Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Použití 2 grafických karet a jak vybrat ...

MarekB (4)|2.2.2015 10:05
Zdravím vespolek, řeším problém jak rozchodit další grafickou kartu na desce GigaByte GA-890FXA-UD5 (http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3417#ov. Respektive jak vybrat a nešlápnout moc vedle. Nejde mě o výkon, tam mě stačí současná GeForce GTX 275, jde mě o nutnost připojit 3 monitor (plasmu). Tedy defakto cokoliv co se nepohádá se současnou kartou a při tom bude funkční.

Otázka asi je jestli jít cestou odlišného čipsetu, tedy nějakou AMD kartu, něbo nějakou další nVidii, třeba z řad Quatro, ať je použit jiný ovladač. Co se týče zdroje, tak tam rezerva mám, takže z tohoto obavy nemám, co se týče OS, tak používám Windows 8.1 Pro (64 bit)

Díky za každý rozumný podnět ...
Tomak_CZ (392)|2.2.2015 15:56
Já osobně bych tuto situaci řešil novou kartou a starou prodal, nebo bazarovou GTX 275 popř. podobnou...
VencaX (3686)|2.2.2015 16:29
Asi tak. Buď stejnou kartu jako máš někde z bazaru a nebo novou kartu se 3 výstupy.
MarekB (4)|2.2.2015 23:02
Dám asi na Vás, jedna novější karta s 3-mi výstupy na úrovni GTX275 asi nebude ani nic náročného, nebo jo ?? Nepohybuju se v tom, co se dnes osazuje pro PC kde se dělá grafika (vše 2D), u 3D používáme výhradně karty řady nVidia Quatro ... ale tady výkon nikdo neocení :-) Počítač trvale pracuje s Photoshopem, nic jiného ...