![AMD: "Za nedostatek procesorů Ryzen 9800X3D může Intel, Arrow Lake je totiž příšerný" 61490/amd-ryzen-intel-core-50.webp](amd-za-nedostatek-procesoru-ryzen-9800x3d-muze-intel-arrow-lake-je-totiz-priserny/61490/img/amd-ryzen-intel-core-50.webp)
Počítač jede, ale na monitoru se nic neukazuje.
Mám stolní PC Acer Aspire Predator G3610.
Když ho zapnu tak naskočí, pak se začnou načítat W7 asi 3sec a potom černo. V reprákách potom slyším jak naskočí plocha, ale na monitoru se nic neukazuje. Do nouzového režimu jsem se dostal a zkoušel jsem obnovu systému, ale nepomohlo.
Monitorem to také není zkoušel jsem to i na jiný a přes jiný kabel (místo Display portu HDMI).
Budu rád za každou pomoc.
Děkuju
Když ho zapnu tak naskočí, pak se začnou načítat W7 asi 3sec a potom černo. V reprákách potom slyším jak naskočí plocha, ale na monitoru se nic neukazuje. Do nouzového režimu jsem se dostal a zkoušel jsem obnovu systému, ale nepomohlo.
Monitorem to také není zkoušel jsem to i na jiný a přes jiný kabel (místo Display portu HDMI).
Budu rád za každou pomoc.
Děkuju
Vypadá to jako problém s ovladači GK.
- v nouzovém režimu odebrat ovladače GK
- nabootovat do normálního režimu a nainstalovat nové ovladače.
Může to taky dělat chyba HW GK.
- v nouzovém režimu odebrat ovladače GK
- nabootovat do normálního režimu a nainstalovat nové ovladače.
Může to taky dělat chyba HW GK.
udělal jsem to přesně jak si psal, když jsem PC nabootoval do normálního režimu začal se automaticky stahovat ovladač GK, pak jsem to restartoval a po restartování ta stejná chyba. Při druhý pokusu jsem si stáhnul nejnovější ovladač z nvidie a aktualizoval a pořád to samé.
Tak teď už fakt nevím.
Jinak děkuji za radu
Tak teď už fakt nevím.
Jinak děkuji za radu
Pokus 1: V nouzovém režimu tedy obraz vidíš. V něm nastav GK na nižší akceleraci a rozlišení. Restart.
Pokus 2: Až uslyšíš v repráku, že naběhla plocha, tak (za chodu) vem kabel do monitoru a vytáhni ho z konektoru GK. Pak ho zandej zpět a dej vědět jestli obraz naskočil.
Pokus 2: Až uslyšíš v repráku, že naběhla plocha, tak (za chodu) vem kabel do monitoru a vytáhni ho z konektoru GK. Pak ho zandej zpět a dej vědět jestli obraz naskočil.
už jsem to zprovoznil, teda aspon doufám. Spustil jsem to ve VGA rozlišení a ono to naběhlo pak jsem to jenom přepnul na normální rozlišení a zatím běží, ale zatím jsem nezkoušel restartovat.
Jinak dík moc za rady :-)
Jinak dík moc za rady :-)
Byl jsem si hodně jist, že jedno z toho pomůže. Je to tím, že monitor nezvládne vyhodnocení přepnutí z úvodního neakcelerovaného graf. výstupu (BIOS, Post screen, logo OS apod.) na následný - pozdější akcelerovaný výstup. Dělá to kombinace relativně "lepších" karet a relativně starších či "horších" monitorů. Většinou - víš-li, že systém běží - právě pomůže již zmíněné a naprosto triviální vytažení a zandání VGA kabelu. V drtivé většině případů se toto projeví již při naběhnutí GUI instalačky W7 po bootu. Uvidíš hlášku, že se spouští instalace Windows, pak uvidíš běžící zelené proužky v bílém rámečku a pak ti naskočí fotka "Vyšehrad v noci po výpadku proudu". Vytáhneš a zandáš kabel - modrej screen naskočí a pokračuješ v instalaci. :-)