Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 67

Téma: Pomoc s výběrem "vodních" komponentů...

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mayki07
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    59

    Dobrý den,
    zalíbila se mi představa výkonného tichého vodního chlazení procesoru a grafické karty. Tímto bych vás chtěl poprosit o návrh potřebných komponentů.
    Celá sestava by byla umístěna do této case:
    http://www.czc.cz/aerocool-xpredator.../98239/produkt
    chladil by se tento procesor:
    http://www.czc.cz/amd-vishera-fx-8350/116666/produkt
    a tato grafická karta:
    http://www.asus.com/cz/Graphics_Cards/R9290DC2OC4GD5/
    Představoval bych si expanzku do přední 2x5,25 pozice a modrou kapalinu, radši tišší čerpadlo a ventilátory. Děkuji za každou radu, s vodou nemám žádné zkušenosti...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,537

    Dobrý den,

    nevím jaký je rozpočet. Pokud budu volit ideální díly, tak to vypadá takto http://www.alphacool.cz/Nakupni-kosi...E6MXwyMDc3OjJ8 - chybí tam jen jeden litr kapaliny, nejlépe http://www.alphacool.cz/Vyhledat?arg0=double%2bprotect a ventilátory, ale tam předpokládám, že nějaké máte.

    - 280 mm radiátor pod víko
    - 120 mm radiátor na dno
    - sladěné bloky od EKWB, nickel plexi
    - kvalitní hadice a fitinky
    - nejtišší pumpa a expanzka do dvou 5.25" pozic

    Hlučnost - cca 3 ventilátory 600 - 800 rpm.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mayki07
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    59

    Děkuji moc za velmi rychlou odpověď, promyslím to a zřejmě i objednám. Najdu tady někde i nějaký návod jak to všechno dát dohromady?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,537

    Co konkrétně myslíte ?

    V balení každého produktu je návod pro ten daný produkt, tedy u VGA bloku je jak ho osadit na kartu, u CPU bloku jak ho osadit na CPU, u expanzky jak do ní nainstalovat pumpu atd. Zbytek je jen nastříhat hadice, zašroubovat fitinky a nalít kapalinu. Každopádně pokud nebude cokoliv jasné tak nejjednodušší je zeptat se zde
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mayki07
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    59

    Jo to je mi jasné, šlo mi spíš o schématické znázornění okruhu, jak za sebou umístit chladiče, kde by měla být umístěna pumpa atp.
    Např.: Pumpa->CPU blok->VGA blok->Horní chladič->Spodní chladič->Expanzka...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,537

    Spojil bych to tak, aby se zbytečně netahaly hadice sem a tam, tedy takové "kolečko" expa - spodní rad - vga - cpu - horní rad - expa. Pumpa bude v expanzce...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mayki07
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    59

    Mohl by jste mi ještě poradit nějaký monitoring? Nejlépe něco co měří teplotu popřípadě i průtok taky do 5,25 pozice?
    Máte i nějakou UV katodu která pasuje do expanzky? Děkuji za informace a ochotu...
    Naposledy upraveno uživatelem Mayki07: 01-12-2014 v 11:14
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,537

    No, tam se pak ale dostanete na úplně jinou cenu...

    Samotný teplotní senzor je třeba takový http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua...gh_-_Blue.html nebo http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua...g_Display.html liší se v displeji, viz obrázek číslo 2. Pokud si něco neuděláte sám tak k tomu ještě potřebujete rámeček, například http://www.alphacool.cz/produkt/XSPC...sor_Frame.html

    Takže to už bych Vám raději doporučil koupit pořádnou regulaci http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua...ontroller.html k tomu jen průchozí čidlo http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua...s-Through.html a získáte tím nejen to, že Vám to bude teplotu ukazovat ve Windows v ovládacím programu toho panelu, ale hlavně, budete moci ventilátory podle té teploty libovolně regulovat. Takže místo "zobrazovadla" budete mít inteligentní regulátor...ten ovládací program vypadá přibližně takto http://www.legitreviews.com/aqua-com...-review_1813/6

    Co se týká průtokoměru - http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua...igh_Flow-.html - zapojuje se buď jako ventilátor do desky a ukazuje otáčky, které se dají přepočítat na průtok, nebo do toho aquaero panelu a v SW to ukazuje průtok přímo. Pokud byste chtěl něco do 5.25", kde by to ukazovalo průtok, tak http://www.alphacool.cz/produkt/Kool...ess_Steel.html a k tomu display http://www.alphacool.cz/produkt/Kool...h_Display.html

    Anebo místo aquaero 5 lt verze bez displeje vzít vyšší verzi s displejem http://www.alphacool.cz/Vyhledat?arg...2b%2bpro%2bfan - to Vám pak zobrazí cokoliv.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,537

