Původně odesláno od
Eskymak
Nevím, jestli mě to přímo zaráží, ale v dnešní době, kdy se témeř každý den objeví zpráva o nějaké nové zranitelnosti a druhu útoků, mi to přijde jako docela bezpečnostní nedostatek. Přecijen, když aktualizuji po staru (z diskety, flashy,...) musím stisknout minimálně několik kláves a odsouhlasit několik upozornění. Navíc tomu pravděpodobně zabrání i zaheslování BIOSu.
Dále mě trochu překvapuje, že se automaticky přeflashoval i BIOS v druhém čipu. Vím, že dříve jsem měl desku a v každém čipu byla jiná verze BIOSu, tedy například novější (beta) a starší pro případ potíží. Lze toho docílit i nyní? (nevím jak je to u nových desek)
Rád bych tedy svůj dotaz rozšířil o několik otázek.
Je možné tuto funkci vypnout?
Zastaví tuto funkci heslo do BIOSu?
Já nechci být jen rýpal jak se může zdát, oceňuji maximální zjednudušení upgrade BIOSu a smekám před možností flashnout i bez pamětí a procesoru, ale od doby co nemám počítač jen na hraní her, mi začalo záležet přeci jen i na bezpečnosti. O firmách ani nemluvě, i když ty nemusí být cílovou skupinou pro desky s touto funkcí. Očekávám, že dříve nebo později tato funkce bude stále bežnější, tak by bylo fajn mít to podchycené. Paranoidní snad nejsem, to bych automaticky zacpal ten bílý USB port žvýkačkou. :-)
O tričko si určitě napíšu, když kupuju desku, tak jedině Gigabyte, takže se ho určitě nebudu stydět nosit. Díky. ;-)