Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Herni pc

hugozlata (2)|29.12.2014 19:46
Dobry den mam nejakou predstavu o volbe sveho pc a chci se zeptat na vase nazory co by jste zmenili atd.
hlavne si nejsem jistej u zakladni desky a u pameti RAM

zde je muj nastrel

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

popripade by me zajimalo co a proc by jste vymenili diky
ICE_D (2754)|29.12.2014 20:11
Desku bych dal tuhle: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

RAMky rozhodne tyhle: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
nebo tyhle: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Zdroj bych navrhnul tenhle: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Ja osobne ten OEM 500W mam v PC a nemuzu si stezovat, ale bylo mi tady nekterymi cleny fora vysvetleno, ze je to odpad a mam cekat, ze brzo vyhorim :D

Zbytek je fajn ;) Mozna bych dal Feru misto Tranquilla, ale to je jen takova kosmeticka uprava, ty chladice jsou rovnocenny...
hugozlata (2)|29.12.2014 20:15
Ok deska je o par stovek drazsi zepta se proc nebo spise z jakeho duvodu je lepsi ? a ramky beru

tady uprava a snad konecna verze

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
AndzinSan (5)|29.12.2014 22:26
Jen pozor na to, že desky z 8 řady musí mít pro procesor Haswell Refresh novou verzi BIOSU. Takže pokud ti přijde se starou verzí, musíš ho updatovat. Ale tahle deska to umí i z USB, takže neměl být problém.
ICE_D (2754)|30.12.2014 00:41
Deska je drazsi protoze je to plna velikost full atx. Kdyz vezmes tu levnejsi micro atx (malou desku) a nebudes mit stoprocentne dobre vetranou skrin, tak se tam bude hromadit vetsi teplo, preci jen ten procik s BOX chladicem i ta vykonna grafika budou generovat nejaky teplo. Jinak je to stejnej chipset, stejnej pocet RAM slotu, pasivne chlazena napajeci kaskada - to vse je stejne. Ta vetsi ma vic slotu (ktery asi stejne nevyuzijes) a vetsi pasiv na chipsetu.

BTW jakou mas skrin?
kocourmikes1 (4)|1.1.2015 13:08
muzu se zeptat jak poznam, ze deska v sobe nema novou verzi BIOSu? a jakym zpusobem ji budu moc aktualizovat? moc si to nedokazu predstavit, pokud deska nebude spolupracovat s procesorem jakym zpusobem zapnu PC abych aktualizoval BIOS?
johny__g (6387)|1.1.2015 16:09
Nezapneš. Musíš použít podporovaný CPU. A jaký je BIOS nepoznáš, dokud to nezapneš.
kocourmikes1 (4)|1.1.2015 16:51
takze pokud koupim GIGABYTE GA-B85-HD3 a k tomu novou i5, tak pokud budu mit smulu na BIOS, muzu akorat doufat v to, ze mi tu desku v obchode vezmou zpatky?

proc teda nekteri tyhle stare desky doporucuji do sestav kdyz s tim muzou byt takove problemy a rozdil mezi GIGABYTE GA-B85-HD3 a treba GIGABYTE GA-H97-HD3 je jen asi 300kc?
Tomak_CZ (392)|1.1.2015 17:31
Pokud desku koupíš v eshopu, tak ti do 14 dnů musí vrátit peníze bez udání důvodu. Ale není problém fleshnout bios.
Bios stáhneš ze stránek výrobce, dáš na fleshku a bios aktualizuješ... Popř ti ho aktualizují v obchodě.... Zde stáhneš bios, jen je potřeba zjistit revizi desky http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5094&dl=1#bios
kocourmikes1 (4)|1.1.2015 17:45
takze do te desky strcim normalne tu novou i5, zapnu PC, dostanu se do stareho BIOSu, strcim do PC flasku a nahraju novou verzi BIOSu?
Tomak_CZ (392)|1.1.2015 18:10
jasně, jen myslím, že se musí přejmenovat koncovka souboru co stáhneš... to ale není problém bios sem musel přehrávat i na desce od msi h97
kocourmikes1 (4)|1.1.2015 20:05
zbezne jsem proletel manual GIGABYTE GA-B85-HD3 a o aktualizaci biosu jsem tam nic nevidel a co jsem googlil, tak jedine co jsem se dozvedel bylo, ze pokud se aktualizace neprovede spravne tak muze znicit zakladni desku, taky si chci poskladat pc a o tehle desce uvazuju, mohl by me nekdo odkazat na neco, kde bych se o tehle vecech dozvedel vic?
johny__g (6387)|2.1.2015 12:06
Gigabyte má utilitu @BIOS, je o ní zmínka hned na první straně u každé desky. Navíc nechápu co pořád řešíš. Zrovna u téhle desky (rev. 2.1), jsou všechny dostupné procesory podporovány už od verze BIOSu F1, což je vůbec první BIOS který je dostupný. Takže kde jsi přišel na to, že můžeš koupit desku která ti novou i5 nevezme?