Téma: Upgrade PC v ceně 5 000 - 7 500 Kč
Co chci upgradovat
: Procesor
Aktuální konfigurace: Procesor - Intel Core 2 Duo E7300 box 2.66 GHz
Pevný disk - HDD 500 GB Samsung SpinPoint F1 16MB SATAII/300
Základní deska - GIGABYTE EP45-UD3
Grafická karta - GeFORCE GTX 750TI 2GB
Paměti - A-DATA 4x2GB DDR2 PC800 Extreme Edition
Zdroj - Fortron 400W ATX FSP400-60GLN 80PLUS
OS - WIN 8.1 64bit
Další komentář:
Počítač je starý 5 let, nedávno jsem koupil grafickou kartu. Chtěl bych rozchodit nejnovější hry, ale moc se mi to nedaří. Myslím si, že je to Procesorem. Proto bych chtěl radu, jestli má cenu kupovat nový procesor a nebo rovnou nový PC. Děkuji za rady.
Aktuální konfigurace: Procesor - Intel Core 2 Duo E7300 box 2.66 GHz
Pevný disk - HDD 500 GB Samsung SpinPoint F1 16MB SATAII/300
Základní deska - GIGABYTE EP45-UD3
Grafická karta - GeFORCE GTX 750TI 2GB
Paměti - A-DATA 4x2GB DDR2 PC800 Extreme Edition
Zdroj - Fortron 400W ATX FSP400-60GLN 80PLUS
OS - WIN 8.1 64bit
Další komentář:
Počítač je starý 5 let, nedávno jsem koupil grafickou kartu. Chtěl bych rozchodit nejnovější hry, ale moc se mi to nedaří. Myslím si, že je to Procesorem. Proto bych chtěl radu, jestli má cenu kupovat nový procesor a nebo rovnou nový PC. Děkuji za rady.
Trošku se rozepiš. Jaké hry hraješ a co myslíš tím "moc nedaří". Každopádně, pokud chceš hrát poslední hry na max, tak jedině s novým počítačem. A počítej s tím, že ani GTX 750TI není žádný drtič.
Mám namysli poslední hry: Fifa 15, Far Cry 4, AC: Unity, atd. Samozřejmě na max to hrát nemusím. Jinak moc nedaří....to znamená, že to nerozjedu teďka vůbec. S tím GTX 750TI mi to je jasné, chtěl jsem jen mírně zainvestovat, aby mi to vydrželo alespoň 2 roky, proto jsem po ní šáhnul.
A nějaká chybová hláška se objeví? Ovladače jsi instaloval? Předchozí korektně odebral?
Ovladače mám aktualizovaný. Chybová hláška něco jako, že nesplňuji minimální požadavky. Fifa 15 se mi hrozně seká, ta se nedá hrát. Ale co jsem se tak dočetl, tak je hrozně špatně optimalizovaná. Jinak myslíš, že by to lepší procesor nespravil?
Otázka je - jaký lepší procesor do desky dáš? A odpověď - o moc lepší už ne. Pokud stávající přetaktuješ, tak se zhruba dostaneš na maximum, co s touhle deskou můžeš mít. Dá se koupit i 4jádro, ale jsou drahá a navíc to neřeší problém her, které chtějí vysoký jednojádrový výkon. To s těmi HW požadavky se mi nějak nezdá, zas takový šrot to není. U čeho se ta hláška objevuje? Screenshot by byl?