Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Dotaz na funkci vypalování Dual layer DVD

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    7

    Ahoj, mám takový dotaz. Mám dva notebooky a na jednom je vypalovačka hl-dt-st dvd+-rw gt32n ata a na druhém je HL DT ST GSA t20n
    otázka zní: Je možné na jedné z těchto vypalovaček vypalovat dvouvrstvé dvd? (DVD DL) ? S tím, že book type nastavím v Imgburnu na DVD ROM?

    Jde mi o to, že potřebuju vypálit pár her na PS2, které jsou na DVD9 ... Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Ta první umí DL jen číst, pálit DL lze jen na GSA-T20N. Při přípravě pálení ISO nezapomenout správně nastavit přechod z vrstvy na vrstvu v kalkulačce a především podle použitého media (plus nebo minus - DVD+R DL nebo DVD-R DL se od sebe liší počty sektorů a potom pluskový image nelze použít na minusko, a naopak).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    7

    Děkuji.. Můžete mi prosím vysvětlit tohle?: "Při přípravě pálení ISO nezapomenout správně nastavit přechod z vrstvy na vrstvu v kalkulačce"
    Nemám s tím moc zkušenosti. Pokud to dobře chápu (vypaluju v img burnu) tak prostě zapnu imgburn, vložím DVD+DL a dám vypálit image. Někde v pravo dole (ikona knížky), změním booktype z DVD+DL na DVD-ROM (prý nezbytné při pálení PS2 DL her), nastavím rychlost a dám to vypálit? Nevím akorát jak nastavit přechod z vrstvy na vrstvu.

    taky někde píší, že ta vypalovačka musí podporovat změnu booktype z DVD+DL na DVD-ROM, proto se ptám, nevíte, zdali to ta GSA-T20N umí?
    Děkuji
    Naposledy upraveno uživatelem Kemot: 04-01-2015 v 10:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    To máš už hotové ISO? To, co jsem napsal platí v případě, že se teprve soubor ISO ze složek na disku vytváří. Pokud máš hotový soubor ISO, tak pro jeho vypálení na dvouvrstvý disk musí být ještě vytvořen stejnojmenný soubor MDS (který obsahuje právě ty informace o přechodu z vrstvy na vrstvu a o počtech sektorů) a ten se pro vypalování načítá.

    P.S. Pokud je soubor ISO správně vyroben pro DVD+R DL, tak se při jeho vypalování automaticky nastaví Booktype na DVD-ROM. Alespoň u mne, na desktopových mechanikách (nemám ntb)
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 04-01-2015 v 10:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    7

    Iso mám už normálně stažené a připravené k vypálení... takže říkáš, že by to mělo jít, ano ? Ještě musím koupit prázdné DVD+DL ... dá se koupit po jednom nebo musím koupit nějaký pack ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Co já vím co máš za obchod v okolí - já kupuji jen multibalení (DVD-R po 500 nebo 1000 ks, DVD+R DL po 50 nebo 25 ks). Jednotlivě (a draho) je mají snad jen nějaké hypermarkety s elektrovideo.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Zmizení položek z programů a funkcí
    Od MnKyn v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 16-09-2014, 11:19
  2. Excel - pomoc s jednou funkcí
    Od Uhlak v sekci Kancelářské balíky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-09-2014, 22:16
  3. Dual Monitor Dual Desktop
    Od maxo777 v sekci OS Windows
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 18-07-2009, 14:36