Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: XP-čko do nového PC

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele andrejus
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    145

    Ahoj,

    Chcem sa spýtať či je možné že moja nová PC zostava nepodpotuje win XP. na grafickej karte je písané že podporuje win 7 , 8 . ide o kartu R9 290.

    Dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,290

    Nenapsal jsi, jestli se jedná již o projevený problém či hypotetický. Neupřesnil si mimo GK HW, ale na některé nové stroje skutečně XP nenainstaluješ. U samotné GK mě takhle od boku napadá, že by mohla potřebovat rozhraní DirectX vyšší, než podporují samotná XPéčka - to by mohl být zádrhel.

    Proč trváš na XP ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Pokud se jedná o obavy způsobené nálepkou "podporuje Win7/8", tak tyhle nálepky jsou stejně nicneříkající.

    Na webu AMD lze vybrat kombinaci W XP + R9 2xx a naprosto bezproblémově to nabídne ovladače.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele andrejus
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    145

    no snažil som sa inštalovať XP nakolko 7 nemam , po instalacii XP chcem hodit 7čku ktoru downl...

    problem je že mi počas inštalacie XP vlastne skoro na zaciatku vyhodí BSOD, piše mi to tam dačo o vírusoch (čo je blbosť). a dalej že mam skontrolovať hard disk, ten je taktiž nový WD black 1 TB , ovládače sú v PC už nainštalované (inštalovali v obchode kde zostavu aj skladali) tak si myslím že ked su na HDD ovladače uspešne nainstalovane , tak v HDD chyba nebude.

    ale chcem tam skusit tu 7čku nabotovat (už sa na tom pracuje) a uvydim či mi to vyhodí BSOD .

    ---------- Doplněno v 21:18 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 21:17 ----------

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    Pokud se jedná o obavy způsobené nálepkou "podporuje Win7/8", tak tyhle nálepky jsou stejně nicneříkající.
    ano doyvedel som sa to na krabici.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,290

    A do čeho ti instalovali v tom obchodě ty ovladače? V PC může být nainstalováno ovladačů kolik chce, protože jsou nainstalovány v operačním systému. A tak v okamžiku, kdy instaluješ nový - jiný systém, tak veškeré instalace přestávají platit. S tím harddiskem to být blbost také hned nemusí. BIOS a instalátor HDD vidí? Problém by mohl být v kapacitě HDD. Starší desky nemusejí zvládat 1TB a nevím teď jestli samotná XP zvládají pokročilou činnost s takto velkým oddílem. Rozděl si v úvodu instalace HDD na dva oddíly a jeden z nich si naformátuj - do toho pak zkus instalovat systém. Kdyby to nešlo, lze disk připravit v jiném softwaru - např. Gparted Live.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    win xp uz nema oficialni podporu tak to znamena zadne aktualizace ani hotfixy ...win7 mam druhy rokem a bez problemu[win7 ma podporu do roku 2020]
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od andrejus Zobrazit příspěvek
    no snažil som sa inštalovať XP nakolko 7 nemam , po instalacii XP chcem hodit 7čku ktoru downl...
    Takže ani XP ani 7 nejsou originál? Nějak mi nedochází proč instalovat XP a pak 7, proč ne rovnou ty sedmičky?


    Citace Původně odesláno od andrejus Zobrazit příspěvek
    problem je že mi počas inštalacie XP vlastne skoro na zaciatku vyhodí BSOD, piše mi to tam dačo o vírusoch (čo je blbosť). a dalej že mam skontrolovať hard disk, ten je taktiž nový WD black 1 TB , ovládače sú v PC už nainštalované (inštalovali v obchode kde zostavu aj skladali) tak si myslím že ked su na HDD ovladače uspešne nainstalovane , tak v HDD chyba nebude.
    Přeskočíme dačo o virusech (viz první poznámka - win máš origo?). Z obchodu už tam nějaký systém nainstalovali? Pokud ano, proč se snažíš tam cpát jiný? Pokud ne, není mi jasné kde by měly být ty ovladače. Ovladač je věc, která se instaluje až poté, co nainstaluješ OS. A musíš to udělat vždy znovu, pokud děláš čistou instalaci OS.

    Nejlepší když sem napíšeš co máš za HW, protože jinak je to debata o ničem.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Výběr noveho AP
    Od Ivica v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-04-2014, 19:04
  2. Výběr nového PC
    Od Maxik97 v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 05-04-2011, 19:58
  3. Postavení nového PC do 40k
    Od Devouver v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 10-11-2010, 14:16
  4. Sestava noveho PC
    Od K.ats v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 23-07-2009, 15:30
  5. Stavba nového PC
    Od hzdenda v sekci PC - archiv
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 21-04-2008, 18:04