    Jinak UV katody se tam vejdou 10cm délka http://www.alphacool.cz/produkt/Kato...o-_-_10cm.html ale já bych tam raději dal LEDky http://www.alphacool.cz/produkt/Flex...2x_UV_LED.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mayki07
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    59

    Ledky bych tam dal, ale v diskuzi k expanzce píšou, že tam žádné otvory na ledky nejsou, můžete to potvrdit?
    http://www.alphacool.cz/produkt/Alph...y_Station.html
    EDIT: teď jsem si všimnul že ty ledky se asi vloží do toho výřezu pro katodu že, takže celá sestava bez monitoringu by mohla vypadat takto?
    http://www.alphacool.cz/Nakupni-kosi...U6MXwyMDc3OjJ8
    Naposledy upraveno uživatelem Mayki07: 01-12-2014 v 12:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,537

    Ano, LED pásek položit do toho výřezu pro katodu.

    Máte chybu ve ventilátorech - potřebujete jeden 120 a dva 140. Jinak je to v pořádku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mayki07
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    59

    Tak jsem tedy upravil seznam v košíku (ventilátory).
    http://www.alphacool.cz/Nakupni-kosi...fDIwNzc6Mnw%3d
    Ještě bych se chtěl zeptat, jestli se před montáži nějak proplachují radiátory a bloky, jestli jo tak čím? Obyčejnou vodou? Jak se správně postupuje při zavodňování nového okruhu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,537

    Bloky proplachovat nemusíte, radiátory je určitě lepší propláchnout. Stačí normální vodou z vodovodu

    Na zavodnění okruhu (pokud se necítíte na to zapnout PC společně s prvním napouštěním okruhu) je ideální toto http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua..._ATX_Plug.html nebo jakýkoliv kus drátu, kterým spojíte ty dva správné piny z 24pin ATX konektoru
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mayki07
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    59

    Dobrý den,
    snad nevadí mé všetečné dotazy, ale zajímalo by mě, jakým způsobem se řeší výměna kapaliny, existuje nějaký výpustný kohout? Není mi jasné jak nejlépe vodu z okruhu vypustit. A ještě by mě zajímalo, jestli existují nějaké spojky, když například budu muset z okruhu vyřadit grafiku (např. reklamace), tak abych okruh jenom spojil a fungoval dále bez grafické karty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,537

    Samozřejmě uzavírací kohoutky existují, ale já jsem jim nikdy nepřišel na chuť. Za prvé to jsou úplně zbytečné peníze navíc (kohoutek + fitinka + rozdvojka z okruhu + k tomu příslušné fitinky a jste klidně na tisícovce), za druhé to blbě vypadá ať už to zamaskujete jak chcete a za třetí to stejně nefunguje na 100%. Já vypouštím okruh vždy tak, že pod fitinku na nejnižším bodě okruhu dám misku a fitinku povolím. Samospádem vyteče skoro všechno, co v okruhu bylo. Tedy ve Vašem případě, kdy budete mít ten 120mm radiátor na dně, bych to udělal tak, že pokud budete chtít kapalinu vypustit, odšroubujete radiátor od case, otočíte ho aby byl svisle, dáte pod něj misku, povolíte jedno z fitinek a je to
    K druhému dotazu - grafiky s full cover bloky se nereklamují, pokud nejsou vadné z výroby. Z jednoduchého důvodu - grafika, která má v plné zátěži 50 stupňů je jak v bavlnce a opravdu nemá důvod umřít tak, jako grafiky umírají - na teplotu. Opravdu si za 11 let co vodní chlazení děláme nepamatuji, že by nám zákazník poslal na reklamaci kartu s vodním blokem, a že se toho prodalo opravdu hodně. Ale pokud ten dotaz vezmu obecně - pokud z jakéhokoliv důvodu potřebujete spojit dva kusy hadice s fitinkami, tak na to jsou spojky, například http://www.alphacool.cz/produkt/XSPC..._-Chrome-.html
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Potreba pomoci s vyberem "internetu"
    Od Muube v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-07-2014, 18:14
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-09-2013, 16:18
  3. LCD: 24" LED pomoc s výběrem
    Od Matjbc v sekci Monitory
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 25-09-2011, 15:26
  4. LCD: 22" pomoc s výběrem
    Od WING_43krat v sekci Monitory
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-02-2011, 20:25
  5. LCD: LCD 20", WIDE - 3 kandidati. pomoc s vyberem
    Od Olihen v sekci Monitory
    Reakcí: 49
    Poslední příspěvek: 30-12-2006, 18:43