Tazatel: lumik
Znění dotazu: Mam problem s novejsima hrama a tak dozaz jestli se vyplati davat lepsi grafarnu?
HW a SW počítače, jehož se dotaz týká: Intel core2duo 3000mhz, deska asus P5E, graf. Karta asus 8800gt 512mb, ram 4GB, disky wd 500GB + raptor myslim 12GB, zdroj 600W
Znění dotazu: Mam problem s novejsima hrama a tak dozaz jestli se vyplati davat lepsi grafarnu?
HW a SW počítače, jehož se dotaz týká: Intel core2duo 3000mhz, deska asus P5E, graf. Karta asus 8800gt 512mb, ram 4GB, disky wd 500GB + raptor myslim 12GB, zdroj 600W
Po přetočení CPU na 3,5+Ghz by to nějakou lepší grafiku určitě utáhlo, ale žádnej zázrak od toho nečekej. Konkrétní kousek se ale doporučit už neodvážím (nevím jaká je současná bazarová nabídka a nová GK nevím, zda bude výhodnější než bazarový kousek).
Já C2D@3,85Ghz provozoval s HD4850 (silnější než 8800GT) a tam byl upgrade na ještě silnější GK znát, ale ne všude - jsou hry, kde C2D bude limitem a nedostaneš ani FPS navíc a naopak v některých hrách můžeš jít klidně na dvojnásobné FPS.
Já C2D@3,85Ghz provozoval s HD4850 (silnější než 8800GT) a tam byl upgrade na ještě silnější GK znát, ale ne všude - jsou hry, kde C2D bude limitem a nedostaneš ani FPS navíc a naopak v některých hrách můžeš jít klidně na dvojnásobné FPS.
U BF3 jsem zkousel taktovat na 3400 a drzel v pohode, ale fps bez zmen.. Tak si myslim ze to musi brzdit tech 512 ramky na grafarne?
Velikost RAM moc vliv mít nebude, ale ano, bude to brzdit grafika.
Ale GTX460 za 2 tisíce mi přijde dost drahé. Kdyby to byla aspoň GTX560 ...
Ale GTX460 za 2 tisíce mi přijde dost drahé. Kdyby to byla aspoň GTX560 ...
Co ta gtx 560 pujde na moji desku? ASUS P5E?
Podle ceho se pozna jestli ji to jeste vezme nebo ne? Na asusu je jen jaky podporuje procaky a ramky, ale o grafarnach ani slovo..
Podle ceho se pozna jestli ji to jeste vezme nebo ne? Na asusu je jen jaky podporuje procaky a ramky, ale o grafarnach ani slovo..
Co se tyce grafik, tak tam je kompatibilita zarucena uz mnoho let, proto to nikdo nikde moc nepise. Staci, ze mas slot PCI-E a pojede tam jakakoliv dnesni i par let stara grafika - nic jinyho uz se hezky dlouho nevyrabi ;)