Satelite Pro chyba napájení
Dobrý den,
Žádám Vás o pomoc a radu kde může být chyba u otcova ntb Toshiba Satellite pro. Při napájeni z baterie ntb jede normálně, jakmile připojíme zdroj ( zkoušeny 3 zdroje ) ntb zamrzne, nebo na tvrdo restartuje a to se opakuje po minutě znovu. Zdroj baterii normálně dobíjí ve vypnutém a i zamrzlém stavu. Pokud ntb pustíme ( připojen na zdroj ) v nouzovem režimu, funguje celý den bez zamrznutí či restartu.
Děkuji za Vaše postřehy a přeji hezké prožití svátku Vánočních.
Žádám Vás o pomoc a radu kde může být chyba u otcova ntb Toshiba Satellite pro. Při napájeni z baterie ntb jede normálně, jakmile připojíme zdroj ( zkoušeny 3 zdroje ) ntb zamrzne, nebo na tvrdo restartuje a to se opakuje po minutě znovu. Zdroj baterii normálně dobíjí ve vypnutém a i zamrzlém stavu. Pokud ntb pustíme ( připojen na zdroj ) v nouzovem režimu, funguje celý den bez zamrznutí či restartu.
Děkuji za Vaše postřehy a přeji hezké prožití svátku Vánočních.
Napadá mě, že při chodu na baterie se notebook podtaktuje a proto jede. Možná má problém při běhu na plný výkon. Lze nastavit, aby při napájení ze sítě jel na nízké takty? Jak CPU tak GPU?
Toto řešení mě také napadlo, ale problém to bohužel nevyřešilo. I v BIOSu jsme zkusili vypnout druhé jádro a potlačit funkce rychlosti ( za bedlivého sledování teploty :D ) a také nic. Před nějakou dobou se porouchalo chlazení a ntb asi utrpěl s tím spojené trvalé následky. Po výměně chlazení fungoval asi půl druhého měsíce bez problemů. Co mě ještě napadá, že při dobíjeni ve vypnutém stavu je ntb bez zvuku, pri zapnutem stavu jsou slyšet kakoby vteřinové pulzy ( kondenzátor, rezistor ... ) nejsem z oboru, tak jen hadám. Asi je to neopravitelné :-(
Trochu mě zaráží, že v nouzovém režimu to jede. Šlo by zkusit nějaký live linux? Klidně i s úplně odpojeným diskem.
Edit: O jaký model se přesně jedná?
Edit: O jaký model se přesně jedná?
Model Toshiba Satellite L350
Právě to mě též zaráží, nainstalovali jsme i jiny operační sistém ale s Linuxem nemáme žádne zkušenosti.
Právě to mě též zaráží, nainstalovali jsme i jiny operační sistém ale s Linuxem nemáme žádne zkušenosti.
Zkušenosti nejsou třeba, stačí vložit CD a nabootovat. Ale jestli to dělá i s čistou instalací systému .... Ten funkční nouzový režim by spíše ukazoval na grafickou kartu, ale tenhle notebook má jen integrovanou, že?
Ano, graficka karta je integrovana s externim výstupem pro monitor.
Edit: kdyby to bylo grafickou kartou, ntb by musel vykazovat stejné chyby i při chodu na baterii? Ve schematech win 7 jsem zapnul pro pokus na baterii vse na max vykon stejně jako u napájení ze sítě a naopak, bezvýsledně.
Edit: kdyby to bylo grafickou kartou, ntb by musel vykazovat stejné chyby i při chodu na baterii? Ve schematech win 7 jsem zapnul pro pokus na baterii vse na max vykon stejně jako u napájení ze sítě a naopak, bezvýsledně.