Problém s ovladači Creative Sound Blaster Audigy FX
Zdravím,
Koupil jsem si zvukovou kartu Creative Sound Blaster Audigy FX. Kartu jsem normálně dal do slotu, nainstaloval a zvuk šel, poté jsem nainstaloval nový ovladač pro grafiku a přestal jít zvuk. Někde jsem se dočetl, že pomuže přeinstalování zvukovky tak jsem udělal a pomohlo. Jenže ráno co jsem zapl PC tak zvuk opět nejde a přeinstalace nepomohla. Zvuk jde jen tlumeně z centrálního repraku (mám 5.1) a chrastí.
Systém mám Win7 ultimate 64bit.
Díky za jakýkoliv rady
Koupil jsem si zvukovou kartu Creative Sound Blaster Audigy FX. Kartu jsem normálně dal do slotu, nainstaloval a zvuk šel, poté jsem nainstaloval nový ovladač pro grafiku a přestal jít zvuk. Někde jsem se dočetl, že pomuže přeinstalování zvukovky tak jsem udělal a pomohlo. Jenže ráno co jsem zapl PC tak zvuk opět nejde a přeinstalace nepomohla. Zvuk jde jen tlumeně z centrálního repraku (mám 5.1) a chrastí.
Systém mám Win7 ultimate 64bit.
Díky za jakýkoliv rady
Mě pomohlo zakázat ostatní zvukové zařízení jako int. zvukovka HDMI audio, atd, z dlouhodobého hlediska nejlépe je neinstalovat vůbec. Už se mi taky stalo že se po restartu aktivovalo audio na grafice a rozhodilo sandál X-Fi.
no zkoušel jsem integr. zvukovku ve správci zakázat to ale nepomohlo. ve správci zařizení tam je creative, intergrovaná a webka (mikrofon)
No, koukám nenapsal jsem postup. Audigy odinstalovat přes správce systému, zvukovku vyndat z PC, odinstalovat její veškerý SW, přes driver sweeper odstranit zbytky, PC vypnout, dát zvukovku zpět a nainstalovat ovladače. Pokud budeš někdy aktualizovat ovladače grafiky tak hlavně neinstaluj HDMI audio, pokud jej nainstaluješ tak to "kolečko" výše si nejspíš zopakuješ.
je u ní normální aby zvuk zase přestal jen tak fungovat?..včera večer to šlo, vypl jsem pc. Dnes jsem ho zapl a zvuk zase nejde
a po přeinstalaci (odinstalovat, vypojit, vyčistit zbytky atp..) stále nejde.. stále jen tlumeně hraje centr a chrastí
No a není možné že je ta zvukovka vadná? Já mám stařičkou SB X-Fi(verze SB460) a ta jede na W7 x64 relativně bez problémů, byť se občas využívá jen stereo výstup a v drtivé většině jede SPDIF. Jediný co bych ještě zkusil je přeinstalovat os.
Pokud se dává do slotu další zvuková karta, tak předtím v biosu zakázat integrovanou co je na desce. Pak v zařízení pro přehrávání (pravým klik na repráček na liště dole v pravo) nastavit tu svou zvukovku jako "výchozí zařízení" a pak ho ještě nakonfigurovat - dole vlevo v té tabulce je tlačítko. Projít konfigurací a je to. Pak fakt není možné, aby se to přeplo podle nálady. Jinak normálně intaluju i zvukovku nvidia high definition audio spolu s drivery od grafárny a nikdy se nic nepřeplo. Pokud ovšem přes HDMI nemáš zapnutý monitor, pak zakázat v zařízení pro přehrávaní.