Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

FungujícíNefungující PC

Dawer64 (5)|31.1.2015 13:29
TLDR; Komp se při zapnutí pochvíli restartuje, v PC běží jen větráky, na obrazovce je černo, nic nepípá, nenaběhne ani bios.

Čus, včera si tak hraju pozdě večer CSko a najednou mi spadne komp. Zapnu ho a při zapínání mám z nějakého důvodu poměr stran 4:3 na mém 16:9 monitoru, jakmile mě to hodí na přihlašovací obrazovku, poměr je zpět v 16:9, ale na obrazovce je z nějakého důvodu neposedné artefaktování a po přihlášení na jakýkoliv učet mi to hodí BSoD. Myslel jsem si, že grafika bude asi v hajzlu. Rozebral jsem komp, kompresorem důkladně všechno vyfoukal, znova zapojil a ono to všechno fungovalo. Takže ok, všechno odpojím, abych tam nasadil boční kryt, nasadím ho, zapojim, zapnu komp a ono se to znova posere (divný poměr stran při startu, artefaktování na přihlašovací obrazovce, BSoD po přihlášení). Tak to znova vypojim, oddělám kryt, očekuju co a jak - všechno v normě, zapojim, zapnu a teď se to posere ještě víc. Kompl se zapne a asi po 3 sekundách se vypne a okamžitě se automaticy zapne znovu, větráky běží a to je tak všechno. Žádné chybové pípnutí (ani ten normální píp při startu), nejde se dostat ani do biosu, prostě nic se s ničím nedá dělat, jen valí větráky a to je vše. Na obrazovce je jen černo. Zkoušel jsem znovu vypojit a zapojit ramky, GPU, prostě všechno krom CPU a do PSU jsem taky moc nedrbal, jen jsem odpojil a zapojil pár káblíků.

Co může být v ha***u ? Základovka, Grafika ? Nebo PSU ? (nedávno kupovaný, takže to asi těžko)
HD7750,Core 2 Quad 9400, 4GB DDR2, Intel DP43TF, Seasonic SS-400ET
Georginek (2957)|31.1.2015 14:50
No, dle artefaktu a rozhozeneho rozliseni to vypada na grafarnu.

Deska asi nema integrovanou? Nebo ze by si mel v supliku nejakou na zkousku? Pripadne Tvoji zkusit u kamarada.

Muzes Resetovat BIOS. Uvidis, co to udela. Nech zapojenou jen 1 RAM, odpoj disky, mechaniku, karty jako Wifi,TV, zresetuj BIOS a zkus to spustit.
Dawer64 (5)|31.1.2015 15:58
BIOS jsem resetnul, vyhodil jsem i všechny ramky a hadr, a Motherboard ani nepípl, že PC je totálně vybrakován. Může to být tím, že je deska nějak poškozená (zelená dioda po zapojení na základovce ale svítí ...) ?
Georginek (2957)|31.1.2015 16:14
Deska nedela artefakty. Vyndej GK a PC spust. Pokud mas zapojen Speaker, BIOS bude pipat a detekovat nepritomnost graficke karty.
Dawer64 (5)|31.1.2015 16:38
To je právě to divný, nic nepípá. Já se hlavně ani k BIOSu při startu nedostanu, neděje se vůbec nic.
Georginek (2957)|31.1.2015 17:14
Speaker je tedy zapojen? Zkusil si to zapnout bez grafarny?
Dawer64 (5)|31.1.2015 18:25
Speaker je přímo na základovce, nepotřebuju zapojit (ani předtím jsem "speaker" konektor neměl zapojen a pípalo to) a bez grafiky jsem to zkoušel, stejně tak bez ramky a HDD :'-( Vůbec se to semnou nechce bavit.
Georginek (2957)|31.1.2015 19:02
Takze deska..... zkus vymenit,nekde zkusit, nic vic s tim doma neudelas....
Tomak_CZ (392)|1.2.2015 17:03
Píšeš, že jsi vyhodil všechny ramky? Jednu musíš nechat zapojenou. Když nepojede dej tam jinou ;)
Ještě by možná pomohlo vyndat procák a znovu osadit::::
john (877)|3.2.2015 01:10
[QUOTE=ttoommaassoo;567854]Ještě by možná pomohlo vyndat procák a znovu osadit[/QUOTE]
jj, muze byt
Dawer64 (5)|14.2.2015 18:25
Ok, dík všem za odpovědi, nakonec to bylo opravdu tou základovkou, ale problém s grafikou stále přetrvává. Už v BIOSu a POStu mám neobvyklý (4:3) poměr stran, ikdyž jsem vždycky měl normální 16:9, když jdu do windowsu v safe modu, tak vše funguje, žádné artefaktování, ale dívný poměr stran a rozlišení přetrvává, jakmile jdu do windowsu v normal modu, poměr stran je zpátky v normálu, tedy 16:9, ale už je přítomno právě horizontální artefaktování a po příhlášení mi to vyhodí blue screen. ALE, když v safe modu odeberu ovladače na grafiku, tak se dostanu do windowsu i v normal modu, ale jakmile nainstaluju ovladače na grafiku znova, tak to zas začne blbnout (ano, instaluju správné). Dead grafika, co ?
robky (3195)|14.2.2015 19:45
Ano, takto sa prejavuje vadná grafika ...
F.Z. (12)|16.2.2015 12:43
Ahoj, přesně takový fragmentování mi to dělalo, když mi odešla grafika.