HERNÍ PC sestava v rozmezí 15.000 - 20.000
Zdravím všechny a zároveň Vás prosím o radu.
Před časem, cca. půl roku, jsem tu zveřejnil téma Herní PC do 15.000,-. Bohužel, doba je zlá a né vždy se vše podaří, takže jsem si nové PC nakonec nebyl schopný pořídit. V květnu tohoto roku bych si ale rád už konečně pořídil nové, herní PC, max. do 20.000,-. Jde mi o to, zahrát si hry jako Battlefield 4, Far Cry 4, nebo teď v brzku vycházející GTA V, na vysoké detaily, aníž by se mi hra nějak markantně sekala, padala atp. Prostě abych byl schopný tyto tituly rozjet na vyšší detaily zcela bez problémů. Horní cena 20.000,- je skutečně maximum a rád bych, kdyby mi mohl někdo poradit sestavu kolem těch 15-17 tisíci. Nevím, jestli se ještě dnes dá taková sestava za tak málo sehnat, ale zde na fóru je plno šikovných a těchto věcí znalých lidí, tak snad se někomu podaří mi poradit. Chtěl bych ještě dodat, že budu potřebovat i nové OS, pravděpodobně Windows 7, Windows 8 prý nejsou nejšťastnější volbou a 7 stále ještě dostačují. Jinak monitor, klávesnici a vůbec ostatní příslišenství, leč staršího data, mám. Takže netřeba doporučovat kompletní sestavy i s příslušenstvím.
Ještě jednou bych chtěl poprosit o radu a všem, kteří se chystají pomoci, předem děkuji a přeji hezký den! :)
Martin
Před časem, cca. půl roku, jsem tu zveřejnil téma Herní PC do 15.000,-. Bohužel, doba je zlá a né vždy se vše podaří, takže jsem si nové PC nakonec nebyl schopný pořídit. V květnu tohoto roku bych si ale rád už konečně pořídil nové, herní PC, max. do 20.000,-. Jde mi o to, zahrát si hry jako Battlefield 4, Far Cry 4, nebo teď v brzku vycházející GTA V, na vysoké detaily, aníž by se mi hra nějak markantně sekala, padala atp. Prostě abych byl schopný tyto tituly rozjet na vyšší detaily zcela bez problémů. Horní cena 20.000,- je skutečně maximum a rád bych, kdyby mi mohl někdo poradit sestavu kolem těch 15-17 tisíci. Nevím, jestli se ještě dnes dá taková sestava za tak málo sehnat, ale zde na fóru je plno šikovných a těchto věcí znalých lidí, tak snad se někomu podaří mi poradit. Chtěl bych ještě dodat, že budu potřebovat i nové OS, pravděpodobně Windows 7, Windows 8 prý nejsou nejšťastnější volbou a 7 stále ještě dostačují. Jinak monitor, klávesnici a vůbec ostatní příslišenství, leč staršího data, mám. Takže netřeba doporučovat kompletní sestavy i s příslušenstvím.
Ještě jednou bych chtěl poprosit o radu a všem, kteří se chystají pomoci, předem děkuji a přeji hezký den! :)
Martin
čerpáno z CZC.cz:
Intel Core i5-4430 - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - 5 423 Kč
GIGABYTE GA-H97M-D3H - Intel H97 - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - 2 265 Kč
Kingston HyperX Fury Black 8GB (2x4GB) DDR3 1866 - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - 1 986 Kč
MSI GTX 960 2GD5 2GB - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - 5 580 Kč
WD Caviar Blue EX - 1TB - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - 1 634 Kč
Corsair CX Builder Series 430W - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - 1 321 Kč
Zalman Z1, černá - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - 818 Kč
LG GH24NS, černá Bulk - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - 398 Kč
Celkem 19 424 Kč bez OS.
Win 7 >>> Microsoft Windows 7 Home Premium CZ 64bit OEM >>> [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] >>> 2 499 Kč
Win 8 >>> Microsoft Windows 8.1 CZ 64bit OEM >>> [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] >>> 2 599 Kč
1) Nabušené PC na hry se neposkládá za "pár korun".
2) Win 8.1 nejsou až takovým paskvilem (vlastní zkušenost)
Intel Core i5-4430 - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - 5 423 Kč
GIGABYTE GA-H97M-D3H - Intel H97 - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - 2 265 Kč
Kingston HyperX Fury Black 8GB (2x4GB) DDR3 1866 - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - 1 986 Kč
MSI GTX 960 2GD5 2GB - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - 5 580 Kč
WD Caviar Blue EX - 1TB - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - 1 634 Kč
Corsair CX Builder Series 430W - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - 1 321 Kč
Zalman Z1, černá - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - 818 Kč
LG GH24NS, černá Bulk - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - 398 Kč
Celkem 19 424 Kč bez OS.
