(Nové) PC po druhem vypnutí už nenabehne
Ahojte, chcem vás poprosiť o radu. Kúpil som nový komp: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Dnes som ho kompletoval a normálne šlapal, prvý štart OK, potom som ho vypol a znovu zapol aby som nainštaloval Windows, všetko prebehlo OK ... potom som počítač z windowsu vypol.
Keď som sa po pár hodinách vrátil k PC už nenabehol, keď ho spustím tak sa akurát pootočí vetrák na procesore (ani nie o štvrť otáčky) a to je všetko, potom ani to nie až keď vytiahnem šnúru z el. ... po tom (čo sa asi vybijú kondíky) sa zas akurát kúsom pootočí ventilátor a to je koniec.
Takže som všetko poodpájal, nechal som iba dosku s CPU a chladičom (ventilátorom) jednu RAMku a zdroj zapojený iba do dosky (dva konektory) ... a stále žiadna zmena.
Čo myslíte že je špatne?
Díky moc za každú radu
Dnes som ho kompletoval a normálne šlapal, prvý štart OK, potom som ho vypol a znovu zapol aby som nainštaloval Windows, všetko prebehlo OK ... potom som počítač z windowsu vypol.
Keď som sa po pár hodinách vrátil k PC už nenabehol, keď ho spustím tak sa akurát pootočí vetrák na procesore (ani nie o štvrť otáčky) a to je všetko, potom ani to nie až keď vytiahnem šnúru z el. ... po tom (čo sa asi vybijú kondíky) sa zas akurát kúsom pootočí ventilátor a to je koniec.
Takže som všetko poodpájal, nechal som iba dosku s CPU a chladičom (ventilátorom) jednu RAMku a zdroj zapojený iba do dosky (dva konektory) ... a stále žiadna zmena.
Čo myslíte že je špatne?
Díky moc za každú radu
Taktoval jsi? Vyzkoušej druhou ram... Clear cmos.. Popř. znovu osadit procesor... Máš vše dobře zapojeno?
Ten komp je úplne nový, dnes som ho poskladal ale po instalaci win a vypnutí sa pri opatovnom zapnutí (po niekolkých hodinách) nerozbehol ... skúšal som aj osadiť iba jednu RAM, tu som potom vymenil za druhú.
Nič som netaktoval ... ale keďže komp išiel tak by malo byť zapojené všetko OK, teraz som to súšal so všetkými komponentami okrem CPU+MB+zdroj ... a aj tak nič.
može mať význam resetovať CMOS keď som do BIOSu vobec nezasahoval?
Nič som netaktoval ... ale keďže komp išiel tak by malo byť zapojené všetko OK, teraz som to súšal so všetkými komponentami okrem CPU+MB+zdroj ... a aj tak nič.
može mať význam resetovať CMOS keď som do BIOSu vobec nezasahoval?
Aktuálne som ho celý rozobral, dal som si na stol dosku s procesorom, ten som tiež pozrel, nasadil spať aj s chladičom, nahodil RAM do iného slotu a nič, nemám nič iné zapojené, iba zdroj do dosky ... a nič, keď je zdroj odpojený a potom ho zapojím spať tak sa ventilátor trošku pohne a to je celé. na ďalší pokus už sa vobec nič neudeje.
CMOS som vymazal (ak si myslel pomocou prehodenia switchu ... čo som pochopil sa robí bez zapojeného napájania, ten je napájaný tou baterkou na doske však?), to tiež nepomohlo ale keďže som v biose ešte ani nebol tak by som nečakal že by to malo pomocť ...
tak čo myslíte? škoda že nemám náhradný zdroj na odskúšanie ...
CMOS som vymazal (ak si myslel pomocou prehodenia switchu ... čo som pochopil sa robí bez zapojeného napájania, ten je napájaný tou baterkou na doske však?), to tiež nepomohlo ale keďže som v biose ešte ani nebol tak by som nečakal že by to malo pomocť ...
tak čo myslíte? škoda že nemám náhradný zdroj na odskúšanie ...
Zajtra otestujem zdroj či je funkčný, ak nie tak to bude asi doska.
Ešte sa spýtam, stáva sa aj že by bol špatný procesor?
poprípade ak by bol špatný ventilátor CPU chladiča može to tiež sposobiť takýto problém?
Ešte sa spýtam, stáva sa aj že by bol špatný procesor?
poprípade ak by bol špatný ventilátor CPU chladiča može to tiež sposobiť takýto problém?
Opravdu bych to viděl na vadný zdroj či desku. Se špatným CPU by se větrák ve zdroji i na chladiči normálně rozjel. Pokud by byl vadný větrák na chladiči, tak PC bude fungovat. Leda by byl úplně ve zkratu, ale to snadno zjistíš tak, že ho odpojíš. Pokud se PC ani pak nerozjede, platí první věta.