Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 32

Téma: rozdíl mezi pásmy 2,4GHz a 5GHz

  1. #16
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od primax Zobrazit příspěvek
    Jak bych to jen řekl: bydlím v paneláku co má 12 pater a bydlím v 1.patře a soused nad námi v druhém patře má wifi se standardem 802.11g a má jiného poskytovatele internetu.
    ja bych chtěl koupit notebook který má wifi se standardem 802.11n takže na mě zbyde pásmo 5ghz.
    a já se ještě ptám myslíte si že by můj provider vytvořil 2 AP každé v jiné místnosti?
    Nezáleží že soused má 802.11g, ale na jakém ji provozuje kanálu.

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: dsss.gif 
Zobrazení: 546 
Velikost: 26.0 KB 
ID: 30434
    I když pojedete na stejné technologii, nemusí se frekvence sítí překrývat. Takže např. jestli soused jede na kanálu č.1, můžeš si nastavit č. 6 a k žádnému rušení docházet nebude.

    Nemusíš tím pádem kupovat drahý 5GHz router
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    85

    takže podle wikipedie na stránce http://cs.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11#IEEE_802.11n která jede na dvou pásmech 2,4ghz a 5ghz a já z toho můžu využít jenom 2,4ghz kvůli providerovi. Dále je tam uvedeno že například pásmo 2,4000-2,4835 GHz je rozděleno do 13 kanálů vzájemně posunutých o 5 MHz, přičemž kanál 1 pracuje na frekvenci 2,412 GHz a kanál 13 na frekvenci 2,472 GHz. Jak to vyřeší internet provider když celý panelák bude chtít wifi rozhraní přes optický kabel s přidělovaním kanálů.

    BTW - jak poznám na kterém kanálu pojede soused
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Proc bys mel mit moznost vyuzivat jenom 2,4GHz?
    Provider ti do bytu zavede kabel, dal to vetsinou neresi, pokud poskytuje pronajem WiFi zarizeni, je to uz vec jina, ale mel bys mit moznost chtit jen kabel a zakoupit si sve vlastni zarizeni.

    Pokud by poskytoval i pronajem wifi, vsadim se ze by ruseni prilis neresili Nastavit na automatiku, a to ze to uzivatelum jede pomalu uz neni jejich vec (ruseni se nerovna tomu ze to nejede vubec, jenom je to pomale)


    BTW: "WiFi rozhranni pres opticky kabel" je neskutecna ptakovina

    musis mit :
    opticka pripojka - modem - wifi router - koncove zarizeni

    to co v tvem pripade obstarava provider je otazka

    A jaky kanal pouziva soused zjistis pomoci nejakeho wifi analyzatoru, treba inssider, network stumbler, kismet, nebo Acrylic wifi https://www.acrylicwifi.com/en/wlan-...lic-wifi-free/
    Naposledy upraveno uživatelem Salamander: 25-01-2015 v 17:51
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    85

    To si mě moc nepotěšil. můj provider nabízí nejlevnější internet 50 down / 5 up. když pojede celý barák s 12 patry tak jaká rychlost do internetu budu mít řekni aspon priblizne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od primax Zobrazit příspěvek
    To si mě moc nepotěšil. můj provider nabízí nejlevnější internet 50 down / 5 up. když pojede celý barák s 12 patry tak jaká rychlost do internetu budu mít řekni aspon priblizne.
    Podivej, tohle ti nikdo nedokaze presne rict, neznam dispozici tveho domu, pocet lidi kteri budou wifi mit ...

