Tazatel: EiPa
Znění dotazu: Zdravim,
Doma mame cca 13 zarizeni (NTBK, TV, Mobily, Kindly, tablety), ktera se pripojuji do WiFi a posledni dobou se stava, ze se nektera z nich do site nemohou pripojit. Vzdy pomuze az restart routeru. Soucasne se k Wifi pripojuje max. pulka zarizeni, nikdy vsechna naraz. V routeru neni zadne omezujici nastaveni, rozsah IP pro DHCP je dostatecny. Nepomuze ani rezervace IP adresy. Nevite nekdo vcem muze byt chyba?
Dik EiPa
HW a SW počítače, jehož se dotaz týká: WELL WRC7000N
Znění dotazu: Zdravim,
Doma mame cca 13 zarizeni (NTBK, TV, Mobily, Kindly, tablety), ktera se pripojuji do WiFi a posledni dobou se stava, ze se nektera z nich do site nemohou pripojit. Vzdy pomuze az restart routeru. Soucasne se k Wifi pripojuje max. pulka zarizeni, nikdy vsechna naraz. V routeru neni zadne omezujici nastaveni, rozsah IP pro DHCP je dostatecny. Nepomuze ani rezervace IP adresy. Nevite nekdo vcem muze byt chyba?
Dik EiPa
HW a SW počítače, jehož se dotaz týká: WELL WRC7000N
Well je pro mě neznámá značka a podle cen to asi nebude žádná sláva. Máš možnost vyzkoušet nějaký jiný router? Ve chvíli, kdy pomáhá restart routeru je chyba pravděpodobně v něm.
Ještě se podívej do nastavení wifi (ne DHCP), zda není omezen max. počet klientů.
Ještě se podívej do nastavení wifi (ne DHCP), zda není omezen max. počet klientů.
Router ma ted na webu cenovku cca 900 Kc, coz neni zas tak malo, kdyz ceny zacinaji uz od 300 Kc. V routeru neni nastaveno zadne omezeni. Ted zkusim vymenit router za starsi TP-link, tak jsem zvedav, co to udela...
To se me fakt nezda :/
Jedine ze ny nestihal routovat.
jeste bych se zkusil podivat jestli neexistuje novejsi firmware a i kdyby ne tak router preflashovat.
Jedine ze ny nestihal routovat.
jeste bych se zkusil podivat jestli neexistuje novejsi firmware a i kdyby ne tak router preflashovat.
Prave nejaky udaj o poctu pripojitelnych klientu vyrobci v drtive vetsine vubec neudavaji. Zrovna ted jsem cetl o zarizeni QNAP Qgenie QG-103N (http://www.qnap.com/i/in/product/model.php?II=141), kde se pise, ze podle vyrobce zvladne soucasne az 8 aktivne pripojenych klientu a pasivne 20 klientu. Tak bych predpokladal, ze kdyz to zvladne toto, tak plnohodnotny router to musi zvladnout taky.
Novejsi firmware neni.
Novejsi firmware neni.