Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sítě: WiFi router WELL WRC7000N klienti

Neregistrovaný (0)|26.1.2015 12:01
Tazatel: EiPa

Znění dotazu: Zdravim,
Doma mame cca 13 zarizeni (NTBK, TV, Mobily, Kindly, tablety), ktera se pripojuji do WiFi a posledni dobou se stava, ze se nektera z nich do site nemohou pripojit. Vzdy pomuze az restart routeru. Soucasne se k Wifi pripojuje max. pulka zarizeni, nikdy vsechna naraz. V routeru neni zadne omezujici nastaveni, rozsah IP pro DHCP je dostatecny. Nepomuze ani rezervace IP adresy. Nevite nekdo vcem muze byt chyba?

Dik EiPa

HW a SW počítače, jehož se dotaz týká: WELL WRC7000N
DrZelenka (2491)|26.1.2015 17:08
Well je pro mě neznámá značka a podle cen to asi nebude žádná sláva. Máš možnost vyzkoušet nějaký jiný router? Ve chvíli, kdy pomáhá restart routeru je chyba pravděpodobně v něm.

Ještě se podívej do nastavení wifi (ne DHCP), zda není omezen max. počet klientů.
EiPa (4)|27.1.2015 09:10
Router ma ted na webu cenovku cca 900 Kc, coz neni zas tak malo, kdyz ceny zacinaji uz od 300 Kc. V routeru neni nastaveno zadne omezeni. Ted zkusim vymenit router za starsi TP-link, tak jsem zvedav, co to udela...
Ventero (1280)|27.1.2015 19:20
A není ten počet klientů omezen jaksi továrně ?
Salamander (6177)|27.1.2015 19:25
To se me fakt nezda :/
Jedine ze ny nestihal routovat.
jeste bych se zkusil podivat jestli neexistuje novejsi firmware a i kdyby ne tak router preflashovat.
EiPa (4)|28.1.2015 10:46
Prave nejaky udaj o poctu pripojitelnych klientu vyrobci v drtive vetsine vubec neudavaji. Zrovna ted jsem cetl o zarizeni QNAP Qgenie QG-103N (http://www.qnap.com/i/in/product/model.php?II=141), kde se pise, ze podle vyrobce zvladne soucasne az 8 aktivne pripojenych klientu a pasivne 20 klientu. Tak bych predpokladal, ze kdyz to zvladne toto, tak plnohodnotny router to musi zvladnout taky.
Novejsi firmware neni.
Salamander (6177)|28.1.2015 11:34
I kdyz neni novejsi, zkusil bych to prehrat, obcas to pomuze
EiPa (4)|4.2.2015 11:26
Tak zatim to vypada, ze router Well asi neni nic moc. Se starsim TP-linkem zatim fungujem.