by orientace větráku v case měla vypadat takto?


    Nebue ten přísun "studeného" vzduchu do case malý?
    Ve chvíli, kdy máš vodníka, tak většina tepla jde pomocí radiátorů hned ven - vůbec nezůstává uvnitř. Takže tam toho není až tak moc k chlazení.

    Já měl tento tento systém u 4 jádrový i5 a HD7850 jen s rozdílem, že jsem neměl větráky dole a nahoře (takže vlastně polovinu větráků) a zvládalo to i bez vodníka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mayki07
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    62

    Nebylo by vhodnější pro taktování vyměnit horní radiátor Alphacool NexXxoS ST30 Full Copper 280mm za Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper 280mm? Je to rozdíl jenom 100kč. Nevím ale jestli se vleze do mého case...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,573

    Podle informací, které jsem na internetu našel před tím, než jsem Vám posílal ten první odkaz na košík se právě nahoru vejde jen 30 mm tlustý radiátor (plus 25 mm fany). 45 mm radiátor už ne. Proto jsem do nabídky dal ten nejlepší 30 mm radiátor, tedy ST30. POKUD by ten horní radiátor byl jediný ve Vašem okruhu tak souhlasím s tím, že by rozdíl ST30 versus XT45 byl pozorovatelný v teplotách komponent. Ovšem vzhledem k tomu, že jsme tam dali navíc ještě ten spodní 120 mm radiátor, tak rozdíl mezi ST30 280 + XT45 120 versus XT45 280 + XT45 120 nepoznáte. Tedy ne s jednou grafikou a jedním CPU. A taktovat můžete dle libosti

    A jinak ještě jednou se omlouvám za ten VGA blok, ale kde nic není ani smrt nebere
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mayki07
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    62

    Děkuji za informace, takhle to bude dostatečné a s tím VGA blokem je to prostě smůla, vy za to nemůžete. Prostě si holt ještě chvíli počkám. Rád jsem u vás nakoupil a určitě váš obchod dále doporučím. Ještě jednou děkuji za vynikající technickou podporu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mayki07
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    62

    Dobrý den, mohl by jste se podívat na tento košík? Potřeboval bych vědět, jestli je tam vše (hlavně kabeláž) pro monitorování teploty a průtoku s tím, že bych k Aquaero 5 LT rád připojil i pumpu Aqua Computer D5 Pump - USB version.
    http://www.alphacool.cz/Nakupni-kosi...fDk0NDM6Mnw%3d
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,573

    Průtokoměr bych doporučil raději http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua...B_Version.html který buď můžete strčit do základní desky do USB konektoru, nebo přes aquabus do aquaero panelu. Plus byste potřeboval rozdvojku http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua...ble_4-Pin.html pokud by se to realizovalo přes aquabus, stejně jako ta pumpa (aquaero ma jen jeden aquabus high konektor).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mayki07
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    62

    Pokud ale použiju tenhle průtokoměr : http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua...igh_Flow-.html tak ho pomocí toho 3pin konektoru můžu zapojit přímo bez rozdvojky k aquaaero panelu, nebo se pletu? Co se Vám na něm nezdá, o co je horší než ten Vámi doporučený? Přece jenom je tam dost velký rozdíl v ceně...
    Aspoň jsem na obrázku Aquaaero panelu viděl třípinový konektor pro průtokoměr (Flow), nebo se to musí připojovat na aquabus?
    Naposledy upraveno uživatelem Mayki07: 29-12-2014 v 10:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,573

    Tak jak tu sestavu máte teď, není problém použít levnější průtokoměr. S Aquaerem bude fungovat naprosto bez problémů. Jde o to, že ten USB průtokoměr je univerzální a bude fungovat správně i do budoucna v jakémkoliv PC s USB konektorem přes aquasuite. Ten levnější průtokoměr je horší v tom, že má kalibraci cca 160 impulsů na litr - tedy v běžném vodním okruhu s průtokem cca 80 - 100 litrů za hodinu budou otáčky "ventilátoru" = průtokoměru cca 150 - 200 rpm, což dost základních desek neumí detekovat, jsou to pro ně moc nízké hodnoty. Tudíž to pak nezobrazuje nic...některé desky si s tím poradí, některé ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mayki07
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    62

    Tak jsem se dneska konečně dostal k tomu, vybalit a prohlídnout všechny doposud zakoupené věci na stavbu mého prvního vodníka. Vše bylo řádně zabalené a bez úhony doputovalo až ke mě domů.

