Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Potitze s ovladacem od sitove adapteru ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    31

    Zdravim, mam NTB sony vaio svf152c29m ktery mel puvodne w8 jelikoz delali potize pri spousteni tak jsem to preinstaloval na w7 a ted kdyz pripojim internetovy kabel tak se nic nedeje a ukazuje ze nejsu pripojeny. Tak jsem se dopatral ze bude asi problem v ovladacu od sitoveho adapteru zkousel jsem stahnout ovladace od vyrobce ale ten neuvadi presne tenhle model NTB. Tak jsem tam skusil naistalovat z jineho modelu a zadna zmena. Potom jsem pres aidu zjistil ze by tam mela byt karta broadcom BCM43142 802.11 b/g/n tak jsem na netu stahl ovladace primo pro ni ale stale se to nespravilo :/ nemate nekdo napad ? diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    To bude asi preto, že ten broadcom je wifi sieťovka
    Hoď sem zo správcu zariadení - podrobnosti - identifikáciu hardware ( pci ven_číslo dev_číslo)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    31

    v aide jsem nasel ze tam je asi jeste jedna sitovka realtek rtl8168/811 ale ve spravcovi zarizeni jaksi ale nemuzu ani jednu najit ale v zalozce dalsi zarizeni mam spustu veci a nasel jsem ze nemam naistalovany ovladace od PCI takze mohla by byt chyba zde ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    31

    takze jsem skusil aktualizovat bios programem ze stranek sonny a ted me PC nechce najet pise ze nenasel operacni system O.o pujde to nejak vratit nebo prehrat ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele Schmako
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    74

    Tipoval bych že v BIOSU se změnila u harddisku hodnota z IDE na AHCI nebo opačně. Pokud to nepůjde změnit budeš muset přeinstalovat systém. A hlavně pak jako první nainstaluj ovladače na chipset a podobné fičury od Intelu (pokud je tedy chipset on Intelu, hádám, že ano)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    31

    jak dojdu domu tak nato mrknu vcera jsem jeste skusil preinstalovat windows ale na jinem PC ztohohle se mi to proste nepodarilo nabootovat z USB pritom na stolaku to nabootuju hned jak se spusti PC aniz bych neco mackal
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    31

    tak ty hodnoty jsem v biosu vubec nenasel ... :/ ale zjistil jsem ze linux tam jede bez problemu ale zteho nespustim instalacku w7 vypada ze mam poskozeny nejaky ten zavadec ale proc me teda najel linux bez problemu ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    31

    tak jsem ty W7 nakonec rozjel stacilo zmenit uefi na legacy bude to nejak ovlivnovat chod PC ? nasel jsem ze uefi ma rychlejsi bootovani takze pokud chapu tak se bude rychlejs startovat PC ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,303

    Ne, protože máš takto přepnuto na klasický BIOS (legacy = předchozí, starší).
    Odpovídat lze po přihlášení