reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Herní sluchátka HyperX Cloud II (7.1)

flanker (1579)|5.2.2015 12:20
Tak jako loni, dostala se ke mně herní sluchátka od HyperX. HyperX je odnož Kingston, nicméně už se samostatně nazývá HyperX a vyrábí série pamětí, SSD disků, flashek a sluchátek pro nadšence/hráče. Musím říci, že první generace sluchátek se povedla, byla na úrovni o něco dražších Orionů Asus a mé druhé Razery Electra úplně dekasovaly, jak si tedy povedou dvojky jsem byl sám zvědavej.
Hlavním rozdílem, jak sluchátka se snaží zaujmout je virtuáoní 7.1 ozvučení, poslední rok se toto stává vícea více populární. tato virtualizace je možná skrze externí zvukový panel do USB. Využití bude vhodné např u shit integrovaných zvukovek notebooků a nebo starých PCček (2008 a starších).

HyperX Cloud II specifikace:
USB virtualizační zařízení 7.1 zvuku se zabudouvanou DSP "zvukovkou"
53mm neodymové drivery, 60mm náušníky
váha: 320g
kabel: ano, 1m a rozšíření až na další 2m
konektor: USB (s delším kabelem) nebo 3.5mm jack
frekvenční rozsah sluchátek: 15 HZ až 25 kHz
frekvenční rozsah mikrofonu: 50 Hz až 18 kHz
délka mikrofonu: 150 mm
Impedance sluchátek: 60 ohmů
Pro gamingový design, odnímatelný a nastavitelný mikrofon,pasivní potlačení okolního ruchu
Kompatibilní pomocí USB s PC, Mac. Sterero (jack) s PS4 i Xbox One a nebo mobily, tablety atd.

A můžeme jít na samotný popis, co nás čeká při zakoupení sluchátek


Krabice je podobná té loňské, z jedné strany nás informuje o nejdůležitějších vlastnostech, zdůrazňuje 7.1 zvuk, USB zvukovku, design, samotné měniče a ovladatelnost mikrofonu. Krabice je rozměrově tak akorát a poměrně bytelná.



Druhá strana již popisuje jendotlivé části sluchátek.



Z vnějšího obalu nejprve vytáhneme tuto černou krabičku, která je pevná, dobře vyplostrovaná, aby sluchátka přežila případné nešetrné zacházení při distribuci. Vypadá to minimálně elegantně.

Příslušenství, manuál



Součástí je i jednoduchý leták a manuál, co vše lze zapojit. Je fajn, že dnes obecně výrobci podporují i zapojení do Maca, Xboxů atd...


PO odkrytí plostrování krabičky na nás vykouknou samotná sluchátka (na fotografii již vyndaná) a příslušenství k nim. To se skládá z náhradních výplní náušníků, mikrofonu a adaptéru


Nechybí ani přenosný vak na sluchátka, aby jste nemuseli sluchátka jen tak tahat v ruce a nebo v celé krabici.


Zde ještě jednou příslušenství: prodlužovací kabel s USB zařízením, polohovatelný a odnímatelný mikrofon, adaptér jacku, náhradní výplně.

Sluchátka


Co je pro mě potěšující je délka kabelu sluchátek, konečně člověk může využít i pohodlné leháro a koukat na filmy z pozice ležící-spící :-) . Klasický kabel s jackem je 1m dlouhý, to je vhodné právě na zapojení do mobilu a máte jej v kapse a přesto pohdlně můžete hýbat hlavou ze strany na stranu a kabel není ani příliš dlouhý, aby vám při chůzi překážel. Prodlužovací sada s zvukovým zařízením dosahuje délky 2m, takže celková délka kabelu je pak až 3 metry! Na omak se jedná o opletenou polyestervou syntetiku.


Z boku jsou sluchátka jednouchá a přesto se mí zamlouvají, vidíme jednoduché HyperX logo, které je na vybroušené hliníkové vnější části náušníku.Uchycení náušníku je dvoukloubové, drží jej kovová konstrukce náhlavníku. Mikrofon jest na levé části a je polohovatelný.


Druhá strana vypadá identicky, jen tu vidíme samotný kabel.



Polohovatelnost sluchátek je další kapitola pro leckteré uživatele. Mně zcela vystačuje možnost lehkého zkroucení jak je vidět na fotografiích a lehká pohyblovost náušníku přes dva klouby uchycení. ANo existují i sluchátka s kompletně sklopitelnými náušníky, fajn pro přenášení v obalech, nicméně není to hlavní důvod, proč si hráč kupuje sluchátka.

Praxe, pohodlnost


SLuchátka sjou vlemi pohodlná, nejen že náušníky padnou jako ulité, ale hlavová část je velkoryse plostrovaná a výplň obepíná koženka/kůže. Na hlavě sednou skvěle a už i pasivně potlačují okolní ruch. Na druhou stranu toto měly i první HyperX Cloud, domnívám se, že po vizuální stránce a výplních jsou identicky zpracované.


Prošívaný náhlavník s firemním logem

Praxe zvuk


Zvuková karta s ovladačem je asi 6cm dlouhá. Aktivní funkce je při zapojení decentně podsvícená. Na ovladači nalezneme ovládání hlasitosti pro sluchátka i mikrofon a tlačítko pro virtualizaci prostorového zvuku.


Na boku je potom tlačítko pro úplné utlumení. A také možnou klapsu pro připnutí. Mně by více vyhovovalo mít toto utlumení už snad také na hlavním panelu zvrchu, ale je to jen subjektivní dojem.

SLuchátka jsem zkoušel v misi Crysis II,v Quakelive a poté při poslechu hudby a sledování filmu. Hudbu jsme využil jen album Kabátů v mp3 s 320kB/s a Youtube hudební soundtracky. Co se týká obecného podání zvuku, sluchátka hrají poměrně vyváženě, jasné, že se nejedná o audio sluchátka, ale pro běžného občasného posluchače podle mě postačí. Hraní her je s nima ideální, basy a středy na mě působí nejlépe co do zvukového projevu. A jak srovnat USB zvukovku? Jak už jsem na úvodu uvedl. Nemá smysl toto používat, pokud máte dedikovanou zvukovku a řekl bych, že ani lepší integrovaná jako je ALC898 a novější (a navíc verze s vylepšeními jako audio kondíky, zesilovačy atd) jsou na tom lépe. USB zvukovku smysluplně využijete u mizerných zvukovek obyčejných notebooků a nebo u starých počítačů z let 2000-2007 s integrovanými zvukovými čipy.
7.1 simulace zvuku je sporadická, lehký prostorový efekt je zřejmý, ale nazývat to 7.1 z pohledu poslouchajícího je prostě dnešní marketing. Je to v praxi prostě jen více než stereo, to tu zřejmé je :-).

PS: ještě časem doplním o video:)
flanker (1579)|18.2.2015 23:04