Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Přidání RAM - kompatabilita (napájecí napětí a frekvence)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2014
    Příspěvků
    30

    Zdravím,
    chtěl bych se zeptat, když chci přidat do základní desky další RAM, tak stačí sehnat paměť která je kompatabilní se slotem v MB (DDR1/DDR2/DDR3) nebo musí mít i stejnou frekvenci jako RAM, kterou tam již mám?

    A ještě druhý dotaz, zjistil jsem, že ne všechny ramky daného typu mají udáno stejné napájecí napětí-je potřeba na to brát ohled? Děkuju.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Záleží na desce a na typu pamětí. Některé DDR a DDR2 paměti měly problém se vzájemnou kompatibilitou. U DDR3 pamětí jsem se s problémy kvůli vzájemné nekompatibilitě nesetkal.
    Stejná frekvence a časování rozhodně nutné nejsou, jen při zapojení "horších" pamětí se ty lepší podřídí těm horším. Takže když budeš mít v 1. slotu DDR3 paměť s 1333 frekvencí a CL10 a ve 2. slotu paměť s 1600 frekvencí a CL8, tak výsledně obě pamětí poběží na 1333 MHz s horším CL10 časováním. Co se voltáže týká, ta by měla být stejná a pokud jde o DDR3 paměti s Intel CPU Sandy Bridge a novější, doporučené napětí je 1.5V... napětí se sice přizpůsobí, ale doporučil bych pro obě paměti stejné.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2014
    Příspěvků
    30

    Sháním konkrétně DDR2 a překvapilo mě právě to napájecí napětí, které jsem u pamětí DDR2 většinou viděl 1.8V ale potkal jsem i paměť na níž bylo udáno napětí 1.9-2.1V (na fotce viz odkaz http://aukro.cz/a-data-extreme-editi...011251927.html ) nebo 2.1-2.3V (http://aukro.cz/pameti-a-data-extrem...010574227.html )
    Tak jsem si myslel, že to možná nebude fungovat nebo se bude muset to napětí někde přenastavit, což vůbec neznám. (taky jsem si říkal, že v případě různých napájecích napětí dvou ramek by to přenastavení asi ani nebylo možné)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,087

    Ta zvysena voltaz je nutna pro provoz na vyssich frekvencich a/nebo nizsim casovani. Ale urcite maji i SPD profil pro 1,8V.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Raději napiš přesně co máš za desku, paměti a co sháníš. Nastavení pamětí se provádí v BIOSu (i voltáž). A vůbec nevadí když máš dva rozdílné páry. Vložíš tam jeden pár, nastavíš parametry, save, restart, vložíš druhý pár a už to pojede.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2014
    Příspěvků
    30

    Chtěl bych se ještě zeptat jestli bude fungovat RAM Kingston HyperX KHX6400D2/2G v MB Gigabyte GA-P35-S3L. Děkuju.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ano, bude.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    Cev Cev je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    77

    Ahoj, na starším kompu mám MB 'Intel Eatonville D915GEV' osazenou kitem 'KVR533D2N4K2/2G' Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P1030858.JPG 
Zobrazení: 20 
Velikost: 2.71 MB 
ID: 32300.
    Z vyřazeného stroje mám k dispozici paměť viz 2.obrázek. Je možno touto doplnit ty 2GB od Kingstomu? - parametry sedí. Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P1030859 (2).JPG 
Zobrazení: 18 
Velikost: 2.08 MB 
ID: 32301
    Tato paměť chodila, mohla by být poškozená akorát statikou při manipulaci, kdysi prý bylo možné vadnou pamětí odpravit MB, nevím jak tomu je nyní. Předem díky za odpověď.
    Naposledy upraveno uživatelem Cev: 01-03-2019 v 23:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,144

    Obě jsou DDR2, takže to zkus. Druhá má sice nižší frekvenci, ale mělo by se to srovnat dle té pomalejší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    Cev Cev je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    77

    Díky, zkusím to. Jenom se ještě zeptám na tu frekvenci. Domníval jsem se, že mají obě 533 MHz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,144

    Jo mají. 444 je časování, spletl jsem se.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,132

    Na frekvenci nezalezi - ta se srovna k te mensi, podporuje-li to chipset. Dulezitejsi je prave to casovani. Zatimco u jednech vime, ze je to 4-4-4 (mene obvykle), tak u tech Kingstonek se takhle z hlavy obavam, ze maji casovani 5 a to by pak k sobe neslo - zpusobovalo by to chyby a nestabilitu systemu. Takze to si vygoogli, kolik maji casovani ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    Cev Cev je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    77

    Mají taky 4-4-4. A funguje to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,132

    Pak je to cajk ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. [AMD] R9 280x - Chlazení napájecí kaskády
    Od Devouver v sekci Grafické karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-01-2014, 13:33
  2. Kompatabilita PCI slotů
    Od roamn v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-08-2010, 14:54
  3. Napajeci zdroj
    Od Pec@ v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-09-2009, 08:05
  4. PCIE napájecí konektor
    Od Resurrection v sekci Zdroje
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 13-11-2007, 20:27