Win 7 >>> Microsoft Windows 7 Home Premium CZ 64bit OEM >>> [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] >>> 2 499 Kč
Win 8 >>> Microsoft Windows 8.1 CZ 64bit OEM >>> [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] >>> 2 599 Kč
1) Nabušené PC na hry se neposkládá za "pár korun".
2) Win 8.1 nejsou až takovým paskvilem (vlastní zkušenost)
Nějaké další návrhy od kohokoliv? Rád bych znal více názorů, nejsem odborník a peněz také nemám moc, takže nechci kupovat hned to první, co najdu, abych toho pak nelitoval.
Díky
Díky
Systém bych bral rozhodně 8.1, ale ne z odkazi od Mi.Leka, ale krabicovou verzi. Jinak skládat již nyní pc a kupovat až v květnu je předčasné... Budou jiné ceny atd...
No nevím, nejsem expert, ale tak markantní rozdíl v ceně, aby to nějak zásadně ovlivnilo můj rozpočet, během tří měsíců určitě nepřijde. Někdo další s nějakými návrhy na herní PC sestavu max. do 20.000,-? Potřebuji znát co nejvíce návrhů, pokud možno na kompletní sestavu se všemi potřebnými komponenty. Díky moc!
Souhlasim s Tomasem, za 3 mesice muzou byt ceny uplne jinde. Ovlivnuje to nejen nasazeni novinek, ale tez kurz koruny vuci dolaru a euru. Ozi se az budes mit presnou castku v kupe a poskladame to tak, ze to budes moct hned objednat ;)
Tady mas momentalni variantu, kterou jsem pro nekoho skladal pred nedavnem, je to vcetne Win7 za 20.800,-
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Tady mas momentalni variantu, kterou jsem pro nekoho skladal pred nedavnem, je to vcetne Win7 za 20.800,-
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Díky moc, cena je max. 20.000,- ani o korunu víc. Uvažoval jsem nad touto sestavou, cenově je dobrá a podle mě by splňovala mé požadavky. Možná byste se někdo mohl vyjádřit, jestli je to šťastní volba, nebo ne. Přijde mi, že splňuje v podstatě vše, co Vámi doporučené sestavy kolem 20.000,-, akorát o pár stovek levnější. Zde odkaz: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Díky všem za rady!
Díky všem za rady!
[QUOTE=Martin93;568089]Díky moc, cena je max. 20.000,- ani o korunu víc. Uvažoval jsem nad touto sestavou, cenově je dobrá a podle mě by splňovala mé požadavky. Možná byste se někdo mohl vyjádřit, jestli je to šťastní volba, nebo ne. Přijde mi, že splňuje v podstatě vše, co Vámi doporučené sestavy kolem 20.000,-, akorát o pár stovek levnější. Zde odkaz: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Díky všem za rady![/QUOTE]
1. Procesory AMD se na hrani nehodi, sory, ale konkretne to jejich pseudosestijadro FX-6XXX vetsinou dostane ve hrach narezano i od ubohyho Intelu i3 (dvojjadro se ctyrmi vlakny) pri zhruba dvojnasobne spotrebe...
2. GTX 650Ti? To je hooodne slaba karta!! Neni vsechno herni karta, co se jmenuje GTX :thumbdown Ta R9 270, kdyz se lehce potaktuje, coz ji nedela problem, tak ma vykon na urovni R9 270X a ta je skoro 2x tak rychlejsi nez 650Ti...
3. Zdroj Corsair, pokud to neni nejvyssi rada nedosahuje kvalit Seasonicu...
Díky všem za rady![/QUOTE]
1. Procesory AMD se na hrani nehodi, sory, ale konkretne to jejich pseudosestijadro FX-6XXX vetsinou dostane ve hrach narezano i od ubohyho Intelu i3 (dvojjadro se ctyrmi vlakny) pri zhruba dvojnasobne spotrebe...
2. GTX 650Ti? To je hooodne slaba karta!! Neni vsechno herni karta, co se jmenuje GTX :thumbdown Ta R9 270, kdyz se lehce potaktuje, coz ji nedela problem, tak ma vykon na urovni R9 270X a ta je skoro 2x tak rychlejsi nez 650Ti...
