Potitze s ovladacem od sitove adapteru ?
Zdravim, mam NTB sony vaio svf152c29m ktery mel puvodne w8 jelikoz delali potize pri spousteni tak jsem to preinstaloval na w7 a ted kdyz pripojim internetovy kabel tak se nic nedeje a ukazuje ze nejsu pripojeny. Tak jsem se dopatral ze bude asi problem v ovladacu od sitoveho adapteru zkousel jsem stahnout ovladace od vyrobce ale ten neuvadi presne tenhle model NTB. Tak jsem tam skusil naistalovat z jineho modelu a zadna zmena. Potom jsem pres aidu zjistil ze by tam mela byt karta broadcom BCM43142 802.11 b/g/n tak jsem na netu stahl ovladace primo pro ni ale stale se to nespravilo :/ nemate nekdo napad ? diky
To bude asi preto, že ten broadcom je wifi sieťovka ;)
Hoď sem zo správcu zariadení - podrobnosti - identifikáciu hardware ( pci ven_číslo dev_číslo)
Hoď sem zo správcu zariadení - podrobnosti - identifikáciu hardware ( pci ven_číslo dev_číslo)
v aide jsem nasel ze tam je asi jeste jedna sitovka realtek rtl8168/811 ale ve spravcovi zarizeni jaksi ale nemuzu ani jednu najit ale v zalozce dalsi zarizeni mam spustu veci a nasel jsem ze nemam naistalovany ovladace od PCI takze mohla by byt chyba zde ?
takze jsem skusil aktualizovat bios programem ze stranek sonny a ted me PC nechce najet pise ze nenasel operacni system O.o pujde to nejak vratit nebo prehrat ?
Tipoval bych že v BIOSU se změnila u harddisku hodnota z IDE na AHCI nebo opačně. Pokud to nepůjde změnit budeš muset přeinstalovat systém. A hlavně pak jako první nainstaluj ovladače na chipset a podobné fičury od Intelu (pokud je tedy chipset on Intelu, hádám, že ano)
jak dojdu domu tak nato mrknu vcera jsem jeste skusil preinstalovat windows ale na jinem PC ztohohle se mi to proste nepodarilo nabootovat z USB pritom na stolaku to nabootuju hned jak se spusti PC aniz bych neco mackal
tak ty hodnoty jsem v biosu vubec nenasel ... :/ ale zjistil jsem ze linux tam jede bez problemu ale zteho nespustim instalacku w7 vypada ze mam poskozeny nejaky ten zavadec ale proc me teda najel linux bez problemu ?