    Ještě čekám na nedodaný vodní blok na grafickou kartu a taky řeším nějaký monitoring, vše by mělo být kompletní v půlce ledna.
    Akorát jsem byl trochu nemile překvapen co jsem uviděl po rozbalení pumpy, ta totiž vůbec nevypadá jako nová, naopak, působí dojmem naběhaných 1000 hodin. Můžete se prosím na to někdo zkušený podívat a zhodnotit stav pumpy? Má takto vypadat nová pumpa?

    Podotýkám že krabička pumpy nesla známky otevření, nicméně byla přelepena nepoškozenou průhlednou samolepkou, kolečkem bez jakéhokoliv loga. Nechci z toho vyvozovat unáhlené závěry, jen nestála zrovna málo a moc se mi to teda nezdá... :-(
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,573

    Ano takto vypadá nová pumpa, všechny D5 a jejich klony takto z výroby vypadají. Je to pumpa původně určená do průmyslových systémů, tam se detaily nikdy moc neřešily. Upřímně nevím, proč to takto poškrábané z výroby chodí, ale nikdy (za cca 10 let) jsme nedostali jediný kus, který by takto nevypadal - ať už to je přeprodané od Aqua Computer, Alphacool, EKWB nebo XSPC. Asi to dopíšeme do popisků těch pump, protože minimálně jednou za měsíc nám píše nějaký více či méně naštvaný zákazník, že jsme mu prodali použitý kus. Klidně Vám nafotím dalších 5 nových kusů, co tu máme skladem, všechny vypadají stejně
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mayki07
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    62

    Potřeboval bych poradit se zapojením pumpy a průtokoměru do Aquaero 5. Z manuálu nejsem moc moudrý. Potřeboval bych vědět, jak zapojit tento průtokoměr:
    http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua...igh_Flow-.html
    Mám k němu dokoupený tento kabel :
    http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua...vy_senzor.html ,
    chápu to správně že ho pomocí toho kabelu zapojím do konektoru "FLOW"?
    Potom mám tuto pumpu :
    http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua...B_version.html
    k ní byl přiložen USB kabel a potom nějaký 3 pinový "TACHOSIGNALLKABEL", ten mám zapojit kam? Nechybí mi náhodou nějaký Aquabus kabel pro pumpu? A na co mám USB kabel u pumpy a u aquaera? Ty nevím jak správně zapojit, co všechno má být vlastně zapojeno? Poradíte?

    Pumpu bych chtěl samozřejmě regulovat pomocí Aquasuite a chtěl bych mít přehled o průtoku...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,573

    1) Průtokoměr - ne do flow, to je pro speciální senzory. Průtokoměr se pomocí toho kabelu připojí do konektoru FAN 1. V Aquasuite se pak nastaví v menu senzor - průtokové senzory - senzor 2 - typ senzoru - fan 1.
    2) Tacho signal kabel je k tomu, že pumpa umí generovat RPM otáčky, což je vhodné třeba pro základní desku (některé detekují CPU fan otáčky a zbytečně "prudí" při startu PC, že žádné otáčky nebyly nalezeny a v BIOSu to nelze vypnout). Standardně se tento kabel nevyužije. USB kabel se zapojí do základní desky na polovinu volného USB 2.0 interního headeru (ideálně i s aquaero panelem, tudíž obě zařízení "sežerou" dohromady jeden interní header).

    Takže výsledné zapojení:
    - pumpa jen USB do základní desky (lze dokoupit aquabus kabel a zapojit jí přímo do aquaero panelu, ale jsou to zbytečné peníze navíc za kabel).
    - průtokoměr přes kabel do FAN 1 konektoru.
    - aquaero přes USB konektor do základní desky.

    Plus samozřejmě molex napájení do aquaero panelu a do pumpy
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Potreba pomoci s vyberem "internetu"
    Od Muube v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-07-2014, 17:14
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-09-2013, 15:18
  3. LCD: 24" LED pomoc s výběrem
    Od Matjbc v sekci Monitory
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 25-09-2011, 14:26
  4. LCD: 22" pomoc s výběrem
    Od WING_43krat v sekci Monitory
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-02-2011, 19:25
  5. LCD: LCD 20", WIDE - 3 kandidati. pomoc s vyberem
    Od Olihen v sekci Monitory
    Reakcí: 49
    Poslední příspěvek: 30-12-2006, 17:43