3. Zdroj Corsair, pokud to neni nejvyssi rada nedosahuje kvalit Seasonicu...
Ok, takže ta Vaše sestava by na hraní titulů jako Far Cry 4 atp. na vyšší detaily postačovala? Nechci aby se mi stalo, že sice spustím jednu hru na vysoké detaily, ale dalších deset se mi bude na střední detaily sekat a hra bude padat. Rád bych pc se stabilním výkonem, které rozjede na vyšší detaily drtivou většinu moderních her. Samozřejmě chápu, že nic není perfektní a že za 20 tisíc asi neseženu nic extra "nadupaného", ale přeci jen bych rád něco, čemu budu moct říkat herní pc.
Ještě jednou díky za Vaše odpovědi!
Ještě jednou díky za Vaše odpovědi!
[QUOTE=Martin93;568092]Ok, takže ta Vaše sestava by na hraní titulů jako Far Cry 4 atp. na vyšší detaily postačovala?[/QUOTE]
Nevím, zda úplně na top detaily, ale na vyšší ano, rozhodně na vyšší než sestava od Alzy (která je ale o cca. 3-4k levnější).
Nevím, zda úplně na top detaily, ale na vyšší ano, rozhodně na vyšší než sestava od Alzy (která je ale o cca. 3-4k levnější).
Ok, ale bude mi taková sestava k něčemu třeba ještě za dva roky? Rád bych, abych na ní mohl hrát nejnovější hry se slušnou grafikou ještě alespoň tak další dva, tři roky. Ale dnes jde ten vývoj her tak rychle dopředu, že jeden den koupíte nové herní pc a druhý den zjistíte, že potřebujete upgradovat. Chápu, za 20k nemohu chtít zázraky, ale přeci jen bych rád něco, co mi pár let poslouží. Prostě bych rád pc, které by bylo co možná nejnadupanější za mnou stanovenou částku, abych nemusel hned zase šetřit na nové. Díky!
Chceš po nás nemožné. Limit jsi navrhl max. na lepší průměr PC a chceš počítač, který bude nad průměrem i za 2 roky.
1) Nikdo neví, co za dva roky bude.
2) I ty návrhy jsou už nyní "jen" lepším průměrem.
1) Nikdo neví, co za dva roky bude.
2) I ty návrhy jsou už nyní "jen" lepším průměrem.
Ještě mě napadlo, kdybych byl ochotný do sestavy dát rovných 30.000,-, dalo by se už sestavit něco, co by bylo opravdu výkonné a alespoň chvíli to vydrželo? Abych byl schopný ty nejnovější hry hrát na ultra detaily? 30.000,- by už ale bylo opravdu maximum.
Tak si uprav seznamy, vyhoď námi navrhované GK (kolem 5k) a nahraď je nějakou GTX 970 (cca. 10,5k - tzn. připlatíš si 5,5K). Potom si tam bouchni nějaký SSD disk (120 GB - cca. 1.800 či 256 GB 2.800).
Takový počítač by měl být min. nadprůměrný i za dva roky. Pokud nepřijde nějaká bomba, která bude velmi náročná na HW.
Takový počítač by měl být min. nadprůměrný i za dva roky. Pokud nepřijde nějaká bomba, která bude velmi náročná na HW.
Ok, takže se dohodneme, že za 30.000,- už sestavím opravdu výkonné herní PC. To jsem přesně potřeboval vědět. Ok, počkám, jestli někdo ještě přijde s nějakými návrhy a začnu dávat stranou peníze. Přeci jen chci, aby když už do toho dávám peníze, to také k něčemu bylo. A těch pět nebo deset tisíc už zase takový rozdíl není, pokud to má opravdu k něčemu být. Ještě jednou díky!
No, ono nemá moc cenu čekat. Pokud máš starší GK, tak ji můžeš použít jako provizorium a postavit prozatím základ a GK dokoupit později (až pošetříš).
No problém je, že já jsem absolutně netechnický typ a v PC se vůbec nevyznám. Takže nějaké dokupování a sestavování jde uplně mimo mě. Je to smutné, ale je to tak. Raději počkám na tipy od zkušených uživatelů, kteří mi poradí úplnou sestavu se všemi komponenty, jako to udělal ICE. Tak jen kliknu, objednám, zaplatím a hotovo. Navíc, chci to mít vše najednou, né, že nejdříve koupím toto, pak zase toto atd.
PC je skládačka pro dospělé. Pokud nemáš GK, tak procesor má integrovanou, na dva tři měsíce by mohla fungovat jako nouzovka.
To je, jako kdybys po mně chtěl provést operaci slepého střeva s výkladem ve španělštině. Jak říkám, raději si počkám na nějakou dobrou, kompletní sestavu, kterou mi tu někdo doporučí, abych nemusel už nic jiného řešit, jen koupit.