Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Pri zapojeni PC zdroja do elektriny vyhodi ističe

Respawned (2)|16.12.2014 17:38
Zdravím, mám problém s novým PC. Kamarát mi ho poskladal, skladali sme ho u neho všetko bolo v pohode, počítač išiel, inštalovali sme windows ovládače programy atď. - skratka všetko bez problémov. (no stihli sme stiahnuť aj nechcenú aplikáciu ale eset sa o všetko postaral :) )

Problém nastal, keď sme prišli domov. skúsil som ho zapojiť. Najskôr som zapojil prepatovú ochranu do zástrčky, pričom som ju nezapol. Následne som Zdrojový (napájací) kábel najskôr zapojil do PC zdroja, a následne do prepatovej ochrany. Hneď ako sa vytvoril kontakt mi vyhodilo Ističe. Tma.

Nahodili sme naspäť ističe, vyskúšal som druhú zástrčku, tentokrát som prepatovú ochranu zapol - len sa to v tej zástrčke blyslo, vyhodilo poistku v byte. Nechápem vôbec prečo :/ nasledne som to skúsil znova a zatial ističe ani poistky nevyhodilo ale PC som radšej nezapínal. Ešte dodám že Zdroj po celý čas nebol zapnutý (u kamaráta bol samozrejme :).
Je tu možnosť že zdrojové (napájacie) káble som zobral zo skrine od starého počítača (velmi starého, možu mať už 10 rokov ) a žeby tam nastala chyba a dúfam že to tak je. Neviem čo je s tým pls poradte :/

prepätová ochrana: AEG Protect PDU-FR6 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Zdroj - Seasonic SS-500ET-T3 (500W) [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

doska je MSI H97M-G43 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Mi.Lek (121)|16.12.2014 18:12
Hezký den,

měl jsem stejný problém. V mém případě byl vadný zdroj. Měl "vytečený" jeden z kondenzátorů.
Salamander (6177)|16.12.2014 18:32
[QUOTE=Mi.Lek;565932]Hezký den,

měl jsem stejný problém. V mém případě byl vadný zdroj. Měl "vytečený" jeden z kondenzátorů.[/QUOTE]

To je u noveho zdroje znacne nepravdepodobne.

mas doma multimetr? zkus promerit zastrcku i zdroj (tim myslim jen zvenku, nepripojeny, jestli nevytvari zkrat)
kevin00 (10238)|17.12.2014 08:50
Zkoušel jsi počítač připojit bez toho prodlužováku?