    Ale pokud to budou mit vsichni inteligentne nastavene, pekne po patrech prostridane kanaly, neprepaleny vykon na routrech - tohle je asi nejvetsi problem lidi si nastavi maximalni vykon a zari vsude po okoli
    Nevidim problem proc bys nemohl dosahnout plne rychlosti. V pripade totalniho zaruseni pasma muze ta rychlost exponencialne klesat, WiFi je prece jenom kolizni domena (CSMA/CA)

    Ale porad nechapu jak to teda mas s tim providerem, dotahne ti kabel a ty si kupujes WiFI AP, nebo ti provider primo zarizuje i tu WiFi?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    85

    Příplatek za ONU s instalovaným WIFI pro domácí síť mě jednorázově vyjde na 550kč. Onu je Optical Network Unit

    provider nabízí dynamickou veřejnou IP adresu
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od primax Zobrazit příspěvek
    Příplatek za ONU s instalovaným WIFI pro domácí síť mě jednorázově vyjde na 550kč. Onu je Optical Network Unit

    provider nabízí dynamickou veřejnou IP adresu
    No, takze to co provider nabizi je Kabel + za tech 550Kč ti proda WiFi router, tot vse.

    Pokud chces svuj vlastni WiFi router, tak tech 550Kč neplat a kup si sve zarizeni, v jeho instalaci ti nikdo branit nemuze.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    85

    a jaký wifi router na pásmu 2,4ghz bych mel koupit díky předem
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    predstava o cene?
    Ale nejaky slusnejsi router bude urcite za vic nez 550Kč
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    85

    stačí do 3000kč nebo strop do 4500kč
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Podivej, podle me uplne bohate staci
    http://www.czc.cz/tp-link-tl-wr1043nd/68414/produkt
    Pokud chces neco takhle draheho, sel bych uz do routeru co podporuje 2,4 i 5GHz a 802.11ac a to treba uz zminovany Archer C5 http://www.czc.cz/tp-link-archer-c5/157318/produkt nebo C7 http://www.czc.cz/tp-link-archer-c7-...136327/produkt

    A pokud ti jde opravdu jenom o 2,4GHz a chces opravdu kvalitni zarizeni, tak Mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN, ale ten vyzaduje instalaci od nekoho kdo se v tom skutecne trochu vyzna.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    85

    pokud se u nás v 12 patrovém paneláku zavede wifi rozhraní přes optický kabel a lidé budou chtít v každém patře wi-fi rozhraní tak co to bude znamenat pro člověka který ma vlastního providera, který je na čisté Wifi bezdrátu. (Tím myslím např. souseda v 2 patře)
    Tím že jsou u pásem také kanály kterých je 13 (kanálů) a soused je na 3 kanále a stalo by se že ti co mají optický kabel s wifi rozhraním by byly také na 3 kanále. Co potom nebo ten co má jiného providera wifi nemusí rušení řešit?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Pleteš hrušky a jablka dohromady.

    1) jak se do baráku internet zavede, je jedno (optika, bezdrát,kabelovka ...)

    2) řešit se pak musí pouze nastavení jednotlivých wi-fi routerů, u jednotlivých bytů. To už ale providera nezajímá, to si musíte vyřešit mezi sebou. A je úplně jedno, jakým způsobem jsi připojený, jakého máš providera atd. Co tebe zajímá, je signál který leze z routeru tvého a okolních bytů, které tě mohou rušit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    85

    a co se týče wifi routerů tak u jakých wifi routerů lze ten kanál nastavit libovolně nebo je to možné u každého wifi routeru?
    Naposledy upraveno uživatelem primax: 27-01-2015 v 18:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    U vsech, to je zakladni vlastnost.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Externí HDD: Rozdíl mezi WD HDD ?
    Od Hanyz v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 17-11-2013, 17:31
  2. Socket 1156/1366: rozdíl mezi H55 a H57
    Od majcoš v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-10-2010, 14:06
  3. rozdíl mezi DVI
    Od vincik v sekci Monitory
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 30-07-2010, 15:27
  4. Rozdíl mezi DVD + a - ?
    Od Ari v sekci Optické mechaniky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 02-07-2009, 10:15
  5. Rozdíl mezi LG H42 a H44
    Od huky v sekci Optické mechaniky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-07-2008, 16:39