deska GIGABYTE Z77-D3H, revize 1.0, F22 bios
Zdravím. Mám problém s výše uvedenou deskou. Někdy při zapnutí pc se objeví na monitoru úvodní obrázek Gigabyte, ale pc zůstane v tomto stavu a nezačne startovat win7. Když pc vypnu nejde ani skočit do biosu (klávesa del.), zkrátka nefunguje nic. Odpojil jsem pc ze sítě, nechal chvíli bez proudu a win7 normálně najede. Pc je stabilní při prohlížení na netu nebo práci ve wordu, ale při hraní WOT se ve hře samo restartuje. Když znovu spustím WOT po několika hrách se zase restartuje. Vyndal a vrátil zpět baterku na desce (tu jsem měřil voltmetrem a má asi 3,1V) a win7 najel normálně. Procesor mám Intel Core i5-3570K, gk je MSI GTX 970 GAMING 4G, zdroj Corsair 560W bronze edition. Paměti Kingstone 4G, 1333MHz dual chanel. Sestavu jsem vybíral z doporučených herních sestav minulý rok. Grafika je nová.
Zkoušel jsem při startu dlouze držet tlačítko power než se pc samo zase vypne, pak znovu zapnout. Objeví se tabulka, která vyzve k rebootu, potvrdím a sytém najede. Nahrál jsem novější bios, tu F22, ale problém to neřeší. Když to dobře nastartuje, tak se mi to po chvíli zase resetne ve hře.
Mohli by jste mi poradit?
Díky Filip.
Zkoušel jsem při startu dlouze držet tlačítko power než se pc samo zase vypne, pak znovu zapnout. Objeví se tabulka, která vyzve k rebootu, potvrdím a sytém najede. Nahrál jsem novější bios, tu F22, ale problém to neřeší. Když to dobře nastartuje, tak se mi to po chvíli zase resetne ve hře.
Mohli by jste mi poradit?
Díky Filip.
napr.
1. test pameti / memtest, goldmemory / pres noc
2. zatezove testy pomoci OCCT
3. vycvaknou a zacvaknout RAM, GK, kabely, pripadne cely rozhodit, vse vycistit od prachu, taktez ocistit konektory RAM a GK a znovu slozit...
1. test pameti / memtest, goldmemory / pres noc
2. zatezove testy pomoci OCCT
3. vycvaknou a zacvaknout RAM, GK, kabely, pripadne cely rozhodit, vse vycistit od prachu, taktez ocistit konektory RAM a GK a znovu slozit...
Tohle opravdu vypadá na problém s HW. Testy, které zmiňuje John by to mohli objasnit. Můj tip je zdroj, napájecí kaskáda procesoru, RAM nebo grafika. Většinu by prokázaly testy od Johnyho.
Ahoj, všechno jsem rozebral a očistil kontakty. Prach ve skříni nemám skoro žádný, ale i tak jsem to poluxoval. Spustil test occt na jednu hodinu. Výsledky přidávám. Koukněte prosím na výsledky toho occt, myslím, že to prošlo. Dával jsem automatický test, nejvyžší zátěž (teď přesně nevím tu formulaci).
Akorát ten memtest jsem nezkoušel, no zkusím dnes.
Akorát ten memtest jsem nezkoušel, no zkusím dnes.
Memtest 86+ nenašel žádný chyby, takže ramky sou ok.
Včera sem zkoušel hrát wot a při druhý hře zase restart ve hře. Má někdo nějakej nápad?
Včera sem zkoušel hrát wot a při druhý hře zase restart ve hře. Má někdo nějakej nápad?
Ahoj, grafika měsíc stará, testoval sem jí ve Furmarku, hlavně ten problém tady byl ještě, když jsem tam měl starou grafiku GeForce-660Ti. Na zkoušku sem nainstaloval FarCry4 a nastavil detaily na ultra a při týhle hře pc běží naprosto stabilně. Hrál sem asi dvě hodiny. Přičemž zapnu WOT a restart do dvou-tří her.
Mám úplně stejnou desku a CPU jako ty(akorát netuším jakou verzi biosu) a měl jsem podobný problém, nechtělo mě to pustit do biosu. Abych se do něj dostal tak bylo nutné bios resetovat a skočit do něj hned jak deska nabídla jeho konfiguraci. Časem to nějak přestalo a do biosu se teď dostanu bez problémů.
Přijde mi že se s něčím hádá WoT, já se s ním taky dost natrápil. Pokud PC prošlo memtestem a přes OCCT bez chyb tak bych zkusil nainstalovat WoT na čistý systém.
Přijde mi že se s něčím hádá WoT, já se s ním taky dost natrápil. Pokud PC prošlo memtestem a přes OCCT bez chyb tak bych zkusil nainstalovat WoT na čistý systém.
Ahoj Foxi, díky za podporu. Zkusím přeinstalovat systém a uvidíme. Už bych to chtěl rozlousknout. A wot mě dost bavilo.